(Persoonlijk) begeleider NAH Meestersstraat wonen - Doetinchem
Zozijn

Ben jij flexibel, zorgzaam en heb jij echte aandacht voor de cliënten? Wij zoeken op korte termijn een:

Begeleider NAH voor 24 uur

Wat ga je doen?
Je biedt ondersteuning en begeleiding aan volwassenen met een niet aangeboren hersenletsel in de woon-/ leefsituatie; de begeleiding en ondersteuning is gericht op het handhaven en/ of bevorderen van het sociaal/ emotionele/ maatschappelijke leven van de cliënten. Bij de sector NAH Op Pad doen we dit met gebruikmaking van de methodiek “Hooi op je vork”.

Je kunt ingezet worden bij administratieve, cliëntgebonden werkzaamheden, je neemt deel aan overleggen en je levert een bijdrage aan de introductie en het inwerken van nieuwe collega’s en stagiaires/leerlingen.
Als begeleider ondersteun je de cliënten met NAH in het dagelijks leven. In de ochtend zorg je er voor dat ze de ochtend fris kunnen starten. Hierbij kan je denken aan ADL verzorging, medicijnen delen en eventuele verpleegkundige handeling. Daarna is het tijd om lekker te ontbijten!

Een aantal van de cliënten gaat naar dagbesteding of werken, maar er blijven ook een aantal cliënten op de woning. Je hebt diverse individuele contactmomenten, gaat met cliënten naar dokters- en ziekenhuisbezoeken, regelt diverse zaken zoals taxivervoer en draait met regelmaat een wasje.
Aan het einde van de middag bereid je de warme maaltijd voor en eten jullie gezamenlijk. Er wordt dan met elkaar besproken hoe de dag van de cliënten is geweest. Daarnaast heb je in de avond ook ruimte voor individuele contactmomenten. Door de uiteenlopende zorgvragen heb je een afwisselende baan.

Je kunt bij ons aan de slag als Ondersteuner of als Persoonlijk begeleider; dit is afhankelijk van jouw kwaliteiten en diploma’s.

Als Persoonlijk begeleider coördineer je het tot stand komen, vaststellen, uitvoeren, evalueren en bijstellen van het ondersteuningsplan van meerdere cliënten. Je bent de eerste contactpersoon voor deze cliënten en hun verwanten. Je ondersteunt en coacht de overige medewerkers in het uitvoeren van de afspraken uit deze plannen. Zo nodig organiseer je in samenspraak met de teamondersteuner themabijeenkomsten om kennis en vaardigheden over te brengen.

Als Ondersteuner ondersteun je de cliënten op basis van de zorgvragen uit het zorgplan. Je bent alert op signalen van de cliënt die van invloed zijn op de inhoud van dit plan en bespreekt dit zo nodig met de Persoonlijk Begeleider NAH-LG. Je levert een bijdrage aan het tot stand komen, bijstellen en evalueren van het zorgplan. Je onderhoudt contact met verwanten van de cliënt en je helpt de cliënt bij het onderhouden van zijn (maatschappelijke) netwerk en bij de vrijetijdsbesteding.

Wie zijn wij
Zozijn-Op Pad is gespecialiseerd in de ondersteuning van mensen met NAH. Op Pad heeft woningen speciaal voor mensen met NAH, die niet meer thuis kunnen wonen. In iedere woning wonen cliënten met een soortgelijke ondersteuningsvraag. De Meestersstraat in Doetinchem is zo'n woning. Meestersstraat wonen biedt ondersteuning aan volwassenen met NAH.

De locatie Meestersstraat bevindt zich nabij het centrum van Doetinchem in een rustige woonwijk. Het complex bestaat uit vierentwintig appartementen. Zestien van deze appartementen zijn verbonden aan Meestersstraat wonen. Er wordt wonen met begeleiding in de nabijheid en ADL zorg geboden. Er zijn 2 huiskamers waar cliënten gebruik van kunnen maken. Hier worden ook gezamenlijke maaltijden en koffiemomenten aangeboden. Er wordt een 24-uurs ondersteuning geboden, wat betekent dat er `s nachts ook begeleiding aanwezig is (slaapdienst).

Zozijn draagt in Gelderland en Overijssel bij aan de ontwikkeling van mensen met een beperking met als doel dat ze tot bloei kunnen komen. Vanuit een gelijkwaardige dialoog sluiten we aan bij wat er voor de cliënt toe doet. En sluiten we aan bij wat de samenleving al biedt. Onze kernwaarden zijn: Liefdevol, Vakkundig en Vindingrijk. Liefdevolle en professionele zorg en ondersteuning kunnen we alleen bieden vanuit een dialoog; dit is onze grondhouding. Dialoog is samenspraak: je luistert naar elkaar en wisselt met elkaar van gedachten. Je sluit aan bij het denken en voelen van de ander. Daarbij maakt het niet uit wie die ander is: cliënt, verwant, vrijwilliger, collega , leidinggevende of een relatie van Zozijn.

Herken jij je in het volgende?
Voor deze functie heb je minimaal een relevante opleiding in de zorg op niveau 3. Daarnaast heb je kennis van en ervaring met de doelgroep NAH. Je krijgt energie van het werken op woning waarbij je zorg biedt, maar ook veel begeleidingsmomenten hebt. Veel individuele contactmomenten, maar ook gezamenlijke momenten is voor jou een fijne afwisseling. Jouw werkwijze kenmerkt zich als liefdevol, proactief en vakkundig.

Dit bieden wij

  • Een baan die bestaat uit veel afwisseling en dankbaarheid.
  • De functie van ondersteuner of persoonlijk begeleider, afhankelijk van jouw diploma’s en kwaliteiten. De inschaling is afhankelijk van de functie, voor de ondersteuner gaat het om een salaris van maximaal € 3009,- bruto per maand op basis van 36 uur per week (FWG 35, cao gehandicaptenzorg). Voor de functie persoonlijk begeleider is de inschaling maximaal € 3452,- bruto per maand op basis van 36 uur per week (FWG 45, cao gehandicaptenzorg).
  • Een aanstelling in eerste instantie voor de duur van een jaar. Verlenging of omzetting naar onbepaalde tijd hoort bij gebleken geschiktheid tot de mogelijkheid. Interne kandidaten behouden hun huidige aanstelling.
  • Wij stimuleren onze medewerkers om elke dag een stukje beter te worden. Vanuit ons eigen opleidingscentrum bieden we dan ook een groot aanbod aan opleidingen en trainingen aan. Daarnaast kun je bijvoorbeeld fitnessen met korting of een workshop volgen via ons vitaliteitsprogramma Zozijn Vitaal.

Procedure
Enthousiast? Wij ontvangen je reactie graag zo snel mogelijk

Als we de geschikte kandidaten hebben gevonden, sluiten we de vacature. Zoeken we nog versterking? Dan laten we hem nog even open staan. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie!

Onderdeel van de selectieprocedure is het opvragen van referenties bij de huidig leidinggevende of huidige werkgever. Wij vragen van al onze medewerkers een Verklaring omtrent Gedrag. 

Type Vacature
Organisatie Zozijn
Locatie NAH - wonen Meesterstraat Doetinchem
Postcode 7001EJ
Stad Doetinchem
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Vanaf niveau 3
Arbeidstijd Onregelmatig
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Bernadet van Dijk, teamondersteuner NAH, tel. 06-11764685
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 09-09-2022
Reageer voor 09-10-2022
Ingangsdatum 09-09-2022
Nummer 113883
Doorsturen Bekijk PDF

Zozijn

Stichting Zozijn is een professionele dienstverlener, die ca. 3.000 kinderen en volwassenen met beperkingen ondersteunt om te komen tot maximale zelfontplooiing en regie over hun eigen leven. Het werkgebied van Zozijn ligt in Gelderland en Overijssel en het hoofdkantoor is gevestigd in Wilp. Zozijn heeft zo’n 2.600 medewerkers verdeeld over 150 locaties met in totaal zo’n 1.300 werkplekken.

Meer over Zozijn