Persoonlijk Ondersteuner Frankhuizerallee
Frion

In deze omgeving kom je werken

Onze locatie aan de Frankhuizerallee is een woonvorm in Zwolle waar 24-uurs begeleiding wordt geboden aan 23 cliënten, verdeeld over 2 teams. Al onze cliënten wonen in hun eigen appartement maar hebben ook de mogelijkheid om gebruik te maken van groepsmomenten in onze gezamenlijke woonkamer.
 
Op woonlaag 3-4, waar wij een nieuwe collega zoeken, wonen 12 cliënten in de leeftijd van 25 tot 55 jaar. Deze cliënten hebben een licht verstandelijke beperking met bijkomende verslavingsproblematiek en psychosociale problematiek, denk aan schizofrenie, PDD-NOS of autisme. Hierdoor hebben zij moeite met het overzien van hun eigen leven en de invulling daarvan, denk aan dagritme. Wij bieden onze bewoners dan ook ondersteuning op het gebied van praktische, administratieve zaken en psychosociale problematiek. Daarbij is het bieden van nabijheid en overzicht, het behouden van een dagritme en waar mogelijk uitbreiden van vaardigheden en zelfstandigheid het uitgangspunt.
 

Hoe ziet de rol er uit

Als persoonlijk ondersteuner heb je hart voor het ondersteunen en begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Je biedt de cliënt een veilige omgeving, waarin het belangrijk is dat ze de mogelijkheden en stimulans krijgen om te leren en zich te ontwikkelen.
 
Jij ziet het als een uitdaging om een voortrekkersrol te hebben in een team. Je bent goed in observeren en signaleren. Daardoor heb je onder andere snel inzicht in de situatie waarin een team zich begeeft, zowel op inhoud als organisatorisch vlak. Je geniet van de complexiteit en het behalen van resultaten. Maar je weet ook de ondersteuningsvraag van cliënten om te zetten in de dagelijkse zorg. Voor zowel de in- als externe cliënten ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning bij de ADL, het invullen van passende tijdsbesteding en bijhouden van de dossiers. Jij kan kijken in mogelijkheden en niet in beperkingen. Jij kan rust en veiligheid bieden zodat de cliënten zich optimaal kunnen ontwikkelen. Ten slotte ben je goed in het contact onderhouden met ouders en verwanten. Je weet het belang van het netwerk te benadrukken, door hen te betrekken in de dagelijkse zorg.
 

Wat vragen wij

 • Je hebt ervaring in de gehandicaptenzorg en specifiek met de doelgroep LVB;
 • Je hebt een zorg gerelateerde hbo opleiding afgerond;
 • Je bent daadkrachtig in je houding en komt jouw afspraken altijd na;
 • Je neemt initiatief en draagt verantwoordelijkheid binnen jouw team;
 • Je kunt een professionele vertrouwensband opbouwen met de cliënt, daarin straal je rust en vertrouwen uit en weet die rust ook op de cliënten over te brengen;
 • Jij bent in staat om kritisch te reflecteren op jouw handelen en dat van het team;
 • Je bent flexibel, dit houdt in dat je ook werkt in de weekenden, op feestdagen en dat je slaapdiensten draait.

Wat bieden wij

 • Een team van enthousiaste collega’s die erg blij zullen zijn met jou als collega;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 45;
 • 8,33% eindejaarsuitkering én 8% vakantiegeld;
 • Afhankelijk van jouw competenties en ervaring behoort een contract voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden;
 • De mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).

Over Frion

Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion wil talent (h)erkennen, bijdragen aan een goed leven, zorgen voor mooi werk, en professionele ontwikkeling ondersteunen. Zowel voor cliënten als medewerkers. Bijna 1.000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion. Denk hierbij aan logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis, in de klas, dagbesteding, werken en wonen bij Frion. Achter hen staan rond de 1000 professionals.
 
 
Geïnteresseerd?
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Tevens geven wij geen toestemming om de vacature (automatisch) te plaatsen op externe vacaturesites.
Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Frankhuizerallee
Postcode 8043 XA
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Onregelmatig
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Functie(s) Begeleider niveau 5
Publicatiedatum 29-04-2022
Reageer voor 21-05-2022
Nummer 110484
Doorsturen Bekijk PDF

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion