Persoonlijk ondersteuner
Frion

Functieomschrijving

Als persoonlijk ondersteuner op de Fortresselaan heb je hart voor het begeleiden van mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Je biedt onze cliënten een veilige omgeving, waarin we het belangrijk vinden dat de cliënten gestimuleerd worden om hun talent te (h)erkennen en bij te dragen aan een goed leven, mooi werk en maximale ontwikkeling. Dit doe je door continu de dialoog aan te gaan tussen cliënt en zijn/haar persoonlijke netwerk.

Als persoonlijk ondersteuner heb je de rol van kartrekker in het team. Je hebt, zowel op inhoud als organisatorisch vlak, snel inzicht in de situatie waar het team zich bevindt. Je geniet ervan dat elke dag anders is, weet complexiteit terug te brengen tot eenvoud en bent hierbij gericht op het behalen van het resultaat.

Je zet de hulpvragen van cliënten om in dagelijkse zorg en kijkt mee naar de invulling van passende dagbesteding. Jij denkt hierbij in mogelijkheden en niet in beperkingen. Jij kan rust en veiligheid bieden.

Op deze locatie kom je te werken
De locatie Fortresselaan is een appartementencomplex in Zwartsluis waar 24-uurs zorg geboden wordt. Er zijn 6 appartementen en 12 studio’s. De cliënten hebben een licht verstandelijke beperking met bijkomende psychische problematiek. De leeftijd van de cliënten varieert van 20 tot 70 jaar.

Je krijgt te maken met psychische problematieken zoals; anti sociaal gedrag, PTSS, seksueel grensoverschrijdend gedrag, psychotisch gedrag en middelengebruik. Ook medische vraagstukken komen veel voor op de locatie. Je moet er rekening mee houden dat verbale en fysieke (in mindere mate) agressie voorkomt op de locatie. Bij iedere deur die je binnengaat heb je een andere manier van handelen en moet je inspringen op het niveau en de belevingswereld van de cliënt. De cliënten worden snel overvraagd en vragen daarin veel van de begeleiding. Dit maakt dat je constant schakelt in je begeleidingshouding, maar ook dat je stevig in je schoenen staat.

Onze cliënten vinden het belangrijk dat er open en eerlijk gecommuniceerd wordt, maar vooral ook dat je kan en mag zijn wie je bent. Door die open en eerlijke houding werk je als persoonlijk ondersteuner toe naar een gezonde ondersteuningsrelatie met de cliënt. Je bent doortastend en bezit het talent om je in de belevingswereld van de cliënt te verplaatsen en daarmee de boodschap achter het gedrag te achterhalen. Door dit talent maak je samen met de cliënt keuzes die in zijn/haar belang zijn.

De Fortresselaan biedt een veilige en geborgen plek aan onze cliënten. Cliënten kunnen gebruik maken van groepsmomenten, maar de begeleiding is veelal van individuele aard. Wij lopen mee in het leven van de cliënt. Daarin geven we ruimte waar dat kan, bieden we kaders waar nodig en zijn wij te allen tijde een vangnet bij moeilijke momenten en onrust.

Functie eisen

 • Je hebt een relevante opleiding op minimaal niveau HBO afgerond (bijvoorbeeld SPH/MWD/Social Work).
 • Je hebt ervaring met de doelgroep LVB en hun (eventuele) psychische problematiek.
 • Je bent flexibel, dit houdt in dat je ook werkt in de weekenden, op feestdagen en dat je slaapdiensten draait.
 • Je neemt het team mee op inhoud en op organisatorisch vlak en blijft in verbinding met verwanten.
 • Je bent daadkrachtig in je houding en in je begeleidingsstijl.
 • Je begrijpt de disbalans tussen verstandelijk en sociaal emotioneel functioneren van cliënten en kan hier naar handelen. Door jouw affiniteit met de doelgroep bied jij zorg op maat.
 • Jij toont veerkracht en kunt zelfstandig en rustig (duidelijk/standvastig) handelen in diverse situaties en deinst niet terug voor moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Je kunt een professionele vertrouwensband creëren met de cliënt, daarin straal je rust en vertrouwen uit en weet die rust ook op de cliënten over te brengen. Dat maakt je transparant.
 • Je hebt relativeringsvermogen en bezit vaardigheden om deze situaties, je eigen handelen en dat van je collega’s te evalueren.

Inschaling

 • Een team van enthousiaste collega’s die erg blij zullen zijn met jou als collega;
 • Een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 45;
 • 8,33% eindejaarsuitkering;
 • De mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).

Bijzonderheden

Over Frion
Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion wil talent (h)erkennen, bijdragen aan een goed leven, zorgen voor mooi werk, en professionele ontwikkeling ondersteunen. Zowel voor cliënten als medewerkers. Bijna 1.000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion. Denk hierbij aan logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis, in de klas, dagbesteding, werken en wonen bij Frion. Achter hen staan rond de 1000 professionals.

Heb je vragen over de vacature?
Voor vragen over het proces mag je contact opnemen met Anouk Boxman via 06 2045 2790 of per mail via aboxman@frionzorg.nl.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Medewerkers vanuit Frion hebben voorrang in de procedure.

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Fortresselaan 6-16 / 30-52
Postcode 8064 EE
Stad Zwartsluis
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 5
Begeleider niveau 6
Publicatiedatum 14-10-2020
Reageer voor 28-10-2020
Ingangsdatum 14-10-2020
Nummer 54338
Doorsturen Bekijk PDF

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion