Persoonlijk Ondersteuner
Frion

Functieomschrijving

Commissarislaan 35-9 is een locatie waar momenteel 7 cliënten wonen in de leeftijd van ongeveer 14 tot en met 29 jaar. De cliënten hebben allemaal een ernstig verstandelijke en meervoudige beperking. Er wordt voornamelijk non-verbaal gecommuniceerd door de cliënten. Een aantal cliënten kunnen zich met eenvoudige verbale zinnen uitdrukken, in sommige gevallen met de hulp van een spraakcomputer. Ook worden verwijzers gebruikt ter ondersteuning van de communicatie. Onze begeleiding kenmerkt zich door humor, het bieden van geborgenheid en veiligheid waarbij individuele (medische) zorg en aandacht de prioriteit heeft. De invulling van het moment wordt bepaald door het welbevinden van de cliënt. Dit vraagt om klein kijken en schakelen waar nodig.
Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een tillift en komen er verpleegtechnische handelingen voor zoals PEG-sondes en sondevoeding.
 
Hoe ziet de rol van Persoonlijk Ondersteuner er uit?
Als Persoonlijk Ondersteuner heb je hart voor het ondersteunen en begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Door de relatie die jij opbouwt met de cliënt, weet jij wat de cliënt nodig heeft. Je biedt de cliënt een veilige omgeving en ben je alert op signalen ten aanzien van psychisch, sociaal en fysiek welbevinden van de cliënt. Verwanten en andere (externe) disciplines weet je op het juiste moment bij de zorg te betrekken en onderhoud met hen het warme contact. Naast de dagelijkse begeleiding en verzorging coördineer jij samen met de orthopedagoog de zorg rondom de cliënt. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en het uitvoeren van de individuele ondersteuningsplannen van de cliënten.

Functie eisen

 • Je hebt een zorg gerelateerde opleiding op minimaal niveau 5 afgerond;
 • Je hebt ervaring met de doelgroep en bent bekend met risicovolle en voorbehouden handelingen;
 • Je neemt graag initiatief, bent doortastend en draagt verantwoordelijkheid binnen jouw team;
 • Je hebt kennis van / ervaring met de LACCS-methode en/of de theorie van Timmers-Huigens (pré);
 • Je bent flexibel. Door jouw affiniteit met de doelgroep bied jij zorg op maat en doe je dit ook graag in de avonden en weekenden.

Inschaling

 • Een team van enthousiaste collega’s die erg blij zullen zijn met jou als collega;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 45;
 • 8,33% eindejaarsuitkering;
 • De mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).
Over Frion
Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion wil talent (h)erkennen, bijdragen aan een goed leven, zorgen voor mooi werk, en professionele ontwikkeling ondersteunen. Zowel voor cliënten als medewerkers. Bijna 1.000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion. Denk hierbij aan logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis, in de klas, dagbesteding, werken en wonen bij Frion. Achter hen staan rond de 1000 professionals.
 
Heb je vragen over de vacature?
Neem dan contact op met Annemieke Waardenburg via 06- 82 43 17 24 of via awaardenburg@frionzorg.nl.
Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Commissarislaan 35-9
Postcode 8016 BE
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst in overleg
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 5
Publicatiedatum 10-09-2021
Reageer voor 26-09-2021
Nummer 71022
Doorsturen Bekijk PDF

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion