Persoonlijk begeleider Werk en Activiteiten De Hoven 14- 32 uur
Estinea

Functieomschrijving

Wat ga je doen?
Als begeleider heb je een persoonlijke en vertrouwde begeleidingsstijl gericht op het bieden van overzicht en grip en reduceren van angst waarbij de cliënt kan aanhaken bij jou als begeleider. Je hebt aandacht voor het spanningsniveau, de balans tussen rust en activiteit zodat de cliënt zo min mogelijk werkdruk ervaart. Het bieden van nabijheid, structuur, duidelijkheid, voorspelbaarheid en prikkelregulatie staan centraal. Er wordt in een wisselend rooster gewerkt tussen 8:45 uur en 16:00 uur. Daarnaast vinden teamoverleggen en eventuele scholingen plaats.
Als persoonlijk begeleider schrijf je ondersteuningsplannen en geef je uitvoering aan het ondersteuningsplan, je werkt gericht aan de doelen in het plan. Daarbij werk je nauw samen met de woonlocatie en het sociale netwerk: ouders, familie, vrienden en vrijwilligers.

Functie eisen

Wie ben jij?
Je bent een begeleider die inzicht heeft in eigen emoties en de invloed hiervan op de begeleiding. Je staat stevig in je schoenen, je kunt grenzen stellen en kunt daarnaar handelen en durft nee te zeggen. Jij houdt de regie in de omgang met cliënten, daarbij schat je risicosituaties in en kun je preventief en de-escalerend handelen.

Pas jij bij Estinea?
• Je hebt een relevant diploma op MMZ-niveau 4 of gelijkwaardig.
• Je begrijpt het belang van samenwerking met het netwerk van een cliënt en weet hoe je die actief houdt, vergroot en versterkt.
• Je vindt het vanzelfsprekend om jezelf een spiegel voor te houden, om samen te werken en om je collega’s aan te spreken op hun verantwoordelijkheden.
• Je staat er, ook op momenten dat het spannend wordt.

Inschaling

Wat bieden wij?
Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie.

Past Estinea bij jou?
• Je krijgt een contract voor een aantal uren tussen 14 en 32 uur. Een contract voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden;
• De inschaling is in FWG 3.0 schaal 40 conform CAO Gehandicaptenzorg;
• Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie;
• Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld;
• Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’

Bijzonderheden

Is Estinea jouw nieuwe werkplek?
We nodigen je van harte uit om te solliciteren op deze uitdagende en afwisselende baan. Reageer vóór donderdag 10 december 2020 met de knop ‘Solliciteer direct!’ knop. De eerste gesprekken zullen (via Teams) plaatsvinden op maandag 14 december ná 18:00 uur. Heb je nog vragen over deze vacature? Bel met Werk en Activiteiten De Hoven via telefoonnummer 088-4950330.

Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een referentie.

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Estinea
Postcode 7121DA
Stad Aalten
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Diverse mogelijkheden
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 20-11-2020
Reageer voor 10-12-2020
Ingangsdatum 20-11-2020
Nummer 56106

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea