Persoonlijk Begeleider Peuter op Stap
Cosis

Introductie en uren

Het team van Peuter op Stap van EC JKC Meppel is op zoek naar een enthousiaste Persoonlijk Begeleider voor 24 uur per week. Wij begeleiden kinderen met een bijzondere ondersteuningsvraag in de peuterleeftijd tot 5 jaar die niet zo goed door taal kunnen communiceren en misschien ook epilepsie en of gedragsproblematiek hebben. Wij werken samen met Plus Kinderopvang.

Wat vinden we belangrijk?

De cliënten: Als begeleider moet je de kinderen goed kennen om de kleine signalen op te kunnen pikken. Een begeleider moet een veilige- en specialistische zorgomgeving kunnen bieden. Veel van onze kinderen zijn(nog) niet in staat tot verbale communicatie. Er wordt gebruikgemaakt van ondersteunende communicatiemiddelen en gebaren. Samen met de ouders kijkt de begeleiding of er een behandeling nodig is, de kinderen naar speciaal onderwijs kunnen of toch beter op hun plaats zijn op een kinderdagcentrum.

Jouw collega's: Je werkt multidisciplinair en nauw samen met ouders en betrokken behandelaren. Samen stel je een zorgplan op, met hierin ontwikkelingsdoelen. Dit deel je met het team. Je hebt inzicht in de verschillende levensfasen van het kind. Door je empathisch vermogen kom je makkelijk in contact met het kind en de ouders. Je bent duidelijk (consequent), biedt structuur, observeert, signaleert en rapporteert en probeert de zelfredzaamheid te stimuleren. Maar vooral zorgzaam, liefdevol en sociaal, met een gezonde dosis humor. Het kind komt bij jou op de eerste plaats.

Inschaling

 • Een afgeronde relevante opleiding op mbo-niveau 4.
 • Enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Kennis en ervaring met de methodiek oplossingsgericht werken of bereid zijn hierin te scholen.
 • Flexibel.
 • Dat je jouw kennis en ervaringen wilt delen binnen onze locatie.
 • Een Verklaring Omtrent het Gedrag kunnen overleggen.

Wat hebben we jou te bieden?

 • Dezelfde salarisschaal als je collega's persoonlijk begeleider minimaal € 2.236,- en maximaal € 3.154,- volgens FWG 40 van de cao-gehandicaptenzorg (op basis van fulltime dienstverband).
 • Een contract voor onbepaalde tijd.
 • Je krijgt de mogelijkheid tot het volgen van cursussen, trainingen en E-learning (Goodhabitz).
 • Je krijgt interessante extra's zoals een eindejaarsuitkering, sporten met korting of een voordelig fietsplan en hebben we een ondernemende activiteitencommissie met een afwisselend programma.
 • Een team in ontwikkeling met ruimte voor initiatieven en innovatie: jouw inbreng doet ertoe!

Ben je benieuwd of Cosis aansluit bij jou? Lees over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op de website.

Word jij onze nieuwe collega?

Ben jij uitgedaagd door deze vacaturetekst en weet jij dit aan ons over te brengen door middel van een pakkende motivatie? Reageer voor maandag 23 mei 2022. De gesprekken worden gehouden op dinsdag 31 mei aanstaande.

Je kunt solliciteren via de button 'solliciteren' op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel met Tineke Spraakman, teamcoördinator op telefoonnummer 06 110 319 58. Wordt er niet direct opgenomen, stuur een mail naar [email protected] met jouw vraag, zodat we zo spoedig mogelijk kunnen reageren en contact met je op kunnen nemen.

Meer weten over jouw nieuwe werkplek?

Peuter op Stap is een nevenlocatie van EC KJG Meppel voor jonge kinderen tussen 0-5 jaar, met een ontwikkelingsachterstand en/of een verstandelijke beperking met mogelijk bijkomende problematiek. Hierbij gaat het gaat om het algehele ontwikkelingsprofiel/beeld; naast de cognitieve ontwikkelingsleeftijd, taal-spraakontwikkeling, ook het sociale - emotionele functioneren en motorische ontwikkeling.

Breng een bezoek aan de website en lees over de opening JKC Meppel.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Type Vacature
Intern nummer 2022-2398
Organisatie Cosis
Locatie Expertisecentrum KJG Meppel
Postcode 7944 BE
Stad Meppel
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 09-05-2022
Reageer voor 23-05-2022
Nummer 110733

Cosis

Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Meer over Cosis