Persoonlijk begeleider in Aalten, minimaal 18 uur per week
Estinea

Functieomschrijving

ntroductie

Wat het werken op de Vlierbeslaan zo leuk maakt? Dat de werksfeer goed is onder de collega's, en we er samen met de cliënten voor zorgen dat iedereen een fijne dienst ervaart. De cliënten zijn heel divers en dat maakt het werken op de Vlierbeslaan leuk, geen dag is hetzelfde. -begeleider Koen


De functie

Als persoonlijk begeleider op locatie Vlierbeslaan ga je 16 cliënten met een verstandelijke beperking ondersteunen en begeleiden. De cliënten worden ondersteund op het gebied van autisme, ADL, moeilijk verstaanbaar gedrag en hebben een duidelijk dagprogramma. Als persoonlijk begeleider schrijf je ondersteuningsplannen en werk je aan de doelen in het ondersteuningsplan. Je krijgt te maken met veel verschillende hulpvragen, dit vraagt om flexibiliteit en het vermogen om snel te kunnen schakelen.
Je helpt de cliënten bij de meest eenvoudige dagelijkse handelingen en biedt ze een veilige omgeving. Je werkzaamheden zijn erg uiteenlopend, bij de ene cliënt help je bij het op tijd opstaan en de persoonlijke verzorging, terwijl je bij de andere cliënt zorgt dat hij op een prettige manier zijn dagprogramma kan volgen en motiveer je om zelfstandig aan de slag te gaan.
Zowel in de ochtend als in de avond sta je met een collega op de werkvloer. Overdag ben je enkele uren alleen omdat bijna alle cliënten voorzien zijn van een dagbesteding- of werkplek. Je werkt dagdiensten, late diensten en slaapdiensten.

Waar kom je te werken?

Vlierbeslaan is een woonlocatie in het centrum van Aalten waar 16 cliënten hun eigen appartement hebben. Er zijn twee ontmoetingsruimtes. Hier kunnen de cliënten gezamenlijk eten of gezellig een spelletje doen tijdens de koffie. De leeftijd van de cliënten is erg uiteenlopend en varieert van 19 tot 77 jaar.
Het team dat de cliënten ondersteunt is net zo divers: jong en oud, evenveel mannen als vrouwen.

Functie eisen

Jij denkt in mogelijkheden. Je bent een persoonlijk begeleider die oprechte aandacht heeft voor de cliënten. Je ondersteunt mensen met een beperking om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk zijn.

Pas jij bij Estinea?
• Je hebt een relevant diploma op MMZ-niveau 4 of gelijkwaardig;
• Je hebt bij voorkeur ervaring in de gehandicaptenzorg. Heb je wel ervaring in de zorg maar niet in de gehandicaptenzorg? Dan kun je bij ons direct starten als begeleider en volg je daarnaast een korte aanvullende scholing die we in overleg met jou afstemmen.
• Je bent flexibel;
• Je bent daadkrachtig;
• Je begrijpt het belang van samenwerking met het netwerk van een cliënt en weet hoe je die actief houdt, vergroot en versterkt;
• Je vindt het vanzelfsprekend om jezelf een spiegel voor te houden, om samen te werken en om je collega’s aan te spreken op hun verantwoordelijkheden;
• Je kunt zelfstandig werken;
• Je staat stevig in je schoenen, ook op momenten dat het spannend wordt.

Inschaling

Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie.

Past Estinea bij jou?
• Een contract voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden;
•Je salaris ligt, afhankelijk van je ervaring, tussen de €2236 en €3154 (schaal 40 van de CAO Gehandicaptenzorg) op basis van 36 uur per week; 
•Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering (8,3%) en vakantiegeld (8%)
•Je kunt fiscaal voordelig een fiets of computer kopen of een bijdrage krijgen voor kosten die je maakt voor sport en bewegen. Denk aan de aanschaf van wandel- of hardloopschoenen.
•Je kunt trainingen en cursussen op het gebied van vitaliteit volgen. Zoals een cursus stoppen met roken, ‘vrouwen in de overgang’ of ondersteuning bij mantelzorg.
•Je krijgt veel mogelijkheden om je talenten te ontwikkelen en breder in te zetten via scholing of een aanvullende rol zoals leercoach autisme of participatiecoach.
•Je werkt bij een organisatie met het ‘Goed werkgever Keurmerk’ en daar zijn we trots op!

Bijzonderheden

Enthousiast geworden? Pak je kans en reageer. In overleg met jou wordt een kennismakingsgesprek gepland.

Heb je vragen over deze vacature? Bel dan met het team op nummer via het telefoonnummer 088-4950355.
Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Patrick Sluik (P&O) via telefoonnummer 088-4950250.

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Wonen Vlierbeslaan
Postcode 7121BN
Stad Aalten
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 02-11-2022
Reageer voor 30-11-2022
Nummer 115158

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea