Persoonlijk Begeleider wonen MVG
De Twentse Zorgcentra

Functieomschrijving

Met jouw visie en onderzoekende blik de kwalitatieve zorg van cliënten coördineren.  

Dat is wat jou energie geeft. Net als de diversiteit van de functie persoonlijk begeleider.

Binnen verschillende groepen met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag (mvg) zoeken we krachtige persoonlijk begeleiders. Je werkt op eigen wijze waarbij je niet op het probleemgedrag maar de hulpvraag en ondersteuningsbehoefte van de cliënt focust. In elk contact ben je nieuwsgierig naar welke behoefte centraal staat, zo ontdek je samen met de cliënt welke stappen je kan zetten. Elkaar begrijpen, dat is namelijk waar het om draait. Van daaruit kan je werken aan ontwikkeling. Als de cliënt het even niet meer overziet of begrijpt kan dit zich uiten in verbale of fysieke agressie, maar dat laat je niet afschrikken. Wat jij ziet is onbegrepen gedrag. Je begrijpt dat escalaties kunnen ontstaan wanneer je elkaar niet goed verstaat. Dat dit gebeurt is begrijpelijk maar je realiseert je wel hoe belangrijk observeren, communiceren en reflecteren is.

Moeilijk verstaanbaar gedrag is de gemene deler maar het niveau en de sociaal emotionele ontwikkeling van iedere cliënt is wisselend. Schakelen en blijven aansluiten is dus wat jij iedere dag weer doet. Je bent fysiek maar ook mentaal stabiel waarbij je basishouding rustig en geduldig te noemen is. Met jouw onderzoekende blik en goede ideeën geef jij de zorg en begeleiding steeds weer beter vorm. Dat je hierin je visie kan onderbouwen, waar nodig durft bij te stellen en breed uitdraagt spreekt voor zich.

Dat is ook nodig in de functie van persoonlijk begeleider. Met jouw daadkracht en organisatietalent zet jij de nodige lijnen uit die elke keer weer terugvoeren naar jouw cliënten. Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van zorg en stelt het ondersteuningsplan ‘Mijn Leven’ multidisciplinair op. Je voert het ‘goede gesprek’ binnen de interdisciplinaire samenwerking. Je weet je dan ook communicatief goed te bewegen binnen verschillende gesprekken en gesprekspartners. De begeleiding is intensief en complex en de cliënten zijn kwetsbaar, korte lijnen en snel schakelen is hierin van belang. Dit geldt uiteraard ook binnen het team. Ook hier komt jouw observerend en analytisch vermogen van pas. Je weet wat er speelt, bent toegankelijk en coacht collega’s waar nodig op de werkvloer. Dat draagt bij aan een open samenwerking: goed voor het goede leven van de cliënt maar ook voor jouw mooie werk.

Naast bovenstaand profiel ben jij in het bezit van

 • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4.
 • Ervaring als persoonlijk begeleider.
 • Daadkracht en een heldere visie.

Wat je van ons kan verwachten

 • Een vaste aanstelling.
 • Uren naar jouw wens, alles tot 36 uur is bespreekbaar.
 • Een salaris, afhankelijk van je ervaring, van max. € 3.189,- bij een fulltime dienstverband.
 • Een eindejaarsuitkering van 8.33%.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Een pakket aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsplan,
  pc/laptop/tablet/smartphone.
 • Een actief scholingsbeleid met ruimte voor jouw ambitie en ontwikkelvragen. Je kunt je bij ons verdiepen in diverse cursussen en trainingen. De signaaltraining is in ieder geval onderdeel van het pakket wanneer je op een mvg groep aan het werkt gaat.
 • Een werkplek op het prachtige terrein de LosserHof in Losser.
 • Heel veel bijzondere cliënten en even zoveel leuke collega’s.
 • Aandacht voor het team met bijvoorbeeld een teamondersteuner in het team en een regisseur nabij om de ontwikkeling mogelijk te maken en te waarborgen. Die zijn er ook voor jou om mee te sparren om nog meer als zorgprofessional te groeien.

Procedure
In verband met corona doorlopen wij een iets aangepaste procedure.

We starten met een eerste videogesprek met de regisseur en een recruiter.

Is er een match dan volgt er een 2e videogesprek met één of twee taakhouders van de mvg groep waar wij een match zien.

Als laatste stap behoort meelopen op de groep, op afstand, tot de mogelijkheden.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Type Werkplein
Intern nummer 20.128
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra, LosserHof
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 16
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Verpleegkundige
Verpleegkundige 4/6
Publicatiedatum 22-07-2020
Reageer voor 13-08-2020
Nummer 53957
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra