Persoonlijk Begeleider Wonen (de Rutenberg, Raalte)
De Parabool

Functieomschrijving

De Parabool is met ongeveer 400 medewerkers een Sallandse organisatie met korte lijnen. Wij ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking, zodat zij een volwaardige plek in de samenleving vinden. Samen willen we ontdekken hoe wij hen het beste kunnen ondersteunen. Dit doen wij en dat voelen zij. Niet eenmalig of speciaal, maar dagelijks en gewoon. Dat maakt ons bijzonder.

Per mei zoeken we een collega voor de locatie ‘De Rutenberg’ in Raalte, een woning voor 12 personen met een licht verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. De leeftijd van de bewoners varieert van 18 tot 35 jaar. Bij de Rutenberg ligt het accent op de kracht samen en groepsgericht wonen, waarbij bewoners de beschikking hebben over een eigen woon/slaapruimte. De kamers van de bewoners hebben geen keuken en er wordt daarom elke avond samen met bewoner(s) gekookt.

Persoonlijk begeleider
28 uur per week 


Deze functie past bij jou, omdat…
Jij er natuurlijk naar uitkijkt cliënten te begeleiden bij activiteiten, zowel individueel als groepsgericht! Onze doelgroep spreekt jou aan en je hebt affiniteit met onze soort bewoners! Ook ben je een teamspeler bent die oplossingsgericht denkt. Jouw werkwijze is transparant en je bent in staat te reflecteren op jouw eigen handelen en dat van jouw collega’s, zodat jullie samen werken aan jullie eigen ontwikkeling. Je voelt je verantwoordelijk voor een goede afstemming en samenwerking met je collega’s binnen het team. Ook de afstemming met het sociale netwerk van de bewoners is belangrijk, dus communicatief ben jij vaardig! Jouw kennis van het vak kun jij aantonen met een relevant diploma op mbo niveau 4 of hbo.

Hoe ga jij onze cliënten helpen?
 

 • Jij speelt in op dat wat de bewoner nodig heeft. Je biedt op een ontwikkelingsgerichte wijze ondersteuning, ook bij begeleiding van groepsprocessen.
 • Samen met bewoners en collega’s run je het huishouden en ondersteun je op de levensgebieden wonen, werk, sociale contacten en relaties.
 • Het opstellen en evalueren van het ondersteuningsplan en het afstemmen van de zorg met andere partijen is jouw verantwoordelijkheid, je werkt hiervoor nauw samen met het netwerk van de cliënt en onze orthopedagogen.
 • Je draagt zorg voor een goede leefsfeer, voor veiligheid en welbevinden van de cliënten en hebt daarbij aandacht voor zowel de belangen van de individuele cliënt als van de groep;
 • Je vertaalt vakkennis, op het gebied van ziektebeelden, syndromen en methodieken naar concrete handelingen in de praktijk;
 • Je werkt in een onregelmatig dienstenpatroon, waarbij er ook slaapdiensten zijn.
 • Je hebt een signalerende functie met betrekking tot veranderingen bij de cliënt en zijn omgeving, en onderneemt indien nodig actie. In geval van twijfel, onduidelijkheid en/of problematische situaties, overleg je met je collega’s, teamleider en orthopedagoog.

Wat biedt de Parabool jou?

 • De kans om te werken bij één van de Beste Werkgevers van 2020!
 • Een jaarcontract voor 28 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd bij een organisatie waar cliënten en medewerkers het naar hun zin hebben.
 • Salaris en andere arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg (FWG 40, max. € 2902,- bruto per maand bij een volledige werkweek, €2993 vanaf 1 juni 2021!).
 • Een werkomgeving waar nieuwe medewerkers zich snel thuis voelen en zich herkennen in onze kernwaarden Persoonlijk, Deskundig, Betrouwbaar én Samen!
   

Meer weten?
Neem voor meer informatie contact op met jouw toekomstige collega’s Peter en Lianne via 06-82453612 . We vertellen je graag waarom we met enthousiasme en plezier bij de Parabool en de Rutenberg werken!

Sla jij je vleugels uit bij de Parabool? Maak er werk van! Onze cliënten vinden het leuk dat je komt. Ben jij al helemaal overtuigd dat deze functie is wat jij wilt? Wacht dan niet en stuur je motivatiebrief en CV vóór 16 april 2021 via de sollicitatiebutton.  De gesprekken vinden plaats op 16 april 2021.

Voor deze vacature wordt tegelijk intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

 

         .

         .

         .

Type Vacature
Organisatie De Parabool
Locatie Woonvorm Rutenberg Raalte
Postcode 8103 RG
Stad Raalte
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Peter of Lianne, via 06-82453612
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Begeleider wonen
Publicatiedatum 06-04-2021
Reageer voor 16-04-2021
Ingangsdatum 06-04-2021
Nummer 63918
Doorsturen Bekijk PDF

De Parabool

De Rutenberg biedt plek aan 12 personen met een licht verstandelijke beperking in de leeftijd van 18-45 jaar. Hierbij ligt het accent op het SAMEN zijn en groepsgericht wonen waarbij de bewoners de beschikking hebben over hun eigen woonruimte.

Meer over De Parabool