Persoonlijk begeleider
De Twentse Zorgcentra

Op de Ulenkateweg 27 werk je vanuit duidelijkheid en veiligheid samen met de jongeren toe naar ontwikkeling. Sta jij stevig in je schoenen en probeer jij er altijd een leuke dag van te maken? Dan ben jij misschien wel degene naar wie wij op zoek zijn.

Ulenkateweg 27 is een woongroep waar één jonge dame en vijf jonge heren, in de leeftijd van 10 t/m 24 jaar, wonen. De zorgvraag komt vanuit een ernstig tot licht verstandelijke beperking in combinatie met probleemgedrag en hechtingsproblematiek. Het is een zogeheten Hoog Alert groep, dit verwijst naar de hoge mate van alertheid die het werken met deze doelgroep vraagt. We werken met de Triple-C methodiek.

Het is een dynamische groep waarbij de karaktereigenschappen van de cliënten erg uiteen liggen. Naast de cliënten, heb je ook veel te maken met verwanten. Aangezien het om minderjarige cliënten gaan, zijn de verwanten altijd betrokken vanuit het gezag over het kind. Omdat de cliënten jong zijn, vraagt dit om een speelse begeleiding. Veel activiteiten doen, samen spelen, vanuit de gezonde ontwikkelingspsychologie. Hen via deze manier uitdagen om zich te ontwikkelen en om hun gezonde energie kwijt te kunnen. De cliënten hebben behoefte aan structuur en duidelijkheid. Vanuit die veiligheid wordt er ontwikkelingsgericht gewerkt. Wanneer de spanning en frustratie oploopt bij cliënten, kunnen zij verbaal en fysiek grensoverschrijdend gedrag laten zien. Enerzijds zijn de jonge cliënten hier leerbaar in, anderzijds is het onvermogen. Daarom vragen zij om nabijheid, zodat de frustratie of spanning tijdig gesignaleerd kunnen worden en er adequaat op gereageerd wordt. Tenslotte kunnen we de cliënten veiligheid laten ervaren door het bieden van die nabijheid. Er is één client die verzorging vraagt in de ADL.

Ons team kan omschreven worden als open, actief, ondernemend en zorgzaam. We hebben aandacht voor de cliënt en voor elkaar als collega’s. Kwaliteit van leven van de cliënt is ons uitgangpunt en dat streven we gezamenlijk na. We vinden het belangrijk dat collega’s doen waar ze goed in zijn, dat is iets waar wij in willen investeren. Als team staan we sterk in onze schoenen en nemen wij de zorg en tijd om als team de nieuwe collega goed op zijn nieuwe plek te laten wennen.

Wij zijn op zoek naar mannen en vrouwen die een duidelijke visie hebben met betrekking tot het begeleiden van deze doelgroep. We zoeken collega´s die stevig in hun schoenen staan, goed kunnen reflecteren, relativeren en kritisch kunnen kijken naar je eigen handelen maar ook dat van je collega. Daarbij is humor ook erg belangrijk, om spanning op een luchtige manier om te buigen. Door opgedane ervaring ben je in staat om verschillende methodieken toe te passen in uiteenlopende situaties. Jij bent de onvoorwaardelijke ondersteuner van de cliënt, samen bouw je een vertrouwensband op (met cliënt en diens naasten) en kijk je naar mogelijkheden. Je signaleert veranderingen en situaties ten aanzien van de zorg en maakt deze bespreekbaar.

Wat breng je mee?

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 5.

Wat krijg je van ons?

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 24 tot 32 uur per week naar keuze
  • Een salaris van max. € 4019,- (FWG 50) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Ook de arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een contract voor onbepaalde tijd.

Enthousiast?
Na binnenkomst van jouw sollicitatie (cv en motivatiebrief) wordt er binnen 5 werkdagen contact met je opgenomen. Het inplannen van een eventueel gesprek plannen we samen met jou in, waarbij een eerste selectie middels videobellen plaatsvindt. Is er een match van beide kanten, dan laten we je graag wat van de praktijk zien. Zijn ook hier de bevindingen positief, dan verwelkomen we je graag als collega.

Liever eerst meer informatie?
Bij vragen of voor meer informatie kan je contact opnemen met de woongroep Ulenkateweg 27 op telefoonnummer 088-4305715.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 23.061
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Ulenkateweg 27
Postcode 7581PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 5
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 5
Publicatiedatum 15-03-2023
Reageer voor 05-04-2023
Nummer 118582
Doorsturen Bekijk PDF