Persoonlijk ondersteuner
Frion

Functieomschrijving

Als persoonlijk ondersteuner ben je verantwoordelijk voor het proces rondom de cliënt en heb je een voortrekkersrol in het team. Je weet de hulpvraag van cliënten om te zetten in de dagelijkse zorg (waaronder bijvoorbeeld de ADL-handelingen). Je hebt snel inzicht in de situatie waarin een team zich begeeft, zowel inhoudelijk als organisatorisch. Je geniet van de complexiteit en het behalen van resultaten.

Wij werken vanuit de begeleidingsmethodiek Triple-C:

 • We gaan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan met onze cliënten;
 • We zorgen voor een betekenisvolle dag invulling;
 • We kijken naar mogelijkheden en focussen niet op probleemgedrag;
 • De ondersteuning is gericht op herstel van het gewone leven.

Waar kom je te werken?
Jij wordt ingezet op een van onze woonlocaties op het terrein van de IJsselbolder in Zwolle Zuid. Op deze locaties wonen cliënten die vallen onder het leef- en ontwikkelconcept “matig verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt” en hebben ze dagbesteding.

In het leef- en ontwikkelconcept ‘MVB’ begeleiden wij onze cliënten op basis van de Triple C-methodiek. Samen met jouw collega’s zorg je ervoor dat de dag een betekenisvolle invulling krijgt en bouw je samen met de bewoners aan hun talenten. Dit doe jij op basis van de vastgelegde afspraken in het ondersteuningsplan.

Ondanks dat de doelgroep onvoorspelbaar gedrag kan vertonen, vragen wij van jou om in contact te blijven met de bewoner en de relatie vast te houden. Hierbij staat gelijkwaardige communicatie centraal. Onze bewoners vragen dat je stressbestendig bent en sterk in je schoenen staat. Je doet wat je zegt en zegt wat je doet.

Functie eisen

 • Je hebt een zorg gerelateerde opleiding op minimaal niveau 5 afgerond;
 • Je onderschrijft het denkmodel triple C en bent hiermee bekend of wil je deze eigen maken;
 • Je hebt ervaring in de rol van persoonlijk ondersteuner op een woonlocatie (of een vergelijkbare functie) en ervaring met de beschreven doelgroep;
 • Je bent daadkrachtig in je houding en in je begeleidingsstijl;
 • Jij toont veerkracht en kunt zelfstandig en rustig (duidelijk/standvastig) handelen in diverse situaties en deinst niet terug voor moeilijk verstaanbaar gedrag;
 • Je kunt een professionele vertrouwensband creëren met de cliënt, daarin straal je rust en vertrouwen uit en weet die rust ook op de cliënten over te brengen. Dat maakt je transparant;
 • Je hebt ervaring in het begeleiden van mensen met een stoornis in het autistisch spectrum;
 • In deze functie kun je te maken krijgen met cliënten die verbaal of fysiek agressief zijn. Het is daarom van belang dat je stressbestendig bent en sterk in je schoenen staat.
 • Je bent flexibel, door jouw affiniteit met de doelgroep bied jij zorg op maat en doe je dit ook graag in de avonden en weekenden.

Inschaling

 • Een team van enthousiaste collega’s die erg blij zullen zijn met jou als collega;
 • Een contract met vaste uren die bespreekbaar zijn tussen de 24 en 32 uur;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 45;
 • 8,33% eindejaarsuitkering én 8% vakantiegeld;
 • Afhankelijk van jouw competenties en ervaring behoort een contract voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden;
 • De mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).

Bijzonderheden

Over Frion
Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion wil talent (h)erkennen, bijdragen aan een goed leven, zorgen voor mooi werk, en professionele ontwikkeling ondersteunen. Zowel voor cliënten als medewerkers. Bijna 1.000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion. Denk hierbij aan logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis, in de klas, dagbesteding, werken en wonen bij Frion. Achter hen staan rond de 1000 professionals.

Heb je vragen over de vacature?
Reageer dan voor 18 april via de ‘direct solliciteren’ button op www.medewerkerbijfrion.nl. Heb je vragen over het proces of de vacature? Neem dan contact op met Anouk Boxman via 06 2045 2790 of aboxman@frionzorg.nl.

 Direct solliciteren op deze functie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Tevens geven wij geen toestemming om de vacature (automatisch) te plaatsen op externe vacaturesites.

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion , locaties regio Zwolle
Postcode 8021 ET
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst in overleg
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 5
Begeleider niveau 6
Publicatiedatum 06-04-2021
Reageer voor 18-04-2021
Ingangsdatum 06-04-2021
Nummer 57013
Doorsturen Bekijk PDF

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion