(Persoonlijk) Begeleider Wonen | Intensieve begeleiding | EVB+ | Nieuw Wehl | Uren i.o.
Elver

Wat ga je doen?

Je gaat werken in Nieuw Wehl binnen een intensieve begeleidingsgroep. Voor verschillende woongroepen zijn wij op zoek naar Persoonlijk Begeleiders Wonen en Begeleiders Wonen. Wij gaan graag in overleg met jou kijken naar een passende woning en een passend aantal uren (in overleg tussen de 10 en 32 uur).

Ben jij een persoon die het leuk vindt om met een begeleidings intensieve / EVB+ doelgroep te werken? Lees dan verder!

Binnen de woningen zijn er diverse doelgroepen bewoners. In verschillende leeftijdscatagorien met geboortedata van 2006 tot 1955. De groepsgrootte is gemiddeld zes bewoners per woning. De bewoners hebben allemaal behoefte aan intensieve begeleiding, zijn matig tot ernstig verstandelijk beperkt en hebben daarbij een gedrags- en/of psychiatrische hulpvraag. Hierbij is soms sprake van moeilijk verstaanbaar gedrag. Bij een aantal groepen behoort ondersteuning bij ADL tot de dagelijkse werkzaamheden. Iedere doelgroep vraagt om een aangepaste begeleidingsstijl die afgestemd is op de bewoners. Wij werken hierbij volgens de Triple C visie. De meeste bewoners gaan naar dagbesteding of krijgen dagbesteding aangeboden vanuit de woning. We willen dat je als begeleider naast de bewoner staat, maar ook dat je sturing en duidelijkheid biedt als dit nodig is. Wij vinden het belangrijk dat je bijdraagt aan het realiseren van een fijne en prettige woonomgeving voor onze bewoners.

Graag gaan wij met jou in gesprek om te kijken welke doelgroep en woning het beste bij jou past! Je krijgt de mogelijkheid mee te lopen en te spreken met (toekomstige) collega's. Hierna kijken wij samen wat de passende volgende stap is voor jou binnen elver.

Waarom hier werken?
Een aantal ervaringen uit de praktijk:

- Samen met de bewoner en ouders kijken we naar passende invulling voor de vrije tijd, we gaan op vakantie of we halen samen een ijsje in het dorp. -

- In het werk met de bewoners moet je echt investeren in een vertrouwensband, trek hier gerust 1 tot 2 jaar voor uit. Dit gaat met vallen en opstaan en vergt veel van je geduld en van jou als teamplayer. -

- Je benut de mogelijkheden en ziet kansen, bijvoorbeeld wanneer een ritje naar de supermarkt in het dorp te veel is, ga je toch voor 1 boodschapje samen naar de huiswinkel. Dit alles om te zorgen voor een zo prettig en gewoon mogelijk leven van je bewoners. -

- Je moet snel kunnen schakelen, wanneer je ergens binnenloopt stem je je begeleidingsstijl af op de bewoner en op wat hij of zij op dat moment nodig heeft. -

Wat ga je doen?
Je werkt samen met jouw nieuwe collega's binnen een zelfstandig werkend team. Binnen een zelfstandig werkend team ben je samen verantwoordelijk voor jullie woongroep. Daarnaast ben je samen verantwoordelijk voor het verdelen van het dienstenpatroon: dag-, avond-, weekend- en (soms) slaapdiensten. Doordat je samen met een team verantwoordelijk bent wordt het gewaardeerd als je zelfstandig kan werken en beslissingen durft te nemen. Om een positieve bijdrage te leveren aan de samenwerking binnen het team is het van belang dat je eerlijk en kritisch durft te zijn naar jezelf toe, maar ook naar jouw collega's. Daarnaast werken wij vanuit de driehoek, dit houdt in dat je samen met de bewoner, verwanten en collega's invulling geeft aan de dag.

Als Persoonlijk Begeleider ben je verantwoordelijk voor allerlei zaken rondom een bewoner. Je bewaakt voor een aantal bewoners hun zorgplan en stelt deze bij waar nodig. Ook ben je de eerste contactpersoon voor familie en belangenbehartigers van de bewoner. Samen met het team zorg je voor een positieve, gezellige sfeer en zorgen jullie er samen voor dat doelen en begeleidingsafspraken worden nageleefd. Je hebt een oplossend vermogen en kunt waar nodig de juiste lijntjes uitzetten naar andere disciplines.

Wat vragen wij van jou?
 • Zoals hierboven wordt aangegeven ben je samen verantwoordelijk voor het rooster, daarom is het fijn als jij je flexibel opstelt.
 • Jij bent een persoon die affiniteit heeft met onze doelgroep en kennis heeft van autisme.
 • Je staat stevig in je schoenen.
 • Je beschikt over een goede dosis humor.
 • Je zet jouw creativiteit in om te kunnen handelen met complexe problematiek.
 • Kijken naar mogelijkheden wat ze wel kunnen en niet naar wat ze niet kunnen.
 • Het is fijn als je in het bezit bent van een rijbewijs, omdat wij regelmatig met de bewoners op pad gaan voor activiteiten buiten het terrein.
 • Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma vanaf niveau 3 voor de functie Begeleider Wonen en een relevant diploma vanaf niveau 4 voor de functie Persoonlijk Begeleider.

Wat bieden wij jou?
 • Een baan in de functie van Begeleider Wonen of Persoonlijk Begeleider Wonen, afhankelijk van jouw wensen en ervaring.
 • Je werkt 10 - 32 uur per week, wij gaan graag met jou in gesprek over passende uren.
 • Samen met een HR consulent kijk je naar een passende plek, je krijgt de mogelijkheid mee te lopen. Samen kijken we wat jouw route wordt binnen Elver.
 • Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining en medicatie- en epilepsiecursus.
 • Elver is een organisatie die volop in ontwikkeling is. Wij bieden jou graag een contract aan voor onbepaalde tijd (2 maanden proeftijd).
 • Je krijgt een Chromebook van Elver die je zolang je bij Elver werkt voor werk en privé mag gebruiken.
 • Wij bieden een passend salaris conform het CAO Gehandicaptenzorg.
 • Voor Elver is het van belang dat jij in het bezit bent van een VOG, deze vragen wij graag voor je aan.

Vervolg?
Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Neem dan contact op met HR Consulent Milou Veldhuis [email protected] of 0623884678.

Nadat jij gesolliciteerd hebt neemt HR contact met je op over de vervolgprocedure.

*Meelopen binnen dit team is onderdeel van jouw sollicitatieprocedure.

Wij zien graag jouw reactie tegemoet!

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer info
Milou Veldhuis [email protected]
0623884678

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Nieuw-Wehl
Postcode 7031 HW
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 10
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider wonen
Publicatiedatum 13-04-2022
Reageer voor 30-11-2022
Nummer 109954

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver