(Persoonlijk) begeleider in Dinxperlo 18 uur per week, geen nachtdiensten
Estinea

Functieomschrijving

Tijdelijk ter vervanging zwangerschapsverlof. 

Neem de kans om onze kleindschalige locatie en bewoners te leren kennen. 

Wat ga je doen? 

Als (ersoonlijk) begeleider bied je ondersteuning aan de cliënt. De cliënt staat centraal. Je maakt afspraken, werkt in het ondersteuningsplan en geeft uitvoering aan op maat gemaakte ondersteuningsplan.  De mensen die we begeleiden hebben een licht verstandelijke beperking en bijkomende diverse problematieken zoals autisme, syndroom van down, visueel beperkt, MaoX syndroom of zuurstofgebrek bij de geboorte. Op deze locatie ligt de nadruk het aansluiten bij begeleidingswensen van de cliënten, ze zijn heel zelfstandig. 

Waar kom je te werken? 

De locatie is de Julianastraat in Dinxperlo, een kleinschalig appartementencomplex met zes appartementen. Het appartementencomplex bevindt zich aan de rand van het gezellige centrum van Dinxperlo. Er wonen zes cliënten in de leeftijd van 28 tot 59 jaar. De begeleiding ligt in het ontwikkelen en het onderhouden van vaardigheden op sociaal, psychisch en lichamelijk gebied. Er wordt gewerkt met een vast dagschema in de ochtend van 7.30- 11.00 (dit kan wisselen) en in de middag van 15.00 uur-22.00 uur. Voor de cliënten met autisme zijn er vaste tijden van begeleiding, de andere cliënten zijn hier flexibeler in.  

 Je komt in een klein team te werken bestaande uit vier andere collega’s die je ziet tijdens het clusteroverleg; de diensten op de locatie draaien je zelfstandig. In dit team is er ruimte voor elkaars verhaal en respect voor elkaar. Daarbij maak je optimaal gebruik van elkaars sterke punten en kwaliteiten. Als dat nodig is kun je snel extra deskundigheid inzetten, bijvoorbeeld van een gedragsdeskundige of een zorgadviseur.   

 

Functie eisen

Functie-eisen 

Als (persoonlijk) begeleider versta jij je vak. Je hebt een relevant diploma op minimaal MBO 4 niveau (persoonlijk begeleider) of MBO 3 of je zit in het laatste jaar van niveau 3 (begeleider). Je staat alleen, soms kunnen er vragen zijn waar je niet gelijk antwoord op hebt. Hier kun je altijd op terug komen zodat jij de rust kunt bieden die de cliënten nodig hebben.  

 Pas jij bij Estinea? 

- Je begrijpt het belang van samenwerking met het netwerk van een cliënt en weet hoe je die actief houdt, vergroot en versterkt 

- Je kunt goed luisteren

- Je kunt grenzen stellen, het komt voor dat de cliënt deze grenzen gaat opzoeken 

- Je kunt werken vanuit de driehoek kunde; dit is een pré 

- Je hebt affiniteit met de doelgroep 

 

Inschaling

Wat bieden wij? 

Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Zowel binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie.  

Past Estinea bij jou?  

- Een contract voor bepaalde tijd  

- Een contract voor onbepaalde tijd binnen Estinea behoort tot de mogelijkheden;  

- Je krijgt een contract voor 18 uur per week van 1 juli - 1 december 2022  

- De inschaling is in FWG 3.0 conform cao gehandicaptenzorg schaal 40;  

- Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie;  

- Je bouwt pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld;  

- Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’. 

Bijzonderheden

Is Estinea jouw nieuwe werkplek? 

Enthousiast geworden? Pak je kans, graag reageren voor 20 mei. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op woensdagmiddag 25 mei. Heb je vragen over deze vacature? Bellen mag naar telefoonnummer voor vragen over de locatie 088-4950610 (hou rekening met de tijden dat we aanwezig zijn). Voor vragen over de procedure kan je contact opnemen met de afdeling P&O, telefoonnummer 088-4950250.  

 

Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

 

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Wonen Julianastraat
Postcode 7091BG
Stad Dinxperlo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, vervanging bij zwangerschap
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 09-05-2022
Ingangsdatum z.s.m.
Reageer voor 20-05-2022
Nummer 110719

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea