Persoonlijk begeleider LVB
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Kan jij mij vertrouwen geven door er onvoorwaardelijk voor mij te zijn? Kan jij de rust bewaren als ik onrustig ben? Wil jij samen met mij werken aan de toekomst?"

Waar ga je werken?
Als persoonlijk begeleider kom je te werken op onze landelijke locatie in Nieuwleusen. Hier hebben wij een voorziening voor 7 mannelijke cliënten vanaf 20 jaar, met een lichte verstandelijke beperking en een intensieve begeleidingsvraag. Een aantal van de cliënten zal instromen uit behandelcentra. Zij zijn veelal uitbehandeld, maar hebben vanwege bijkomende gedrags- en/of psychiatrische problematiek blijvend intensieve begeleiding nodig. Het belangrijkste doel van deze woning is de cliënten een prikkelarme omgeving te bieden, waarbij ze op een laagdrempelige manier kunnen meedoen in de samenleving.

De cliënten worden begeleid binnen wonen, dagbesteding en vrije tijdsbesteding. Dit wordt allemaal in en om de woning geboden.

Wie ga je helpen?
Op deze locatie wonen cliënten die intensieve zorg en begeleiding nodig hebben. De meeste hebben naast een verstandelijke beperking ook psychische problemen. Deze cliënten vinden het soms moeilijk hun emoties te beheersen. Door jouw manier van begeleiden zorg je dat zij rust, structuur en regelmaat ervaren. Jij laat je niet leiden door het verleden of het gedrag van de cliënt, maar je blijft juist de mens achter het gedrag zien. Je herkent en signaleert de ondersteuningsvraag en weet hier met jouw kwaliteiten op in te spelen.

Hoe ga je helpen?
Als persoonlijk begeleider in Nieuwleusen werk je vanuit een team op wonen en dagbesteding naar het doel van de cliënt, 1 op 1 of met een klein groepje cliënten. Je begeleidt op basis van hun individuele begeleidingsvraag en je bent verantwoordelijk het uitvoeren van het begeleidingsplan en de afspraken die hierin zijn gemaakt. Je bent een belangrijke spil in het begeleidingsproces. Je onderhoudt contacten met alle betrokkenen rondom de cliënt en neemt hierin het initiatief en bent verantwoordelijk voor het samen met de cliënt opstellen van het Persoonlijk Plan. Hierin is het belangrijk te streven naar een nauwe en goede samenwerking tussen familie en andere disciplines. Het is noodzakelijk dat je zelfstandig en klantvolgend kunt werken, hier flexibel mee om kunt gaan en dat je stevig in je schoenen staat.

De begeleidingshouding wordt afgestemd op de hulpvraag, de ondersteuningsbehoefte en de houding van de cliënt. Je signaleert ontwikkeling en/of stagnatie in de begeleiding, kunt deze interpreteren en multidisciplinair omzetten naar acties. Je kunt adequaat handelen, wat in de praktijk ook bewust 'niet handelen’’ kan zijn. Als begeleider weet je conflictsituaties goed te begeleiden.

Dit bieden wij
 • Een contract 24-32 uur als persoonlijk begeleider voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2605,- en maximaal € 3640,- (FWG 45) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring, opleiding en de functie.
 • Financiële vergoeding voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen. Slaapdiensten maken deel uit van het dienstenpatroon. 
 • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%.
 • 44 uur vakantie en 57 uur Balansverlof per jaar op basis van 36 uur per week. Die je bijvoorbeeld kan inzetten als extra vakantie-uren.   
 • We werken binnen 's Heeren Loo persoonsgericht. Dat betekent dat je werkt vanuit de zorgvraag van de cliënt en tegelijkertijd jouw persoonlijke wensen hier zoveel mogelijk op afstemt. 
 • Carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
 • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via 'Mijn Leeromgeving' en e-learning via GoodHabitz.
Dit ben jij
 • Je beschikt over een afgeronde opleiding binnen de gezondheidszorg / welzijn op minimaal MBO niveau 4, een afgeronde HBO zorgdiploma is een pré.
 • Je hebt ervaring met het begeleiden van cliënten met een lichte verstandelijke beperking en hun specifieke begeleidingsvragen (SGG problematiek)
 • Je kunt goed enthousiasmeren en initiëren.
 • Je bent in staat tot ontvangen en geven van feedback en zelfreflectie.
 • Je hebt relativeringsvermogen en doorzettingsvermogen en bent gericht op het verbeteren van kwaliteit.
 • Je hebt kennis van verschillende gespreksvaardigheden.
Sollicitatieprocedure
Heb je interesse? Wij ontvangen je CV en motivatie graag zo snel mogelijk. We voeren doorlopend gesprekken. Wanneer we voldoende geschikte kandidaten hebben gevonden, sluiten we de vacature.  

Heb je vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Ruth Koopman (manager zorg), via telefoonnummer 06-51134457

Voor overige vragen kan je terecht bij Bram Spanjersberg, recruitment, via telefoonnummer 06 – 51 72 52 20

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Postcode 7413 AP
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Externe url Bekijk
Functie(s) Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 16-05-2023
Reageer voor 19-06-2023
Nummer 120088

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland