Persoonlijk begeleider LVB jeugd
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Jij zorgt ervoor dat mijn dag gestructureerd verloopt. Ik kan dan rekenen op een veilige en vertrouwde omgeving. Als jij mij vertrouwen geeft, dan help je mij zo zelfstandig mogelijk te zijn met wonen, leren en werken. Tof toch?"

Waar ga je werken?
Je komt te werken op een groep met jongeren met een lichte verstandelijke beperking en uitdagende gedragspatronen in de leeftijd van 10 tot 16 jaar. Dit is hun huis en jij moet dit grote gezin draaiende houden. De begeleiding is gericht op het bieden van een veilige en prettige woonomgeving. Het is een leuk en gezellig team waarmee doelen behaald kunnen worden. Je kan echt ergens naartoe werken met de kinderen, maar kijk er niet van op als je één pas naar voren doet en daarna weer twee terug want zo zal het altijd gaan. Ze hebben veel meegemaakt en vertrouwen je niet snel. Het duurt wel even voor je door de vertrouwensbarrière heen bent.

Wie ga je helpen?
Onze jongeren gedragen zich in de basis net als kinderen zonder een beperking. Ze gaan naar school (of dagbesteding), komen thuis, eten een koekje en drinken wat. De kinderen zitten veel op hun telefoon, gaan gamen of trampolinespringen, etc. Ze gooien hun spullen en kleding op de grond, maken rotzooi en ze proberen je uit. Ze kennen alleen vaak geen grenzen en kunnen emotioneel niet altijd begrijpen waarom dingen (anders) gaan. Daarin moet jij hen dus begeleiden.

Per kind wordt er met aandacht gekeken naar de wensen en mogelijkheden. Telkens weer wordt er veel gevraagd van jouw creativiteit, geduld en doorzettingsvermogen. Perspectief willen en kunnen bieden vraagt veel van jouw kennis en kunde, maar zeker ook van jouw werk- en levenservaring.

Hoe ga je helpen?
In deze dynamische baan is geen dag hetzelfde! Je begeleidt hen zowel tijdens het wonen, vrije tijd en zelfzorg. Ze hebben een programma waarop die keuzemomenten staan, bijvoorbeeld: trampolinespringen, rondje lopen of de was opruimen. In deze keuzemomenten moet je hen (bij)sturen en begeleiden.

Je moet sterk in je schoenen staan maar wel liefdevol zijn. Ze schelden je uit, kunnen stoelen naar je toe gooien en roepen alles wat ze niet zeggen mogen. Wij zoeken iemand die hier niet van onder de indruk raakt en hier op zijn of haar manier mee om weet te gaan. Het is belangrijk dat je de jongeren met humor kunt benaderen en dat je positief in het leven staat. Natuurlijk moet je je grenzen aangeven, maar je moet ook ergens de lol van kunnen inzien. Het zijn tenslotte ook gewoon kinderen.

"Een jongen wilde ontsnappen 's nachts. Ze dagen elkaar natuurlijk uit en willen samen op avontuur. Iedere keer probeerde hij het rolluik iets omhoog te doen en het raam steeds iets verder te open. Hij stond al helemaal klaar met zijn jas en schoenen aan. Via het inluistersysteem kunnen we dit natuurlijk voorkomen maar Wendy koos voor een andere oplossing; ze keek van een afstandje hoever hij ging en op het moment dat zijn raam helemaal open stond kwam ze om de hoek en vroeg wat hij ging doen. Ga je altijd slapen met je schoenen en jas aan? Hij voelde zich natuurlijk betrapt en ging allerlei smoesje bedenken maar wel keurig naar bed."

Dit bieden wij
  • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 1920 tot maximaal € 3289 (FWG 35 /45) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
  • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%
  • Een inspirerende werk- en leeromgeving waar je bijdraagt aan een goed leven voor onze cliënten.
  • Een stabiel en gezellig team
Dit ben jij
Je bent een ervaren begeleider met een afgeronde opleiding mbo 4 opleiding mmz of hbo sph of social work. Je bent bekend met Triple-C.
  • Je hebt bij voorkeur minimaal 2 jaar werkervaring binnen de GHZ (LVB)
  • Je persoonlijkheid houdt van een uitdaging.
  • Je wilt werken aan teamprocessen en je kan de visie uitdragen.
  • Je weet je positie zo neer te zetten dat je je collega's kan coachen.
  • Je kan jouw humor en positiviteit op de juiste manier inzetten
Sollicitatieprocedure
We willen graag kennis met je maken, dus na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact op. Een meedraaidienst is onderdeel van de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou een beeld te geven van de woning en onze werkwijze. En als dit niet bij jouw wensen en behoeften aansluit, dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden.

Kunnen wij je verder helpen?

Heb je vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Bas Niessen, manager zorg, via telefoonnummer 06- 12 32 85 64 of bel of app met recruitment: Joëlla Morssink via 06-82 50 14 70 of Debbie Keulen via 06-23 72 96 44.

Heb je vragen over werken bij 's Heeren Loo? Bijvoorbeeld over hoe jouw sollicitatieproces verloopt of welke vacature het best bij je past? Iedere maandag van 12:00 tot 12:30 uur helpen onze recruiters je verder door alle vragen te beantwoorden in de livechat op Facebook.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Full time
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Publicatiedatum 28-09-2021
Reageer voor 28-10-2021
Nummer 71435

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland