Persoonlijk begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Binnen Eikenlaan 17 vind jij alles wat je zoekt: diverse begeleidingsvragen, afwisselend niveau, aansluiten met het échte zorgcontact. Dit alles binnen een sfeervolle woning waar jij jouw ondernemende kwaliteiten als persoonlijk begeleider tot zijn recht laat komen.

Want dat is wat de 10 cliënten in jou zoeken: een enthousiaste; positieve en ondernemende houding. Daarnaast kan jij je volop ontplooien in de functie van persoonlijk begeleider. De uiteenlopende begeleidingsvraagstukken maken dat geen dag hetzelfde is.

Eikenlaan 17 is een bovenwoning met 4 appartementen en 6 zit/slaapkamers waar 5 dames en 5 heren wonen. De cliënten variëren in leeftijd van 18 tot 62 jaar. Het niveau varieert van hoog (vrij zelfstandig) tot laag niveau. Enkelen zijn rolstoel-gebonden, daarnaast komt slechtziendheid en doofheid voor. De zelfzorg van de cliënten is wisselend, dat maakt dat het belangrijk is dat jij stimuleert bij de cliënt dat wat hij nog zelf kan doen. Sommige cliënten hebben hierin alleen controle van jou als begeleider nodig, 3 cliënten help je volledig in de ADL.

Complexe begeleidingsvraagstukken maken dat enkele cliënten Meerzorg krijgen. Zij worden individueel vanaf hun appartement begeleid waarbij je met één van hen mee naar de dagbesteding gaat.

Er komt autisme voor. Jij weet dat geduld, rust en duidelijkheid in jouw begeleiding van groot belang zijn. Ook al is een duidelijk dagprogramma belangrijk en de leidraad van de dag, dit is geen vast gegeven. Jij blijft kijken naar de cliënt en handelt flexibel om aan te blijven sluiten bij de vraag maar ook de mogelijkheden. Wanneer deze aansluiting er niet is dan kan er een boze bui ontstaan. Ook op deze momenten zorg jij met jouw stabiele en betrouwbare begeleiding dat je er bent voor de cliënt.

Samen met je 2 collega persoonlijk begeleiders coördineer jij de zorg van de 10 cliënten. De eigen regie van de cliënt is de basis in de totstandkoming van het persoonlijk plan ‘Mijn Leven’. Voor de Meerzorg heb jij je plannen op orde, zorgt voor een volledige vertaling in de praktijk en houdt het perspectief scherp voor ogen. Jij werkt methodisch en zorgt dat de begeleiding en afspraken vanuit gezamenlijkheid tot stand komen. De gedrevenheid in het team is groot. We zien graag jouw bijdrage om deze nog meer om te zetten in een passende taakverdeling waarin ieders kwaliteiten zoveel mogelijk tot zijn recht komen. Jouw ervaring en visie op zorg dragen bij aan ‘het goede gesprek’ en een open aanspreekcultuur. Dat vinden wij belangrijk om elke dag weer de beste begeleiding te bieden. Dat is goed leven voor de client en mooi werk voor jou.

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4.
  • Ervaring is fijn maar een goed en volledig beeld van de functie van persoonlijk begeleider binnen een diverse groep met Meerzorg vinden wij belangrijker. Wij letten hierin op jouw doortastendheid; organisatietalent en visiegerichte werkwijze.

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van gemiddeld  24 uur per week.
  • Een plek waar je er met cliënten lekker op uit kan. Even naar de stad een terrasje pakken, lekker wandelen of een uitje buiten de deur. Het zijn de kleine dingen die grote betekenis hebben. Geweldig toch dat jij daarin bij mag dragen. Uiteraard maakt corona dat je creatief moet kijken om toch nog de nodige activiteiten aan te bieden binnen de maatregelen die nu gelden.
  • Groei en reflectie d.m.v. videotraining. Binnen Eikenlaan 17 proberen wij onszelf maar ook elkaar scherp te houden d.m.v videotrainingen. Zo leren wij van onszelf en van elkaar. Daarnaast sluit de training van Colette de Bruin “Geef me de 5’ goed aan bij onze doelgroep.
  • Een salaris van min. € 1.963,- / max. € 2.902,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Externe kandidaten ontvangen een aanstelling voor de duur van 12 maanden tot uiterlijk 31-12-2021 met mogelijkheid voor verlenging. Interne kandidaten met een vaste aanstelling kunnen voor vast worden overgenomen.

Procedure
In verband met corona vinden de gesprekken plaats middels videobellen.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 21.043
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Eikenlaan 17
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Eikenlaan 17: 088 – 430 5350.
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Verpleegkundige
Verpleegkundige 4/6
Publicatiedatum 22-02-2021
Reageer voor 04-03-2021
Nummer 57864
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra