Persoonlijk begeleider leerafdeling bij het Hietveld Beekbergen
Pluryn

Het Hietveld ondersteunt (jong)volwassenen met een zeer intensieve begeleidingsvraag. Naast een licht verstandelijke beperking is er meestal sprake van bijkomende gedrags- en psychiatrische problematieken zoals autisme, een persoonlijkheidsstoornis of hechtingsstoornis. Cliënten geven zelf zo veel mogelijk richting aan hun leven, waarbij door de begeleiding zo weinig mogelijk maatregelen worden toegepast die hen fysiek en emotioneel beperken. De woon- en leerafdeling is een fijne woonplek voor de cliënten en daarnaast een leeromgeving waar begeleiders in opleiding hun beroepspraktijkvorming volgen.

Dit is jouw werkdag

Samen met de bewoners creëren jullie een fijn woonklimaat met aandacht voor ieder individu en voor elkaar. Jij ondersteunt hen bij het zo zelfstandig mogelijk inrichten van hun dagelijks leven. Ze hebben jou nodig om structuur en duidelijkheid te bieden waardoor zij zich begrepen, veilig en geborgen voelen. De successen vieren jullie samen als geluksmomentjes, net als verjaardagen en andere gelegenheden waarbij je jouw familie en vrienden ook in het zonnetje zou zetten.  De bewoners hebben jou nodig om de wereld om hen heen, hun mogelijkheden en vaak ook onmogelijkheden in de maatschappij begrijpelijk te maken. Ze hebben nodig dat je ze echt ziet, dat je de-escalerend werkt en dat je flexibel inspeelt op stemmingen en gedragingen. De onrust die onbedoeld toch ontstaat, maakt dat fysieke en verbale agressie een onderdeel kan zijn van je werkzaamheden. In de rol van Studentbegeleider ben je verantwoordelijk voor de coaching en begeleiding van de collega’s in opleiding op de werkvloer en het creëren van een optimale leeromgeving. Je coacht met de handen op de rug en laat, waar mogelijk, het werk los om het over te laten aan de leerling. Je betrekt het team bij het leerproces, houdt overzicht en informeert alle betrokkenen door middel van heldere verslaglegging.

Dit ben jij

Jij ziet de mooie kanten van de LVB+ bewoners van Het Hietveld en je geniet van iedere kleine stap vooruit. Jouw begeleiding stimuleert ze het beste in zichzelf naar boven te halen. Je wilt met hen samenwerken aan een zo zelfstandig mogelijk bestaan binnen de woning die je zo huiselijk mogelijk wilt maken. Ook de Begeleiders in opleiding kunnen bij jou terecht voor hulp en advies. Door jouw coaching en de ontwikkel- /leergesprekken die jullie samen voeren, zie je ze uitgroeien tot zelfstandige en zelfverzekerde Hietveld collega’s.

Anders denken, anders doen: binnen een uitdagende, vriendelijke en open woon-/leef- en leerplek!

 • Word jij enthousiast van het idee dat je mag meewerken aan de verdere opbouw en vormgeving van de leerafdeling binnen het Hietveld? 
 • Wil jij je kennis en kunde inzetten om de medewerkers van de toekomst klaar te stomen? 
 • Ben jij een overtuigende en ervaren begeleider met een open mind die graag een coachende rol op zich neemt?

Dan zoeken we jou voor deze uitdagende functie bij de woon- en leerafdeling!

Dit heb jij

 • Een afgeronde pedagogische opleiding op minimaal MBO 4 niveau en ruime werkervaring met LVB+ of een vergelijkbare doelgroep;
 • Je staat er!
 • Bent authentiek, standvastig, ondernemend, resultaatgericht en geduldig; 
 • Je bent in staat feedback te geven maar ook te ontvangen en kunt je grenzen adequaat aangeven; 
 • Je hebt de cursus studentbegeleider gevolgd of je bent bereid deze te volgen.

Dit biedt Pluryn

 • Wij bieden je een uitdagende baan waarbij de nadruk ligt op inclusiviteit, fijn wonen en samen leren;
 • Je krijgt een unieke kans om jezelf te ontwikkelen op het gebeid van studentenbegeleiding, met alle ruimte voor jouw talenten;
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao gehandicaptenzorg. Als Persoonlijk begeleider/studentbegeleider word je op basis van opleiding en ervaring ingeschaald in functiegroep 45 met een salaris tussen € 2.381,- en € 3.452,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur).

Meer weten? 

Neem gerust contact met ons op!

Stuur een Whatsapp of bel naar Sanne Burgers- de Lange ( recruiter ) via 06-23734865 of mail naar [email protected]

Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Reinalda van Rossum- van de Zande (teammanager)via 06-18302148

Zie jij jezelf dit al doen? Sluit je aan bij Pluryn.

https://www.pluryn.nl/werken-bij/vacature/persoonlijk-begeleider-leerafdeling-bij-het-hietveld-beekbergen

Type Vacature
Organisatie Pluryn
Locatie Het Hietveld
Postcode 7361TE
Stad Beekbergen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
Functie(s) Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 01-09-2022
Reageer voor 31-12-2022
Ingangsdatum 01-09-2022
Nummer 113638
Doorsturen Bekijk PDF

Pluryn

Als zorg moeilijk wordt, kom je naar Pluryn

Pluryn ondersteunt jongeren en volwassenen bij het vergroten van kansen op een zo volwaardig en zelfstandig mogelijke plek in de samenleving. Ook als de problematiek complex is. De eigen kracht en toekomstwensen zijn daarbij het uitgangspunt: Sterker in de samenleving, powered by Pluryn. We zijn een landelijk werkende organisatie met meer dan 400 locaties. Bij ons werken 7400 professionals en 1000 vrijwilligers. Jongeren en volwassenen komen bij ons voor behandeling en ondersteuning: zowel aan huis als in onze voorzieningen voor gehandicaptenzorg, jeugdzorg en GGZ. Leren, werken en vrijetijdsbesteding zijn onderdeel van de zorg.  

Ondek Pluryn

https://www.pluryn.nl/over-pluryn

 

Meer over Pluryn