persoonlijk begeleider Kind-Jeugd & Gezin, Schubertstraat, Hengelo
Aveleijn

Functieomschrijving

Ben jij gedreven om cliënten in een multiproblem gezinssituatie in hun kracht te zetten?
Zie jij het als een uitdaging om elk moment opnieuw te kijken hoe je het beste aan kunt sluiten bij de cliënt in de dagelijkse ondersteuning?
Dan willen wij jou graag ontmoeten!

Aveleijn zoekt een

persoonlijk begeleider
(24-32 uur per week) 

die ons team op kind, jeugd en gezinlocatie de Schubertstraat in Hengelo komt ondersteunen.

Waar ga je werken?
Schubertstraat in Hengelo is een 24-uurs locatie en biedt ondersteuning aan 18 gezinnen. Vanuit de WLZ heeft de ouder primair op basis van een verstandelijke beperking een indicatie. Vanuit de WMO/Jeugdwet wordt de indicatie ook verstrekt in gevallen waarbij in gezinnen sprake is van meerdere complexe situaties. In veel gezinnen is er sprake van complexe hulpvragen, gericht op de opvoeding en ontwikkeling, (alleenstaand) ouderschap, sociaal-emotionele vlak, persoonlijkheidsproblematiek, zelfredzaamheid, financiën en schuldhulpverlening, school/ werk, verslaving, netwerk e.d. De in het project woonachtige kinderen staan soms onder toezicht van een gezinsvoogdij-instelling, in deze situaties is er veelvuldig contact met gemeente en Jeugdzorg.

Jij en het gezin
Jij bent nieuwsgierig genoeg om steeds te kijken achter de vraag van de cliënt/het gezin en samen te ontdekken hoe we nog een stapje kunnen zetten. Je geeft dat vorm vanuit professie en echtheid en sluit aan bij de sociaal emotionele ontwikkeling en beleving van de cliënt/de gezinsleden. Hierbij richt je je op talent en houdt je tegelijkertijd oog voor de kwetsbaarheid. Samen met de cliënt/het gezin geef je betekenis aan het persoonlijke levensverhaal en onderzoek je op welke gebieden de cliënt en de gezinsleden willen groeien. Dit leg je vast in het digitale Ondersteuningsplan.

Jij en de collega’s
Je werkt vanuit een gedeelde passie en verantwoordelijkheid aan gezamenlijke doelen. Binnen Aveleijn werken we reflectief. Je kunt reflecteren op je eigen handelen, staat open voor feedback en geeft feedback aan anderen. Als professional houd je je vak bij door deel te nemen aan (interne) scholing en deel je je kennis met anderen.

Functie eisen

Je hebt:

 • Een relevante beroepsopleiding op minimaal niveau 4 (MMZ of vergelijkbaar agogisch)
 • Aantoonbare werkervaring in complexe/multiproblem gezinssituaties met kinderen/jeugdigen
 • Kennis van en ervaring in de Gehandicaptenzorg
 • Inzicht in je eigen handelen en bent in staat te relativeren

Je bent: een stevige en deskundige persoonlijk begeleider. Daarbij ben je reflectief, inventief, mentaal en fysiek stabiel, bestand tegen agressie en heb je een gezonde dosis humor. 

Je kunt:

 • Methodisch werken vanuit een oplossingsgerichte houding
 • Uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties en op verschillende niveaus
 • Het gezin ondersteunen bij de dagelijkse opvoeding van de kinderen met alle bijkomende taken (huishoudelijk, vrije tijdsbesteding, ontwikkelingsstimulering)

Onregelmatige diensten werken. Hier vallen ook slaapdiensten onder. 

Inschaling

Wat bieden we jou?
Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/).
Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een baan in een uitdagende werkomgeving
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in functiegroep 40 (maximaal € 3.154- bij een 36-urige werkweek) en de salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%

Bijzonderheden

 

De procedure
Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende functie?
Reageer dan snel met jouw CV en motivatie via ZorgSelect.

Wil je graag meer informatie over de functie?
Hiervoor kun je contact opnemen met Thomas ter Brake, manager, via 06-46390176 of [email protected] 

De vacature wordt intern en extern uitgezet. Intern solliciteren heeft geen gevolgen voor een arbeidsovereenkomst die reeds voor onbepaalde tijd is afgegeven; omzetting naar bepaalde tijd is in die situatie niet aan de orde.

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, Schubertstraat in Hengelo
Postcode 7557CM
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Thomas ter Brake, manager
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 03-08-2022
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 20-08-2022
Nummer 113040
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn