Persoonlijk begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Functieomschrijving

“Heb jij een ontwikkelingsgerichte visie waarmee jij bij onze cliëntvraag wil aansluiten, sta jij daarnaast stevig in je schoenen en beschik jij over agogische en medische parate kennis? Dan hopen we dat jij vol energie zit om met onze 7 cliënten (tussen de 30 en 70 jaar), met een zeer ernstige en meervoudige beperking, aan de slag te gaan.

Hier staat de ontwikkeling, waar mogelijk, centraal. Denk hierbij aan het afbouwen van middelen en maatregelen (fixatie, psychofarmaca etc.), het aanleren van vaardigheden of het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden. Tijdens deze zorgprocessen werken we multidisciplinair samen met o.a. de behandelend arts en gedragskundige; agogen en therapeuten.

Met jouw zorgkant sluit jij aan bij de intensieve zorg die de cliënten nodig hebben. Zes cliënten zijn rolstoel afhankelijk, vier van hen kunnen zich middels een trippel-rolstoel of een rollator door de wooneenheid bewegen. Met jouw geduld, visie, kennis en rust sluit jij aan bij de zorgbehoefte van de cliënten die moeilijk verstaanbaar gedrag vertonen. Dit uit zich onder andere in ernstige zelfverwonding. Dit kan uitmonden in controle verlies (escalatie) bij de cliënt. Jij handelt hierin volgens opgestelde signaleringsplannen en protocollen. Om deze cliënten de juiste begeleiding te kunnen bieden wordt er veel gewerkt met 1 op 1 begeleiding. Daarnaast maken we gebruik van multidisciplinaire video-analyses.

De bijkomende handicaps, als autisme en hechtingsproblematiek, maken dat er een specifieke begeleidingsvraag ontstaat. Dat samen met het uitvoeren van de dagelijkse complexe wondzorg maakt jouw werk heel dynamisch en veelzijdig. We hopen deze veelzijdigheid en bijpassende interesse ook in jou te treffen!

Functie eisen

Wij vragen

 • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4.
 • Enkele jaren relevante werkervaring.
 • Je kunt zelfstandig werken, bent oplossingsgericht en beschikt over tact en inlevingsvermogen.
 • Je bent flexibel en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
 • Je levert een positieve bijdrage aan de samenwerking, bent collegiaal en kunt resultaatgericht werken.
 • Je weet anderen te enthousiasmeren en tegenstellingen te overbruggen.
 • Je bent in staat op eigen gedrag te reflecteren, feedback te geven en te ontvangen.

Inschaling

Wij bieden

 • ​Een afwisselende baan van gemiddeld 24 uur per week.
 • Een salaris van min. € 1.898,- / max. € 2.807,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg;
 • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Een open leerklimaat waar jij de kans krijgt te groeien d.m.v. trainingen, cursussen, video-analyses enz.
 • Plek in een flexibel team waarin je veel kunt leren van de verschillende zorg- en begeleidingsvragen én van je (ervaren) collega’s
 • Bij aanstelling een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Als je op dit moment een vast contract hebt bij De Twentse Zorgcentra, worden bij aanvang afspraken gemaakt en vastgelegd over terugkeer naar je huidige of een gelijkwaardige werkplek. Je behoudt je vaste contract.

Bijzonderheden

 

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 19.198
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra, LosserHof
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Verpleegkundige
Verpleegkundige 4/6
Publicatiedatum 12-04-2019
Reageer voor 22-04-2019
Nummer 45132
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra