Persoonlijk begeleider in Enschede, 25 uur per week
Estinea

Functieomschrijving

Zoek jij met Sylvia een leuke werkplek voor haar?
Heb jij ook oog voor diegene die niet altijd op de voorgrond treedt ?

25 uur per week
Reageren voor 15 juni 2021


De functie

Wat ga je doen?
Als persoonlijk begeleider maak je samen met de cliënt(vertegenwoordiger) afspraken over de ondersteuning die nodig is, deze afspraken leg je vast in het ondersteuningsplan. Waar mogelijkheid is leg je de regie neer bij de cliënt. Samen met cliënten en collega’s werk je gericht aan de doelen in het plan. De cliënten die je begeleidt hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking. Hun leeftijd varieert tussen de 20 en 55 jaar.

Een aantal cliënten bied je (met name verbale) ondersteuning bij de ADL. Er is één cliënt die intensievere zorg nodig heeft, hierbij maak je gebruik van verschillende hulpmiddelen, zoals een tillift. De cliënten hebben baat bij structuur en voorspelbaarheid. Ze zijn sociaal-emotioneel kwetsbaar en kunnen zich moeilijk verplaatsen in de gedachten en gevoelens van anderen.

Op de groep worden regelmatig activiteiten aangeboden, zoals het gezamenlijk koken en eten van de maaltijd. Als persoonlijk begeleider bied jij ondersteuning en sturing in deze activiteiten.
Daarnaast werk je nauw samen met het sociale netwerk: ouders, familie, vrienden en vrijwilligers. Je werkt vroege en late diensten, dagdiensten en slaapdiensten.

Waar kom je te werken?

Je komt te werken aan de Bosuilstraat 9-19. Op deze locatie wordt 24-uurs zorg geboden aan 15 cliënten die allen hun eigen appartement hebben. De locatie is van oorsprong een ouderinitiatief. De meeste cliënten op deze locatie hebben een christelijke levensovertuiging. We verwachten van onze medewerkers dat ze de cliënten willen en kunnen ondersteunen in de beleving van hun identiteit.

Wanneer het nodig is, kun je snel extra deskundigheid inzetten. Bijvoorbeeld van een gedragskundige, een arts Verstandelijk Gehandicapten of iemand van de ondersteunende diensten. Onze collega’s staan voor elkaar klaar en een antwoord laat nooit lang op zich wachten.

Functie eisen

Wie ben jij?
Jij denkt in mogelijkheden. Je bent een persoonlijk begeleider die oprechte aandacht heeft voor de cliënten. Je ondersteunt mensen met een beperking om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk zijn. Je kan tegen een grapje en hecht veel waarde aan het nakomen van gemaakte afspraken.

Pas jij bij Estinea?
• Je hebt een relevant diploma op MMZ-niveau 4 of gelijkwaardig.
• Je hebt ervaring in het werken met ondersteuningsplannen.
• Je begrijpt het belang van samenwerking met het netwerk van een cliënt en weet hoe je die actief houdt, vergroot en versterkt.
• Je vindt het vanzelfsprekend om jezelf een spiegel voor te houden, om samen te werken en om je collega’s aan te spreken op hun verantwoordelijkheden.
• Je weet van aanpakken en durft het voortouw te nemen.
• Je staat er, ook op momenten dat het spannend wordt.

Inschaling

Wat bieden wij?
Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie.

Past Estinea bij jou?
• Een contract voor onbepaalde tijd behoord tot de mogelijkheden. Of je zet je huidige dienstverband binnen Estinea voort.
• De inschaling is in FWG 3.0 schaal 40 conform CAO Gehandicaptenzorg.
• Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie.
• Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld
• Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’

Bijzonderheden

Is Estinea jouw nieuwe werkplek?
Enthousiast geworden? Reageer voor 15 juni 2021 met de knop ‘Solliciteer direct!’ De eerste gesprekken zijn op maandagochtend 21 juni.

Heb je nog vragen over deze vacature? Bel met team Bosuilstraat 9-19 via telefoonnummer 088-4950745.
Heb je vragen over de procedure, dan kun je contact opnemen met Masja Schrage, P&O adviseur via telefoonnummer: 088-4950256

Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een referentie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Bosuilstraat 9
Postcode 7523 BJ
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 4
Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 27-05-2021
Reageer voor 15-06-2021
Nummer 68525

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea