Persoonlijk begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Intensieve zorg combineren met begeleiding gericht op eigen regie vanuit het gesprek met de bewoner. Een geweldige doelgroep waar jij in jouw functie van persoonlijk begeleider van meerwaarde bent!

Bouwhuislaan 12-14 biedt het thuis aan 10 bewoners, waarvan 4 mannen en 6 vrouwen in de leeftijd van 48 tot en met 87 jaar. De groep kenmerkt zich als zorgintensief doordat meerdere bewoners rolstoel gebonden zijn en daardoor van jou als begeleider afhankelijk zijn rondom de ADL zorg. Jij beseft als geen ander dat deze vele zorg niet de hoofdvraag is van de bewoners. Uiteraard, een groot deel van jouw dienst bestaat uit het overnemen van de ADL. Echter het praatje, het lolletje en het echte contact waarin jij de bewoner ziet en accepteert zoals hij is, dat staat voorop! Door het relatief hoge sociaal-emotionele niveau functioneren de bewoners in de leeftijd van 2 tot 5 jaar. Een praatje over de dag en wat hen bezighoudt, waarin jij maar ook de bewoner het initiatief neemt, komt dagelijks terug. Wat nog meer dynamiek brengt in de groep zijn drie bewoners die mobiel zijn. De zorg en de woonomgeving zijn zoveel mogelijk aangepast op de ouder wordende bewoners. Eigen regie staat hoog in het vaandel waar wij bewoners leren hoe zij zelf regie kunnen voeren over de invulling van hun (oude) dag. Invulling buiten de woongroep, maar ook binnen de woongroep.

Als persoonlijk begeleider ben je verantwoordelijk voor het opstellen, bijstellen en onderhouden van het (digitaal) persoonlijk ondersteuningsplan ‘Mijn Leven’ van een 5tal bewoners. In deze functie heb je een centrale rol in het team, waarin je vanuit jouw kracht anderen in hun kracht zet. Het voordoen, samendoen en zelf laten doen is een principe wat je hierin mag hanteren. Daarbij houd je als persoonlijk begeleider wel de regie. Je geeft het zorgplan ‘Mijn Leven’ methodisch vorm en werkt daarbij intensief samen met het netwerk van de bewoner en diverse disciplines als arts, orthopedagoog, ergo en logopedie.
Bij ons kom je binnen  in een warme en open sfeer waar betrokkenheid een gemene deler is binnen het team. Dit maakt dat wij dichtbij de bewoner staan, letterlijk en figuurlijk. Dat is hard werken maar wel met als resultaat een mooie dag voor de bewoner én dus ook voor jou. In al jouw taken heb jij een actieve en assertieve houding, je houdt van organiseren en blijft hierbij in contact met jouw collega’s. Reflecteren op jezelf en het team is voor jou een belangrijk middel om tot continue verbetering te komen. Je blijft in balans ondanks de hectiek en dynamiek die het coördineren van de zorg en de digitale zorgplannen met zich meebrengen. In alles wat jij doet zien wij graag jouw gedrevenheid en enthousiasme terug.

Naast bovenstaand profiel zie wij graag het volgende op jouw CV:

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4. In verband met enkele voorkomende verpleegtechnische handelingen gaat de voorkeur uit naar een verpleegkundige maar is geen vereiste.
  • Ervaring in de functie van persoonlijk begeleider is een pré, dit mag ook in de rol van actieve buddy van een persoonlijk begeleider zijn geweest.

Wat krijg jij van ons?

  • Een afwisselende baan van 25 uur per week. De precieze uren stemmen we met jou af.
  • Een stabiel team waarin ruimte is om te groeien, elkaar aan te spreken en jij jouw kwaliteiten in kan zetten en mag ontplooien in het voeren van bijkomende taken.
  • Een hardwerkend team waarin jouw openheid en feedback gewaardeerd wordt.
  • Een functie waarin jij kan sparren met een coach over jouw persoonlijke ontwikkeling en professionele vraagstukken.
  • Een salaris van min. € 2.381,- / max. € 3.452,- (FWG 45) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een contract voor onbepaalde tijd.

Procedure
Reageren kan tot vrijdag 26 mei. De datum voor deze gesprekken volgt nog.

Contact
Bij vragen over de groep kan je contact opnemen met Bouwhuislaan 12-14 op telefoonnummer: 088-4305165.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 22.117
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Bouwhuislaan 12-14
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 25
Uren tot 25
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Verpleegkundige
Publicatiedatum 09-05-2022
Reageer voor 26-05-2022
Nummer 110728
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra