Persoonlijk begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Eikenlaan 8-10 is het thuis van 10 mannen en vrouwen in de leeftijd van 26 tot 63 jaar, verdeeld over 2 subgroepen. De groep kenmerkt zich als laag niveau met een ontwikkelingsleeftijd tussen de 6 en 36 maanden, met enkele uitschieters naar boven en beneden. Wat deze groep zo divers en uitdagend maakt is dat je naast de intensieve begeleiding de cliënten ook ondersteunt in de dagelijkse ADL. Je zorgt ervoor dat de begeleiding voorspelbaar is waarin je inspeelt op het gedrag en de alertheid van de cliënt. Daarnaast ligt de focus op de intensieve zorg waarin jouw nabijheid van belang is, wel zijn alle cliënten mobiel. Eén cliënt wordt 1 op 1 begeleid, parallel aan de groep. De communicatie is veelal non verbaal waarbij je gebruik maakt van verwijzers, pictogrammen en gebarentaal.

Je moet meerdere keren per dag schakelen want ieder vraagt een eigen benaderingswijze. In deze begeleidingsstijlen staat 1 ding centraal: dat is dat jij echt (en) jezelf bent. Je biedt een gestructureerd dagprogramma waarbij je voorspelbaar bent in je begeleiding. Hierin zorg je waar mogelijk en nodig voor een prikkelarme omgeving. Je investeert in de relatieopbouw waardoor jij en de cliënt elkaar leren kennen, er zijn twee cliënten die agressie kunnen laten zien, met name bij hen vraagt het soms een wat langere adem in die relatieopbouw. Dit doe je door in te gaan op de belevingswereld, kleine signalen op te pikken, deze juist te interpreteren en je handelen daar op af te stemmen.

Als persoonlijk begeleider
Ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van zorg van een 4tal cliënten. Je zet eigen regie centraal bij het vormgeven van het goede leven van de cliënt en stelt het ondersteuningsplan ‘Mijn Leven’ multidisciplinair op. In jouw werkwijze zit een actieve houding; lef en het voordragen van nieuwe ideeën verweven. Samen is een woord dat bij ons elke dag terugkomt. We regelen alles als team, dit komt niet aan op de PB-ers. Samen met het team voor de beste zorg voor de cliënten. Dat maakt jouw werk mooi. Je hebt een stabiele persoonlijkheid en je staat bekend om je geduld. Je bent rustig maar zet ook graag humor in, in contact met je omgeving. Een open houding waarbij je kritisch mag zijn is wat past in het team.

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4.
  • Ervaring met een vergelijkbare doelgroep en ervaring in de functie van persoonlijk begeleider is een pré.
  • Je bent BHV geschoold of bereid deze te volgen. Wij bieden jou deze aan.

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 24 uur per week.
  • Een plek waar jouw innovatieve ideeën en ontwikkeling van de groep gewaardeerd en aangemoedigd wordt.
  • Gezelligheid en een omgeving waar gelachen wordt. Jouw humor past in contact met de cliënten maar ook bij het team.
  • Een salaris van min. € 2.151,- / max. € 3.289,- (FWG 45) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg;
  • Een vast contract.

Contact en procedure
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Eikenlaan 8-10 op telefoonnummer: 088-4305305.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Type Werkplein
Intern nummer 21.205
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Eikenlaan 8-10
Postcode 7581PW
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Begeleider wonen
Publicatiedatum 23-11-2021
Reageer voor 07-12-2021
Nummer 73107
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra