Persoonlijk Ondersteuner - De Slinger
Frion

Over deze locatie

Dagcentrum de Slinger is een dagbestedingslocatie van Frion in Steenwijk, waar we werk en dagbesteding aanbieden voor mensen met een verstandelijke beperking. De locatie bestaat uit zeven verschillende dagbestedingsgroepen, met elk hun eigen diversiteit en groepsdynamiek. Op de groepen wordt gewerkt met leerlijnen, waarbij elk cliënt op zijn niveau mee kan doen aan een activiteit. Sommige cliënten wonen bij Frion en anderen wonen thuis of bij een andere zorginstelling. De dagbestedingslocatie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 -16.00 uur.
 
Je werkt vanuit een basisteam en bent daarnaast flexibel inzetbaar op andere locaties in Steenwijk. In de praktijk betekent dit dat je naast het werken op ons dagcentrum ook aan een woning gekoppeld wordt.

Als Persoonlijk Ondersteuner heb je hart voor het ondersteunen en begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Je biedt de cliënt een veilige omgeving, waarin het belangrijk is dat ze de mogelijkheden en stimulans krijgen om te leren en waarin zij zo normaal mogelijk tot ontwikkeling en ontplooiing kunnen komen.
 
Jij ziet het als een uitdaging om een voortrekkersrol te hebben in een team en je bent een echte verbinder. Je hebt kennis van complexe problematiek en weet (out-of-the-box) oplossingen hiervoor te vinden. Hierdoor heb je onder andere snel inzicht in de situatie waarin een team zich begeeft, zowel op inhoud als organisatorisch vlak.
 
Jij weet de ondersteuningsvraag van cliënten om te zetten in de naar een passende daginvulling en de dagelijkse zorg. Voor zowel de in- als externe cliënten ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning bij de ADL en bijhouden van de dossiers. Jij denkt niet in beperkingen, maar juist in mogelijkheden. Jij kan rust en veiligheid bieden zodat de cliënten zich optimaal kunnen ontwikkelen. Ten slotte ben je goed in het contact onderhouden met ouders en verwanten. Je weet het belang van het netwerk te benadrukken, door hen te betrekken in de dagelijkse zorg.
 

Wat vragen wij

 • Je hebt een zorg gerelateerde opleiding op minimaal niveau 5 afgerond;
 • Je neemt initiatief en draagt verantwoordelijkheid binnen jouw team;
 • Je werkt gestructureerd;
 • Je bent goed in netwerken en onderhouden van relaties;
 • Je kan goed feedback geven en kritisch kijken naar je eigen handelen;
 • Je hebt ervaring met de doelgroep en de bijkomende psychische problematieken;
 • Je hebt affiniteit met creatieve activiteiten en werken in de tuin (pré);
 • Ondanks dat je basisteam dagbesteding wordt, vind je het geen probleem om te werken in de avonden en/of weekenden op bijvoorbeeld één van onze woonlocaties in Steenwijk.

Wat bieden wij

 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 45;
 • Een contract met vaste uren, bespreekbaar tussen de 28 en 36 uur (flexibel);
 • 8% vakantiegeld én een eindejaaruitkering van 8,33%;
 • Afhankelijk van ervaring en afgeronde opleiding behoort een contract voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden;
 • De mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).

Over Frion

Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion wil talent (h)erkennen, bijdragen aan een goed leven, zorgen voor mooi werk, en professionele ontwikkeling ondersteunen. Zowel voor cliënten als medewerkers. Bijna 1.000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion. Denk hierbij aan logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis, in de klas, dagbesteding, werken en wonen bij Frion. Achter hen staan rond de 1000 professionals.
 
 
Geïnteresseerd?
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Tevens geven wij geen toestemming om de vacature (automatisch) te plaatsen op externe vacaturesites.
Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Dagcentrum De Slinger
Postcode 8331NB
Stad Steenwijk
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Onregelmatig
Arbeidsovereenkomst in overleg
Functie(s) Begeleider niveau 5
Publicatiedatum 16-09-2022
Reageer voor 30-09-2022
Nummer 112315
Doorsturen Bekijk PDF

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion