Persoonlijk Begeleider Wonen / Klompendreef 5 / 28,8 uur
Elver

Wat ga je doen?

Klompendreef 5 is een woning waar zes bewoners met een verstandelijke beperking wonen, die intensieve begeleiding en coaching/ondersteuning nodig hebben. Alle zes bewoners hebben een stoornis in het autisme spectrum, hierdoor is voor hen structuur, veiligheid en duidelijkheid belangrijk. Begeleiding wordt op de individuele bewoner afgestemd, waarbij ze daar waar mogelijk regie hebben over de invulling van hun leven waardoor persoonlijke ontwikkeling mogelijk wordt. Twee bewoners hebben meerzorg. Zij krijgen begeleiding vanuit de woongroep, en worden ook betrokken bij groepsactiviteiten. Wanneer nodig wordt er voor gekozen om de bewoners 1 op 1 te begeleiden, buiten de groepsactiviteiten om. Ook zijn wij als team bezig met de LACCS methode. Hierin hebben wij cursussen en coaching gevolgd. Naast intensieve begeleiding hebben een aantal bewoners ook zorg nodig.

De woon- leefomgeving is sfeervol, wij bieden huiselijkheid en indien nodig wordt de leefomgeving aangepast aan de zorgbehoefte van de bewoner. Het gezamenlijk ondernemen van activiteiten wordt gestimuleerd, maar is geen doel op zich. Veiligheid staat voorop, waarbij het een weloverwogen keus kan zijn om deze activiteiten ook individueel te doen. Dit is afhankelijk van het functioneren en de mogelijkheden van de bewoner. De ene dag kan een bewoner zich voor 80% inzetten en de volgende dag bijvoorbeeld 20%, maar wij zorgen ervoor dat wij samen 100% zijn.

Waarom hier werken?
Het gewone leven staat bij ons, in hoeverre dat kan centraal. Wij doen regelmatig leuke dingen met de onze bewoners, denk hierbij aan: koffie drinken in Banningshof, uitjes met de bus, individuele uitjes, of lekker een hapje eten buitenshuis, maar ook even kletsen of een verhaaltje voorlezen.

In ons team staan wij open voor feedback naar elkaar, en stellen wij vragen waardoor wij samen het beste voor de bewoner met elkaar naar boven halen! Wil je deel uitmaken van een gezellig, enthousiast en open team? Kom dan werken bij Klompendreef 5!

Bekijk hier het filmpje ( https://youtu.be/qxjms9ZPgHE ) van Klompendreef 5 voor een indruk van de groep.

Wat ga je doen?
Je gaat aan de slag als Persoonlijk Begeleider binnen een zelfstandig werkend team. Wij werken op de woning met dag-, avond- en weekenddiensten. Vanwege de meerzorg werken wij over het algemeen wat meer avonddiensten. Doordat je samen met een team verantwoordelijk bent voor Klompendreef 5 wordt het gewaardeerd als je zelfstandig kan werken en beslissingen durft te nemen. Om een positieve bijdrage te leveren aan de samenwerking binnen het team is het van belang dat je eerlijk en kritisch durft te zijn naar jezelf toe, maar ook naar jouw collega's. Daarnaast werken wij vanuit de driehoek, dit houdt in dat je samen met de bewoner, verwanten en collega's invulling geeft aan de dag.

Als Persoonlijk Begeleider ben jij de belangenbehartiger van een aantal bewoners en coördineer je de zorgverlening om hen heen. Jij stelt het zorgplan voor de bewoner op aan de hand van functionele aanwijzingen van meerdere disciplines en bevindingen van collega's in je team. Je bewaakt de uitvoering van de gemaakte afspraken en koppelt dit tijdig terug naar je collega's. Daarnaast neem je deel aan multidisciplinair overleg en zorgplanbesprekingen.

Wat vragen wij van jou?
  • Voor het werken binnen Klompendreef 5 zijn de volgende competenties van belang: flexibel, durf, ondernemend, inzicht en integriteit.
  • Jij bent een persoon die affiniteit heeft met onze doelgroep.
  • Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma vanaf niveau 4. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Social Work of Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH)

Wat bieden wij jou?
  • Je werkt 28,8 uur per week.
  • Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining en medicatie- en epilepsiecursus.
  • Elver is een organisatie die volop in ontwikkeling is. Wij bieden jou graag een contract aan voor onbepaalde tijd (2 maanden proeftijd).
  • Je krijgt een Chromebook van Elver die je zolang je bij Elver werkt voor werk en privé mag gebruiken.
  • Als Persoonlijk Begeleider Wonen word jij op basis van jouw opleiding en ervaring ingeschaald in FWG 40 tussen de € 2.025,- en € 2.993,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
  • Voor Elver is het van belang dat jij in het bezit bent van een VOG, deze vragen wij graag voor je aan.
Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden!

Vervolg?
Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Neem dan contact op met de collega's van Klompendreef 5 via [email protected] of 0314-696975.

Je hebt tot donderdag 27 januari de tijd om te reageren op deze vacature.

De selectiegesprekken vinden plaats op 3 of 4 februari.

Nadat jij gesolliciteerd hebt neemt HR contact met je op over de vervolgprocedure.

*Meelopen binnen dit team is onderdeel van jouw sollicitatieprocedure met inachtneming van de huidige RIVM maatregelen.

Wij zien graag jouw reactie tegemoet!

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer info
Klompendreef 5
0314-696975
[email protected]

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Nieuw-Wehl
Postcode 7031 HW
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider wonen
Publicatiedatum 13-01-2022
Reageer voor 27-01-2022
Nummer 107164

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver