(Persoonlijk) begeleider Neede 14-21 uur per week
Estinea

Functieomschrijving

Waar kom je te werken?

Op de woonlocatie Meijersweg in Neede wonen zeven ouder wordende cliënten met elk een eigen appartement. Daarnaast is er één gemeenschappelijke ruimte waar de cliënten met elkaar kunnen koffie drinken en eten. De cliënten hebben een verstandelijke en/of meervoudige beperking in combinatie met onder andere dementie. Ze gaan niet naar een dagbesteding maar krijgen een zinvolle daginvulling op de woonlocatie. De collega’s van het team zorgen dan ook 24 uur per dag voor de begeleiding, verzorging en medische ondersteuning van de cliënten.

Je werkt in een enthousiast team van dertien begeleiders en twee huishoudelijk medewerkers. Met elkaar ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van de bewoners. Jullie kennen elkaars sterke punten en kunnen op elkaar bouwen. Wanneer het nodig is, kun je snel extra deskundigheid inzetten. Bijvoorbeeld van een gedragskundige, een arts Verstandelijk Gehandicapten of iemand van de ondersteunende diensten. Onze collega’s staan voor elkaar klaar en een antwoord laat nooit lang op zich wachten. Ook heb je geregeld contact met de verpleegkundige en wanneer nodig kan je inzet vragen van de specialist ouderengeneeskunde.

Wat ga je doen?

Als begeleider ondersteun je mensen in hun dagelijkse bezigheden en verzorgmomenten.Je geeft de cliënt de vrijheid om zelf de regie te nemen over zijn leven. Samen met de cliënt bepaal je de invulling van zijn dag, waarbij je prikkels probeert te reduceren. Een aantal keer per maand organiseer je samen met je collega’s activiteiten waar de cliënten vrijblijvend aan kunnen deelnemen. Maar altijd geldt: meedoen mag, maar niks moet.

Daarnaast geef je uitvoering aan ondersteuningsplannen en werk je gericht aan de doelen in het plan. Hierbij werk je nauw samen met het sociale netwerk: familie, vrienden en vrijwilligers. Ook voor hen ben je het vaste aanspreekpunt.

Je draait alle voorkomende diensten tussen 7 uur ’s ochtends en 11 uur ’s avonds. Een gemiddelde dienst is ongeveer zes uur aaneengesloten.

Functie eisen

Wie ben jij?

Jij denkt in mogelijkheden en ziet kansen. Je ondersteunt mensen met een beperking om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk zijn. Je bent in staat om de cliënten aan te voelen en je ondersteuning hierop aan te passen. Daarnaast weet je de rust te bewaren, ook als een of meerdere bewoners spanning ervaren en dit uiten in hun gedrag. Je weet de groepsdynamiek positief te houden.

Pas jij bij Estinea?

  • Je hebt een relevant diploma op MMZ-niveau 3 of niveau 4 of gelijkwaardig.
  • Je begrijpt het belang van samenwerking met het netwerk van een cliënt en weet hoe je die actief houdt, vergroot en versterkt.
  • Je vindt het vanzelfsprekend om jezelf een spiegel voor te houden, om samen te werken en om je collega’s aan te spreken op hun verantwoordelijkheden.
  • Je staat er, ook op momenten dat het spannend wordt.

Inschaling

Wat bieden wij?
Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie.

Past Estinea bij jou?

  • Een contract voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden. Of je zet je huidige dienstverband binnen Estinea voort.
  • De inschaling is in schaal 35 (begeleider) of 40 (persoonlijk begeleider) conform CAO Gehandicaptenzorg
  • Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie.
  • Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld
  • Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’

 

Bijzonderheden

Is Estinea jouw nieuwe werkplek?
Zijn wij op zoek naar jou? Reageer dan vandaag nog. We nodigen je van harte uit om te solliciteren op deze uitdagende en afwisselende baan. Reageer vóór 30 september 2021. De gesprekken vinden plaats op 5 oktober in de ochtend.

Heb je nog vragen over deze vacature? Bel met team Meijersweg via 088-4950770.

Heb je vragen over de procedure? Bel dan met Marco Heersink (P&O) via telefoonnummer 06-30099935.

 

Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een referentie.

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Meijersweg 35, Neede
Postcode .
Stad 's Gravenmoer
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 15-09-2021
Ingangsdatum zsm
Reageer voor 30-09-2021
Nummer 71145

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea