Persoonlijk begeleider LVB jongvolwassenen
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Begrijp jij dat ik me het veiligst voel in een gestructureerde en betrouwbare omgeving? Zorg jij daarom voor duidelijke kaders? Geef jij mij vertrouwen door er onvoorwaardelijk voor mij te zijn? En leer jij mij vertrouwen te krijgen in mijzelf en anderen? Help je mij mijn competenties te vergroten en mijn doelen te behalen?"

Waar ga je werken?
Binnen de veiligheid van het zorgpark van 's Heeren Loo in Ermelo ondersteunen en begeleiden wij 7 jongvolwassen in de leeftijd van ongeveer 23 tot 35 jaar. Ze hebben allemaal een lichte verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Dit komt onder andere door gedragsstoornissen en trauma's. Zij kunnen daardoor zowel verbale als fysieke agressie tonen. De begeleiding richt zich op de ontwikkeling van de bewoners en het bieden van een veilige omgeving.

Wij willen graag werken volgens de Triple C methodiek met duidelijke grenzen en kaders. We willen graag dat iedereen de ondersteuning krijgt, passend bij de eigen begeleidingsvraag zoals deze beschreven staat in het ondersteuningsplan. We willen graag dat alle cliënten werk of dagbesteding hebben. We werken aan het vergroten van de zelfstandigheid met als doel het zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren op het gebied van wonen en werken.

Wie ga je helpen?
Jongvolwassenen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) vinden het soms lastig de wereld om hen heen te begrijpen. Voor sommigen speelt ook dat ze hechtingsproblemen hebben of ASS. Contact maken met anderen en het aangaan van gezonde relaties kost dus moeite. Jij weet hoe je met deze kwetsbare doelgroep om moet gaan. Met jouw kennis en ervaring zoek je samen naar mogelijkheden om competenties aan te leren, zodat de jongere zo zelfstandig mogelijk kan leven. Om dit te bereiken werk je nauw samen met zijn familie en andere disciplines.

Hoe ga je helpen?
Jouw uitdaging is de jongvolwassenen in de bloei van hun leven te laten groeien op de vlakken waar zij willen en kunnen. Je zorgt ervoor dat de cliënt zelf de regie houdt, waarbij jij de kaders bewaakt. Zo creëer jij een sociaal stabiele situatie waarin de cliënt zich kan ontwikkelen. In ieder geval verlies je de behoefte van de cliënt nooit uit het oog en zorg je voor een vertrouwde woon- of werkomgeving. Want elke cliënt heeft zijn eigen hulpvraag.

Als persoonlijk begeleider vertaal jij de hulpvraag en de mogelijkheden naar een persoonlijk zorgplan. Je bent het eerste aanspreekpunt van de cliënt en zijn verwanten en coördineert de zorg. Daarnaast coach je collega's en geef je richting. Ook streef je naar een optimale samenwerking met collega's, verwanten en andere disciplines om de cliënt te laten doorstromen naar hun eigen plek met toekomstperspectief.

Samenwerken in de driehoek. Zoeken naar mogelijkheden. Doorgaan waar anderen stoppen. Dat maakt jou waardevol. Voor de cliënt én voor je team.

Dit bieden wij
 • Een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2381,- en maximaal € 3452,- (FWG 45) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • Een toeslag voor het werken in de avonden, weekenden en op feestdagen.
 • Vakantietoeslag van 8% in mei.
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% in december.
 • 144 uur vakantie per jaar op basis van 36 uur per week.
 • 57 uur Persoonlijk Budget Levensfase (PBL) per jaar op basis van 36 uur per week. Die je bijvoorbeeld kan inzetten als extra vakantie-uren.
 • Als grootste zorgaanbieder in de gehandicaptenzorg van Nederland werken we met veel verschillende doelgroepen. Dat betekent dat je kunt profiteren van talloze carrièrekansen en ruime doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
 • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via 'Mijn Leeromgeving' en e-learning via GoodHabitz.
Dit ben jij
We zoeken meerdere begeleiders, met diverse achtergronden qua opleiding, werkervaring en competenties. Belangrijk is dat je als persoonlijk begeleider minimaal voldoet aan het onderstaande profiel:
 • Je volgt of hebt een afgeronde relevante zorggerichte opleiding op minimaal mbo 4/ hbo niveau, bijvoorbeeld Social Work.
 • Je bent een ervaren professioneel met kennis van LVB doelgroep met complexe hulpvragen.
 • Het lijkt jou een uitdaging mee te werken in een opbouwend team en daarin te pionieren, onderzoeken en te ontwikkelen.
 • Je kunt je grenzen stellen en standvastig zijn vanuit een professioneel oogpunt.
Qua persoonlijkheid zoeken we een begeleider die stevig staat in persoonlijk leiderschap. Je bent tactisch, invoelend en oprecht in je communicatie. Als het ingewikkeld wordt, bent je standvastig en geduldig. Ook straal je rust, vertrouwen en positiviteit uit.

Sollicitatieprocedure
We willen graag kennis met je maken! Een gesprek en een meedraaidienst hoort bij de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou kennis te laten maken met onze werkwijze. Twijfel je of dit bij jou past? Dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden bij 's Heeren Loo!

Kunnen wij je verder helpen?
Heb je vragen over de vacature? Bel of app met Bram Aarnoudse, manager zorg, via telefoonnummer 06 - 51 00 45 39 of met recruitment via, Joëlla Morssink 06 - 82 50 14 70 of Debbie Keulen 06 - 23 72 96 44.

Iedere eerste maandag van de maand bespreken onze recruiters van 12:00 tot 12:30 uur een specifiek thema in onze livechat op Facebook. Jouw vragen beantwoorden wij direct!

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 6
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Begeleider niveau 3
Groepsbegeleider
Persoonlijk Begeleider
Begeleider/Werkbegeleider
Begeleider wonen
Publicatiedatum 19-09-2022
Reageer voor 19-10-2022
Nummer 114083

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland