Persoonlijk begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Kerkstraat 1-2 persoonlijk begeleider wonen 24 tot 28 uur

 

Vind jij uitdaging binnen een diversiteit aan zorg- en begeleidingsvragen en wil jij werken binnen een enthousiast, ervaren en gezellig team, dan maken wij graag kennis met jou!

 

Op de buitenlocatie de Kerkstraat in Nijverdal wonen 19 cliënten verdeeld over 4 groepen. Je wordt voornamelijk ingezet op de 2 groepen op de benedenverdieping. Op de ene groep (waar ook de pb-functie vrij komt) ligt de focus op verzorging. Hier komen o.a. epilepsie en visuele beperkingen voor. Dit vraagt een specifieke benadering richting de cliënten. Mocht je hierin nog geen ervaring hebben dan helpen we je natuurlijk graag. De vorm van epilepsie kan soms indruk maken op nieuwe collega’s en dan is het fijn om te weten dat je nooit alleen staat, er is altijd een collega in de buurt.

 

Op de andere groep ben je vooral bezig met het bieden van duidelijkheid en structuur. Hoe je dit geeft verschilt per cliënt maar ook per moment. Wat gister werkte kan vandaag weer heel anders zijn dus een beetje creativiteit is wenselijk. Dit maakt wel dat je leert mee te bewegen én een breed handelingsrepertoire opbouwt. Zelfverzekerd handelen is hier een must.

 

Voor beide groepen geldt dat de cliënten een ernstige verstandelijke beperking kennen met hun eigen zorg en problematieken. De 5 dames en 4 heren bevinden zich in de leeftijdscategorie van eind twintig tot begin zestig. Daarnaast is er van vrijdag tot en met zondag een logee. Door de diversiteit ben je constant aan het schakelen in verschillende begeleidingsstijlen. Daarbij kijk je elke dag naar de behoeftes en alertheid van bewoners en stemt daar de activiteiten en je begeleidingsstijl op af (Sensomotorische Integratie). Als buitenlocatie organiseren we onze eigen activiteiten, denk hierbij aan een snoezelbad, een voetbad, wandelen of fietsen.

 

Waarom de Kerkstraat?

Juist door die diversiteit aan zorg- en begeleidingsvragen. Je bouwt een brede basis op als zorgprofessional en er is ruimte om te leren. Met enthousiaste collega’s heb je genoeg ervaring om je heen om van te leren en, niet minder belangrijk, veel gezelligheid. Als team zijn we stabiel, we hebben de basis goed op orde en vanuit hier willen we graag verder bouwen en ontwikkelen. We staan altijd met 3 diensten op 9 cliënten. Nieuwe medewerkers geven vaak aan ons team als open en gezellig te ervaren en waarderen het veilige werkklimaat binnen de Kerkstraat. Daarnaast kennen we het systeem ‘zorgmaatje’. Als persoonlijk begeleider heb je de verantwoordelijkheid voor een aantal cliënten, maar daarnaast is er tevens een begeleider gekoppeld aan een cliënt, het zorgmaatje. Dit zorgt voor een stabiele en veilige basis voor onze bewoners.

 

Functie

Als persoonlijk begeleider bent je het eerste aanspreekpunt en draag je zorg voor de coördinatie van zorg van 4 á 5 cliënt. Je verzorgt en begeleidt de cliënt bij het vormgeven van zijn of haar leven en stelt het ondersteuningsplan ‘Mijn Leven’ multidisciplinair op. Samen met de cliënt bouw je aan een respectvolle relatie en onderhoud je contacten met cliëntvertegenwoordigers en andere disciplines. Ouders/verwanten zijn nauw betrokken binnen de Kerkstraat. Wij ervaren dit als prettig, maar dit verwacht ook enige stevigheid in ons handelen en in onze communicatie. Als persoonlijk begeleider heb je overzicht, organisatietalent en zorg je dat alle neuzen de goede kant op staan. We moeten het samen doen!

Wij vragen

 • Een afgeronde opleiding verpleegkunde. Mocht je over een  afgeronde opleiding VZ-IG niveau 3 beschikken en aanvullend een agogisch opleiding op niveau 4 hebben afgerond, dan nodigen wij je ook van harte uit te reageren.
 • Je bent flexibel inzetbaar, dat zijn wij ook en dat maakt dat er bijv. makkelijk geruild kan worden met diensten.
 • Slaapdiensten maken deel uit van het arbeidspatroon. Dat betekent ook dat je BHV geschoold moet zijn of gaat worden.
 •  

Wij bieden

 • Een afwisselende baan van gemiddeld 24 tot 28 uur per week. Dat komt neer op gemiddeld 3 tot 4 diensten per week (inclusief slaapdiensten).
 • Een salaris van min. € 1.963,- / max. € 2.902,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband
 • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Een eindejaarsuitkering van 8.33%.
 • Een pakket aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsplan,
  pc/laptop/tablet/smartphone.
 • Een aanstelling tot en met in eerste instantie 30 juni 2021, verlenging en uiteindelijk een vaste aanstelling behoort tot de mogelijkheden. Interne kandidaten met een vast contract kunnen voor vast worden aangenomen.

Procedure

In verband met corona hanteren we momenteel een aangepaste procedure.

 

Reageren kan tot en met zondag 20 september aanstaande.

 

De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 29 september aanstaande middels videogesprekken.

 

VOG

De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

 

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.


Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 20.154
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Nijverdal, Kerkstraat 138 1-2
Postcode 7442 EH
Stad Nijverdal
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Kerkstraat 1-2 via telefoonnummer: 088-4305405
Functie(s) Begeleider wonen
Verpleegkundige
Verpleegkundige 4/6
Publicatiedatum 10-09-2020
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 21-09-2020
Nummer 54679
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra