Persoonlijk Begeleider HBO te Apeldoorn
Leger des Heils regio Oost

Functieomschrijving

Ben jij de Persoonlijk Begeleider die het verschil wil maken voor de bewoners van afdeling Beschermd Wonen te Ugchelen? Wij bieden je een uitdagende baan aan die voldoening geeft en waarin je van betekenis bent voor een kwetsbare doelgroep.

Lees verder en wie weet zitten we binnenkort met elkaar aan tafel voor een sollicitatiegesprek bij onze locatie Beschermd Wonen op landgoed Caesarea.

Je hebt een belangrijke rol in het creëren van een veilige en rustige woonomgeving en het bieden van structuur in de groep.  Samen met de deelnemer werk je aan het herstel van het gewone leven met individuele afspraken op maat. Je stimuleert en activeert hem of haar tot een zinvolle dag- en tijdsbesteding. Je geeft de deelnemer een veilig en geborgen gevoel vanuit een duidelijke structuur. In samenspraak met de deelnemer en de betrokken disciplines stel je een zorgplan op en leg je doelen vast. Je draagt in samenwerking met de woonbegeleider zorg voor de uitvoering hiervan, je monitort de deelnemer in zijn vooruitgang en stelt eventueel bij.

Bij het opstellen van het plan en de ondersteuning ga je uit van de mogelijkheden van de deelnemer. Je bent bekend met herstelgericht werken en handelt  hiernaar. Je bent in staat consequent om te gaan met afspraken rond de bewoners en kunt hen op een duidelijke, opbouwende manier aanspreken op hun gedrag, waarin je de eigenheid van de bewoner respecteert. Je onderhoudt zowel interne als externe contacten en neemt actief deel aan het teamoverleg. Verder onderhoud je intensief contact met de betrokken disciplines.

 

Functie eisen

 • Je hebt een relevante HBO-opleiding afgerond (Social Work, SPH, MWD, etc)
 • Je hebt affiniteit en aantoonbare werkervaring met onze doelgroep met o.a. psychiatrische, justitiële en verslavingsachtergronden
 • Je staat stevig in je schoenen en kan zowel zelfstandig als in teamverband werken
 • Je werkt accuraat en bent goed in staat om plan- en procesmatig te werken
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en hebt een auto tot je beschikking
 • Bereid om onregelmatig te werken
 • Je Je bent christen en kunt aangeven wat dit voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit

 

Inschaling

 • Een arbeidsovereenkomst voor 24 -32 uur per week (uren in overleg)
 • Een contract voor een jaar met de intentie om daarna een vast dienstverband aan te gaan.
 • Salaris conform CAO Sociaal Werk schaal 8 die loopt van € 2.780,- tot € 3.961,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
 • Volledige reiskostenvergoeding als je met het OV reist, een fietsregeling met extra reiskostenvergoeding als je gaat fietsen en een kilometervergoeding als je met de auto reist (afhankelijk van je reisafstand en werkdagen).
 • Diverse overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsregeling en een loopbaanbudget die je maandelijks opbouwt en kan inzetten voor je eigen ontwikkeling
 • Vakantietoeslag van 8% per jaar
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% per jaar
 • Pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn
 • 170 Verlofuren per jaar o.b.v. een 36-urig dienstverband. Daarnaast heb je recht op maximaal 36 vitaliteitsuren die je opbouwt afhankelijk van je leeftijd.

Daarnaast hebben we een aantrekkelijk en passend aanbod van trainingen en opleidingen via onze LdH Academie, gericht op jouw werkgebied 

 

Bijzonderheden

Doorgaan waar anderen stoppen. Samen strijden voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Werken met passie en impact, vanuit ons christelijke geloof. Dat is werken bij het Leger des Heils. Als Leger des Heils Oost helpen wij kwetsbare mensen in de maatschappij: de mensen zonder helper. Onze 560 medewerkers en 225 vrijwilligers zetten zich in om jaarlijks 2.700 hulpvragers te ondersteunen. Dat doen we middels jeugdhulpverlening, pleegzorg, ambulante begeleiding, kindercoaching, begeleiding van zwerfjongeren, woonbegeleiding, beschermd wonen, verpleging en verzorging, palliatieve zorg en verslavingszorg.

Afdelingsinformatie Beschermd Wonen Ugchelen

De afdeling Beschermd Wonen Ugchelen is een abstinente woonvorm. Bewoners van onze afdeling zijn veelal doorgestroomd vanuit een verslavingskliniek en krijgen binnen Beschermd Wonen de mogelijkheid om te blijven werken aan een middelenvrij bestaan. Naast de verslavings- en psychische problematiek kan het ook zijn dat onze bewoners kampen met problematiek op andere leefgebieden.

De locatie biedt de bewoners een eigen kamer, de eerste levensbehoeftes en stabiliteit en we bieden ondersteuning in diverse leefgebieden. Afhankelijk van het traject van de bewoners is het voor hen mogelijk om zowel langdurig bij ons te blijven wonen, als ook uit te stromen naar zelfstandig wonen.

Wil je meer weten over het Leger des Heils neem dan eens een kijkje op www.legerdesheils.nl of www.legerdesheils.nl/oost

Interesse en contact

Is dit dé baan voor jou?

Reageer dan via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op https://www.legerdesheils.nl/vacatures/vacature/persoonlijk-begeleider-hbo-v162441

De vacature sluit zodra we de juiste kandidaat gevonden hebben. Heb je nog vragen, bel dan naar teamleider Hans Grasman, tel. 06-1092790. Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Marja Hartkamp, (Recruiter regio Oost), tel. 06-12407703 (bereikbaar op di/do/vr. morgen).

Ter info:

 • Conform het Werving en Selectiebeleid van St. Leger des Heils W&G hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op deze vacature.
 • Screening en het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de procedure.
 • Het kunnen verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is noodzakelijk. De kosten hiervoor worden vergoed.

 

Type Vacature
Intern nummer 32-2022
Organisatie Leger des Heils regio Oost
Locatie Beschermd Wonen Caesarea Ugchelen (bij Apeldoorn)
Postcode 7339 GK
Stad Ugchelen
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO CAO Sociaal Werk
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Hans Grasman (teamleider Beschermd Wonen 06-10927906)
Functie(s) Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Pedagogisch medewerker
Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 21-04-2022
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 27-05-2022
Nummer 110261

Leger des Heils regio Oost

De afdeling Beschermd Wonen is een veilig thuis als middelenvrije tussenstap naar zelfstandig wonen. Er is aandacht Er is aandacht voor verslaving, psychiatrische problematiek, en een eventuele relatie met justitie. Daarnaast wordt er samen met de deelnemer gewerkt aan het opbouwen van een netwerk, worden er sociale vaardigheden aangeleerd en vindt er arbeidsre-integratie plaats via ons 50|50 Workcenter. Daarnaast begeleiden we een aantal deelnemers op locatie Vita Nuova in Beekbergen, die in losse appartementen in één huis wonen (Groepswonen). Zij ontvangen doordeweeks dagelijkse begeleiding en kunnen buiten deze tijden een beroep doen op Beschermd Wonen.

Meer over Leger des Heils regio Oost