Persoonlijk Begeleider HBO Verslavingskliniek De Wending
Leger des Heils regio Oost

Functieomschrijving

Op het prachtige landgoed Ceasarea te Ugchelen (bij Apeldoorn) staat Verslavingskliniek De Wending. Wil jij als Persoonlijk Begeleider onze cliënten op weg helpen naar een verslavingsvrij leven en terugkeer naar de maatschappij? Dan hebben we een mooie baan voor je binnen een bijzondere setting waarin veel persoonlijke aandacht is voor onze cliënten.

 

Wat ga je doen

Bij verslavingskliniek De Wending behandel je de verslaving van onze cliënten én begeleid je ze naar een goed herstel. Dit behandeltraject is afgestemd op onze specifieke doelgroep van mensen die te maken hebben met een langdurige verslaving, psychiatrische problematiek en een licht verstandelijke beperking. Juist die combinatie maakt het begeleiden complex, maar vooral mooi en zingevend. Dit betekent dat het tempo en de duur van ons behandelprogramma is aangepast op onze LVB-cliënten en dat wij hen begeleiding bieden richting de uitstroom naar hun woonplek na de behandeling. Uren in overleg.

Op De Wending werk je in een multidisciplinair team, waarbij je naast het groepswerk, jezelf kan specialiseren in het geven van ontwikkeltrainingen in groepen of in persoonlijke begeleiding als mentor. Afhankelijk van de indicatie verblijven cliënten kort (ca. 12 weken) of lang (6 – 8 maanden) op onze bosrijke locatie. Wij werken volgens de CRA-methodiek, dus ervaring daarmee zien wij als een pré. Mensen gaan vóór processen, dus daarnaast is er ruimte om buiten de kaders te zorgen voor een verslavingsvrije toekomst van onze cliënt.

Functie eisen

Wij zijn een krachtgerichte organisatie die voortdurend uitgaat van en gelooft in de mogelijkheden van onze deelnemers. We zoeken dan ook een collega die een basishouding hanteert van hoop en optimisme en cliënten van De Wending weet te ondersteunen in hun eigen herstel, met aantoonbare ervaring binnen ons werkveld. Daarnaast zoeken wij iemand die:

 • een relevante HBO-diploma heeft (Social Work, SPH, MWD, etc)
 • een grote mate van zelfstandigheid bezit en goed in teamverband kan werken
 • affiniteit en/of werkervaring heeft met een LVB-doelgroep (en idealiter ook met psychiatrische en verslavingsachtergronden)
 • creatief is en out-of-the-box kan denken om zijn/haar doel te bereiken
 • cliënt-gericht is en beschikt voer inlevingsvermogen en zelfreflectie
 • bij voorkeur kennis heeft van de Community Reinforcement Approach (CRA)
 • een rijbewijs heeft en beschikt over eigen vervoer

Je bent christen (katholiek, protestant of anders) en kunt aangeven wat dit voor jou betekent. Wil je meer daarover weten, zie: www.legerdesheils.nl/identiteit

 

Inschaling

Bij de Wending kun je rekenen op:

 • Een unieke werkplek op ons landgoed Caesarea in Ugchelen (bij Apeldoorn)
 • Afwisseling in je werk, uitdagende problematiek en een multi-problem doelgroep
 • Een beloning, afhankelijk van je opleiding en werkervaring, in schaal 8 van de cao Sociaal Werk (€ 2.867,- tot € 4.086,- o.b.v. 36 uur) plus onregelmatigheidstoeslag
 • Onregelmatige diensten in onze 24-uurs behandelsetting (geen nachtdiensten). Je rooster is ca. 2 maanden van tevoren bekend, zodat je daar rekening mee kan houden in je (sociale) agenda
 • Een tijdelijk contract voor een jaar met de intentie om daarna een vast dienstverband aan te gaan
 • Volledige reiskostenvergoeding als je met het OV reist, een fietsregeling met extra reiskostenvergoeding als je gaat fietsen en een kilometervergoeding als je met de auto reist (afhankelijk van je reisafstand en werkdagen)
 • Vakantietoeslag van 8% per jaar
 • Eindejaarsuitkering van 8,3%
 • 170 verlofuren per jaar o.b.v. een 36-urig dienstverband. Daarnaast heb je recht op maximaal 36 vitaliteitsuren die je opbouwt afhankelijk van je leeftijd
 • Diverse overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsregeling en een loopbaanbudget dat je maandelijks opbouwt en kunt inzetten voor je eigen ontwikkeling
 • Pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn
 • Een aantrekkelijk en passend aanbod van trainingen en opleidingen via onze LdH-Academie, gericht op jouw werkgebied

Bijzonderheden

Binnen locatie De Wending zijn we er voor volwassenen met een langdurige verslaving gecombineerd met LVB en verschillende psychiatrische problemen, soms aangevuld met justitiële indicaties, persoonlijkheidsproblematieken en/of bijvoorbeeld schulden. Bij De Wending werken we in een multidisciplinair team, bestaande uit een medisch verantwoordelijk psychiater, GZ- en basispsychologen, een orthopedagoog, systeemtherapeut, vaktherapeuten, verpleegkundigen, sociotherapeuten, sociaal werkers, maatschappelijk werkers en ervaringsdeskundigen.

Samen helpen wij onze cliënten in hun verslavingsbehandeling, waarbij ze ook herstelbegeleiding krijgen en een persoonlijke ontwikkeltraining volgen. Ons behandelprogramma is gericht op een verslavingsvrij leven en op terugkeer naar de maatschappij door intensieve begeleiding.

Meer informatie vind je op www.legerdesheils.nl/de-wending

 

Doorgaan waar anderen stoppen. Samen strijden voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Werken met passie en impact, vanuit ons christelijke geloof. Dat is werken bij het Leger des Heils. Leger des Heils Oost is onderdeel van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg. Onze 650 medewerkers en 225 vrijwilligers zetten zich in om jaarlijks 2.700 hulpvragers te ondersteunen. Dat doen we middels jeugdhulpverlening, pleegzorg, ambulante begeleiding, kindercoaching, begeleiding van zwerfjongeren, woonbegeleiding, beschermd wonen, dagbesteding, verpleging en verzorging, palliatieve zorg, verslavingszorg en de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Wil je meer weten over het Leger des Heils neem dan eens een kijkje op www.legerdesheils.nl of www.legerdesheils.nl/oost

Interesse en contact

Wij kijken uit naar jouw sollicitatie! Reageren kan via https://www.legerdesheils.nl/vacatures/vacature/persoonlijk-begeleider-hbo-verslavingskliniek-de-wending-v179941

bij de button ‘Solliciteer direct’ onderaan de pagina. De vacature staat open tot we de juiste kandidaat gevonden hebben.

Eerst meer weten? Bel Rhode Hooijer (afdelingsmanager) tel. 06-5165 5884. Zij zal je graag meer vertellen over deze vacature en de afdeling. Vragen over de procedure kan je stellen aan Marja Hartkamp, Recruiter regio Oost (bereikbaar op di/do/vr-morgen, tel. 06-1240 7703)

 

Ter info:

 • Conform het Werving- en Selectiebeleid van St. Leger des Heils W&G hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op deze vacature.
 • Screening en het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de procedure.
 • Het kunnen verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is noodzakelijk. De kosten hiervoor worden vergoed.
Type Vacature
Intern nummer 27-2023
Organisatie Leger des Heils regio Oost
Locatie De Wending GGZ kliniek voor verslavingsbehandeling en herstelbegeleiding te Ugchelen (bij Apeldoorn)
Postcode 7339GK
Stad Ugchelen
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO CAO Sociaal Werk
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Rhode Hooijer afdelingsmanager De Wending tel. 06-5165 5884
Functie(s) Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Persoonlijk Begeleider
Sociotherapeut
Publicatiedatum 28-02-2023
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 06-04-2023
Nummer 118169

Leger des Heils regio Oost

De Wending is een GGZ-kliniek voor verslavingsbehandeling en herstelbegeleiding. De Wending richt zich erop mensen met LVB (in combinatie met verslaving en andere problemen) die al meerdere pogingen hebben gedaan om van de middelen af te komen meer grip op hun leven terug te laten krijgen. Dit zodat zij een andere levensstijl aan leren, die meer beloningen oplevert dan het gebruik van middelen en tevens dus ook minder schadelijk is dan het middelengebruik. Het ultieme doel is minder gebruik of helemaal stoppen zodat mensen weer een stabiele plek in de samenleving kunnen innemen.

Meer over Leger des Heils regio Oost