Persoonlijk begeleider jeugd Gelderland
Pluryn

Leg de grondslag voor een betere toekomst voor onze jongere generatie. Word begeleider in de jeugdzorg bij Pluryn.

Je staat naast de jongeren en draagt bij aan hun ontwikkelingen, klein en groot. Dat geeft mij energie in mijn werk.
   - Samuel, begeleider -

Voor verschillende locaties binnen Pluryn zijn wij op zoek naar Begeleiders. Klik hieronder voor een overzicht van onze locaties in Gelderland:

 De Glind: In de Glind groeien kinderen op die uit huis geplaatst zijn. En ze krijgen daarbij steun van professionals als jij én van de dorpsbewoners. Dat is de kracht van het dorp. Op dit moment wonen er in De Glind ongeveer 120 uithuisgeplaatste kinderen en jongeren, met name in gezinshuizen. Daarnaast maken nog eens honderd kinderen en jongeren, die niet in het dorp wonen, gebruik van de vele faciliteiten in het Jeugddor

 De Beele in Voorst: Als andere hulpverlening niet helpt, kun je als jongere terecht bij De Beele. Op de Beele wonen jongeren met een licht verstandelijke beperking (12-21 jaar) en complexe problemen. Deze locatie in Voorst is een landelijk werkend, orthopedagogisch behandelcentrum. Hier volg je als jongere een intensieve behandeling die nauw aansluit op de leefgroep, school, werk en vrijetijdsbesteding. Op het terrein in Voorst staan twee scholen. Ook zijn er allerlei faciliteiten voor sport, spel en cultuur. Het uiteindelijk doel is: later zo gewoon mogelijk meedoen in de maatschappij.

Eefde: Hier wonen kinderen en jongeren met meervoudige complexe problematiek in de leeftijd van 12 tot 23 jaar. Behandelgroepen voor gesloten en open jeugdzorg. De jongeren lopen vast binnen het gezin of binnen hun dagelijkse omgeving. Lichtere vormen van hulpverlening helpen onvoldoende en behandeling binnen een JeugdzorgPlus instelling is voor hen op dit moment de enige oplossing. We hebben kennis van intensieve behandelingen, begeleiden en opgroeien, onderwijs en arbeidstoeleiding.

JPH in Oosterbeek: Op Jan Pieter Heije in Oosterbeek wonen jongeren met een licht verstandelijke beperking of normale begaafdheid en complexe problemen (6- 23 jaar). JPH is een orthopedagogisch behandelcentrum voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen. We hebben 12 behandelgroepen op het terrein van Jan Pieter Heije, een aantal buitenhuizen in de woonwijken rondom het terrein en woningen in de periferie.

 Werkenrode Jeugd in Groesbeek: Hier wonen jongeren en jongvolwassenen met licht tot matig verstandelijke beperking en complexe problemen. Werkenrode Jeugd maakt deel uit van Pluryn en biedt specialistische behandeling aan jongeren van 12 tot ongeveer 24 jaar met een (licht)verstandelijk beperking en complexe (gedrags)problemen. Werkenrode Jeugd heeft residentiële groepen op het mooie bosrijke terrein in Groesbeek. In Nijmegen en Tiel zijn behandelgroepen in de wijken en wordt naschoolse dagbehandeling en IAG geboden aan kinderen die thuis wonen.

Almelo (regio Twente): Op de locatie Almelo behandelen we normaal begaafde jongeren binnen het open kader van de Jeugdzorg. Deze locatie is er bij uitstek voor jeugd met meervoudig complexe, weinig voorkomende ondersteuningsvragen, die beschikbaarheid van 7x24 uur specialistische ondersteuning nodig hebben. Voor hen creëren we een optimaal orthopedagogisch klimaat met zinnige en efficiënte ondersteuning op de juiste plek (zo thuis mogelijk) met aandacht voor de doorgaande lijn en gericht op normalisatie. Het zijn gemengde behandelgroepen met jongens en meisjes in de leeftijd tussen 6-18 jaar

Geen voorkeur voor een specifieke doelgroep of locatie? We denken graag met je mee en zoeken samen met jou naar de beste match binnen één van de jeugd of volwassen locaties van Pluryn.

Dit is jouw werkdag

Maandag start je met een gesprek met de behandelcoördinator. Samen monitoren jullie het behandeltraject van een van de jongeren. Is cognitieve gedragstherapie nog wel de juiste behandeling? Jullie evalueren ook hoe het gaat op school: moet daar extra begeleiding voor komen? Vervolgens heb je een gesprek met de cliënt en zijn ouders, over de bevindingen. Je zet acties uit bij zijn school en koppelt dit weer terug aan iedereen die bij de casus betrokken is. In de middag sta je op de groep en zorg je ervoor dat het dagprogramma draait.

Dit ben jij

Jij hebt oog voor het grotere plaatje. Zelfkennis en een sterk karakter tekenen jou als mens. Jij weet van jezelf hoe je reageert bij confrontaties, hoe je emoties reguleert en welke situaties je uitdagen. Ook weet je hoe je afstand bewaart in een professionele omgeving. Jouw grenzen zijn ijzersterk: jij laat niet met je sollen. Ook bijzonder complexe gedrags- en persoonlijkheidsproblematiek, wisselende groepsdynamiek en wisselende werktijden weet jij jezelf staande te houden.

Als persoonlijk begeleider heb jij een belangrijke en verantwoordelijke rol voor onze cliënten. Jij zorgt er mede voor dat de cliënten stapjes voorwaarts maken. Hoe mooi is het dat jij jouw toegevoegd waarde kan laten zien en voelen! Je vervult voor enkele jongeren de rol van persoonlijk begeleider en voert de regie in de totstandkoming, uitvoering en evaluatie van behandelplannen. Je voert begeleidingsgesprekken en onderhoudt, samen met de jongeren, hun sociale netwerk door bijvoorbeeld contact te hebben met ouders/verzorgers. De behandeldoelen zet je, samen met de jongere, om in concrete werkdoelen.

Dit heb jij

 • Je hebt minimaal een MBO-4 opleiding richting de (jeugd)zorg afgerond;
 • Bij voorkeur heb je een HBO opleiding. Voorbeelden hiervan zijn: Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV), Pedagogiek, Verpleegkunde, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkunde (SPV);
 • Je hebt kennis van en ten minste stage ervaring met jongeren met ernstige gedrags- en psychiatrische problemen;
 • Je hebt een enthousiaste, ondernemende houding, staat stevig in je schoenen en bent gemotiveerd om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Interesse in een functie voor 24-36 uur per week;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs én eigen vervoer (onze locaties zijn vaak lastig met het ov te bereiken).

Dit biedt Pluryn

 • Wij bieden je een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving;
 • Trainingen en opleidingen tijdens je hele Pluryn-carrière;
 • De functie van pedagogisch medewerker valt onder CAO gehandicaptenzorg (schaal 40 of 45) of Jeugdzorg (schaal 7 of 8). Dit is per locatie verschillend. Je salaris ligt tussen de €2.236,00 en €3.568,98 bruto per maand.
 • Daarbij komt een 13e maand van 8,33% van je bruto jaarsalaris en PBL uren (extra vrije tijd);
 • Op de fiets naar het werk? Lekker sporten om fit te blijven? We komen je tegemoet met fiscale voordelen.

Sta naast onze jongeren en draag bij aan hun toekomst. Solliciteer nu.

https://www.pluryn.nl/werken-bij/vacature/persoonlijk-begeleider-jeugd-gelderland

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer Generiek
Organisatie Pluryn
Locatie Nijmegen en omgeving
Postcode 6561KE
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
Functie(s) Pedagogisch medewerker
Persoonlijk Begeleider
Sociaal psychiatrisch hulpverlener (SPH)
Verpleegkundige
Verpleegkundige Sociaal Psychiatrisch
Publicatiedatum 13-05-2022
Reageer voor 31-12-2022
Ingangsdatum 13-05-2022
Nummer 110863
Doorsturen Bekijk PDF