Persoonlijk begeleider
De Twentse Zorgcentra

Goed kijken, écht luisteren en dan handelen. Daar ligt de kracht in het leren kennen van de cliënten van Rondweg 30. Dan bouw je een professionele band op, een vertrekpunt van waaruit de cliënt en jij samen kunnen bewegen. Mooi werk.

De groep
De 6 cliënten van Rondweg 30 hebben een licht verstandelijke beperking en zijn bekend met gedragsproblematiek. En daarin ga je uitdagingen tegenkomen. Observeren en signaleren is heel belangrijk. Vaak zie je de opbouw van spanning. ‘Kunnen we nog praten?’ ‘We gaan even een rondje fietsen.’ Met dit soort interventies kunnen we situaties steeds vaker ombuigen en dat maakt ons trots. Maar dat lukt niet altijd en vindt er agressie plaats. Van milde incidenten, denk aan verbaal dichtbij komen, tot fysiek de confrontatie aangaan. Maar we begrijpen elkaar steeds beter waardoor we in staat zijn ook situaties van spanning steeds beter te begeleiden. 

Jij hoort, ziet en begrijpt. Je leest situaties en weet wanneer je moet meebewegen of juist moet begrenzen, wanneer je nabijheid biedt of juist afstand neemt. Bij ons kun je leren en groeien. Om je te ontwikkelen is het belangrijk dat je fouten durft te maken, daar leren we allemaal van. Wij zijn er als collega’s voor je. Om te sparren, om bij te dragen aan je ontwikkeling, om je op te vangen na een spannende situatie, om te evalueren en reflecteren met elkaar. Maar ook voor de gezelligheid, voor flauwe grappen en om te relativeren.

We kunnen nog veel meer vertellen over deze dynamische, afwisselende doelgroep maar dit doen we graag in een persoonlijk gesprek. Herken je je in bovenstaande en in wat wij vragen? Solliciteer, we zien graag waarom jij aansluiting vindt in deze doelgroep en kijken er naar uit om kennis met je te maken op woensdag 27 november a.s.

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4.
  • De juiste competenties. Dat je er onvoorwaardelijk bent, voor zowel cliënt als collega, ook in situaties van spanning. Je weet wat het werken met de doelgroep inhoudt en je weet dat je er staat. Dit is een voor jou een volgende stap in je loopbaan waar je als professional en persoon kunt groeien.   

Wij bieden

  • ​Een afwisselende baan van gemiddeld 28 uur per week.
  • Een arbeidsmarkttoeslag van 2 extra periodieken bovenop je salaris in FWG 40 (min. € 1.898,- / max. € 2.807,- bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg). Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een aanstelling voor de duur van 12 maanden, verlenging en uiteindelijk een vaste aanstelling behoort tot de mogelijkheden. Interne kandidaten met een vast contract kunnen voor vast worden aangenomen.

Bijzonderheden

Gesprekken

De gesprekken vinden plaats op woensdag 27 november a.s.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 19.437
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Rondweg 30
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Rondweg 30, telefoonnummer: 088-4305590
Functie(s) Begeleider niveau 4
Verpleegkundige
Verpleegkundige 4/6
Verpleegkundige niveau 4
Publicatiedatum 08-11-2019
Ingangsdatum Per direct
Reageer voor 19-11-2019
Nummer 49434
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra