Persoonlijk ondersteuner
Baalderborg Groep

Waar ga je werken?
Op Pijlkruid 31-33 wonen 12 cliënten in de leeftijd van 22 tot 68 jaar met een licht tot ernstig verstandelijke beperking, eventueel in combinatie met gedragsproblematiek, lichamelijke beperkingen of ouderdomsproblematiek. Wij bieden de cliënten hulp en ondersteuning in de individuele verzorging, het behouden van vaardigheden en letten op de psychische en sociale aspecten. Cliënten vragen om nabijheid van de begeleider en worden vanuit een dagprogramma begeleid. Het is van belang dat de begeleider sturing biedt in het contact tussen cliënten. Cliënten wonen samen in een groep maar hebben de begeleider nodig om contacten aan te gaan en deze contactmomenten goed te laten verlopen.
Cliënten gaan overdag naar hun werk bij een bedrijf of in een activiteitencentrum.

Uitgebreide functieomschrijving

Wat ga je doen?
Als persoonlijk ondersteuner ben je, samen met de ondersteuner en assistent ondersteuner, verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg en begeleiding van cliënten en geef je ondersteuning in hun zorg- en begeleidingsbehoefte. Je bent o.a. verantwoordelijk voor het tijdig signaleren van knelpunten, opstellen van doelen en het evalueren van het zorgplan.
Je coacht de overige teamleden in de uitvoering van het zorgplan. Je coördineert de zorg rondom de aan jou toegewezen cliënten en bent aanspreekpunt voor ouders/vertegenwoordiger en het multidisciplinair team.
Samenwerking en goede communicatie met je collega’s is in deze functie dan ook van groot belang.

Wat breng je mee?

 • Minimaal een afgeronde relevante MBO SAW opleiding niveau 4 of hoger;
 • Ervaring hebben in het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking en mogelijkheden weten te benutten;
 • Een doortastende creatieve persoonlijkheid hebben, welke uitgaat van mogelijkheden en in staat is om de bewoners duidelijkheid en structuur te bieden;
 • Zelfstandig kunnen functioneren, maar ook samen kunnen werken in een team als met ouders/verwanten van de cliënt;
 • Feedback kunnen geven en ontvangen;
 • Besluitvaardig zijn (‘knopen door kunnen hakken’);
 • Flexibele, positieve en actieve instelling;
 • Sterk in de schoenen staan en met directheid kunnen reageren op het gedrag van de cliënten.

Wat je verder nog moet weten

 • Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. Het salaris is ingedeeld in FWG 40 en bedraagt afhankelijk van ervaring maximaal € 2.902,- op basis van 36 uur;
 • Het betreft een functie voor de duur van één jaar met de mogelijkheid tot een vast dienstverband;
 • Je wordt via de mail op de hoogte gehouden, maar reserveer alvast 3 december a.s. in je agenda voor een sollicitatiegesprek.

VOG
Kom je bij de Baalderborg Groep in dienst, dan vragen we jou een recente VOG in te leveren. Daarnaast is het bij de Baalderborg Groep gebruikelijk om referenties op te vragen bij voorgaande werkgevers.

Type Werkplein
Organisatie Baalderborg Groep
Locatie Baalderborg Groep, woonlocatie Pijlkruid in Hardenberg
Postcode 7772ME
Stad Hardenberg
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 22
Uren tot 22
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Martyna Bakker (persoonlijk ondersteuner) of Lisette Martens (persoonlijk ondersteuner), te bereiken via het telefoonnummer 0523-270 295
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 11-11-2020
Reageer voor 26-11-2020
Ingangsdatum 01-02-2021
Nummer 55911
Doorsturen Bekijk PDF

Baalderborg Groep

De Baalderborg Groep is gespecialiseerd in zorg voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en ouderenzorg. Kenmerkend voor onze zorg zijn de betrokkenheid, het respect en de aandacht voor de cliënt, voor zijn of haar familie en voor elkaar. De Baalderborg Groep is een christelijke stichting, waarbij ontmoeting, aandacht, betrokkenheid en professionaliteit de kern zijn van ons handelen. U vindt ons op ruim 80 locaties in Overijssel en Drenthe met voorzieningen op het gebied van wonen, werken, dagactiviteiten, logeren en recreatie. Met ca. 1550 medewerkers en 600 vrijwilligers bieden wij ontwikkelingsmogelijkheden, ondersteuning, (ambulante) begeleiding, verzorging of verpleging aan iedereen die dat nodig heeft om een zo zelfstandig mogelijk leven te kunnen leiden, midden in de samenleving. Dat doen we vanuit de opvatting dat iedereen erbij hoort. Ieder mens leeft zijn leven.

Meer over Baalderborg Groep