Persoonlijk ondersteuner IB
Baalderborg Groep

De cliënten van de locatie Stegerveld woning 2 zijn per 1 april op zoek naar een:

Persoonlijk ondersteuner Intensieve Begeleiding
(30 uur per week)

Waar ga je werken? 
Op Stegerveld ervaart de bewoner het gewone leven. Hij doet wat hij zelf kan en krijgt ondersteuning waar hij dat nodig heeft. Hij heeft invloed op zijn eigen bestaan. We creëren voor de bewoner  een omgeving die rekening houdt met wat hij aankan. In deze omgeving kan hij anderen ontmoeten en  ontspannen.

Wonen, werken en vrije tijd zijn herkenbaar binnen het dagritme. De bewoner wordt uitgedaagd tot ontwikkeling. Hij wordt begrepen in wat hij nodig heeft en voelt zich goed. De bewoner wordt gewaardeerd om wie hij is en wat hij doet. Wij gaan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie met de bewoner aan.  Hij kan vertrouwen op de begeleider en ervaart nabijheid. Samen 100%!

Binnen woning 2 wonen 6 jongens in de leeftijd van 25-45 jaar. Met uitliggende behoeften t.a.v. werk en vrije tijd.  Een deel van onze bewoners gaan vanuit de woning dagactiviteiten/vrije tijd ondernemen, dit betekend dat je als begeleider meegaat met deze bewoners, de gehele dag door. Andere bewoners krijgen dagactiviteiten buitenhuis. Met inschatting van stemming zorgen we dat zij de dag goed doorkomen met bovenstaande visie in ons hoofd.

Wat ga je doen?
Als Persoonlijk ondersteuner IB, heb je  mbo-niveau 4 opleiding, HBO is een pré, aangevuld met kennis van intensieve begeleiding, die nodig is voor het zorgdragen voor de ondersteuningsplannen en het functioneel aansturen van de zorgverlening en begeleiding. Heeft inzicht in en affiniteit met de doelgroep en de bijbehorende gedragsproblematiek en ervaring met het begeleiden, verzorgen en verplegen van cliënten die intensieve begeleiding behoeven.

Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid is nodig voor het voeren van gesprekken met cliënten/ cliëntsysteem, de leidinggevende, collega’s en/of andere disciplines voor afstemming over de zorgverlening en overdacht van kennis, het geven van instructie, uitleg en informatieoverdracht. Schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid is nodig voor het rapporteren in het zorgdossier en het op-/bijstellen van zorg-/ ondersteuningsplannen en het overdragen en communiceren naar collega’s en andere disciplines. Het uitdrukking geven aan en bewust zijn van non verbale communicatie is van belang ter ondersteuning van gespreksvoering.

Wat breng je mee?
Een persoonlijk ondersteuner die aansluit bij de visie en die hier een duidelijke “helicopterview” over heeft. Je weet wat er speelt en je kan dit bundelen tot een kernverhaal. De bewoner is het uitgangspunt!
Jij hebt een duidelijke zorgvisie op het begeleiden van cliënten met zeer moeilijk verstaanbaar gedrag en kunt structuur bieden. Naast observeren, analyseren kun je, wanneer nodig, directief handelen. Jij bent flexibel, staat stevig in je schoenen en bent stressbestendig. Doordat je positief bent ingesteld kan je cliënten, maar ook je collega’s enthousiasmeren. Jij hebt het vermogen tot zelfreflectie en durft jezelf kwetsbaar op te stellen. Jij kunt overstijgend denken op cliënt niveau (“meerdere wegen leiden naar Rome”). Je bent iemand die snel het voortouw neemt en houdt van aanpakken. Je kan jezelf kwetsbaar opstellen.
Als je bovenstaande punten leest en jezelf hierin herkent, dan is deze functie wat voor jou!! Solliciteer en kom ons team versterken!

Wat hebben we jou te bieden?
Een uitdaging om te werken met onze bewoners met een intensieve zorgvraag. Je kwaliteiten als persoonlijk ondersteuner naar een hoger niveau tillen.
Een team wat behoefte heeft aan een duidelijke, heldere communicatielijn vanuit de persoonlijk ondersteuner en waar afspraken breed gedragen worden.


Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. Het salaris is ingedeeld in FWG 45 en bedraagt afhankelijk van ervaring maximaal € 3.084,- op basis van 36 uur.

Wat je verder nog moet weten
De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangeboden voor een jaar.

VOG
De Baalderborg Groep is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Solliciteren:
Je kan reageren tot en met zondag 1 maart, we willen woensdag 4 maart de sollicitatiegesprekken houden, graag rekening houden met deze datum. In onze procedure zal het team na een positief gesprek je uitnodigen voor max. 2 meeloopdagen. Als beide partijen deze dagen als positief hebben ervaren word je uitgenodigd voor het arbeidsvoorwaardengesprek.

Type Werkplein
Organisatie Baalderborg Groep
Locatie Baalderborg Groep zorglandgoed Stegerveld, in Stegeren
Postcode 7737PE
Stad Stegeren
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 30
Uren tot 30
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Voor inhoudelijk vragen: Ferdinand Plaggenmarsch of Anouk Otten: 0529-461103. Voor vragen t.a.v. functie en uren: Jolien Hogendoorn (Teamleider): 06-55333110.
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 14-02-2020
Reageer voor 02-03-2020
Ingangsdatum 01-04-2020
Nummer 51408
Doorsturen Bekijk PDF

Baalderborg Groep

De Baalderborg Groep is gespecialiseerd in zorg voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en ouderenzorg. Kenmerkend voor onze zorg zijn de betrokkenheid, het respect en de aandacht voor de cliënt, voor zijn of haar familie en voor elkaar. De Baalderborg Groep is een christelijke stichting, waarbij ontmoeting, aandacht, betrokkenheid en professionaliteit de kern zijn van ons handelen. U vindt ons op ruim 80 locaties in Overijssel en Drenthe met voorzieningen op het gebied van wonen, werken, dagactiviteiten, logeren en recreatie. Met ca. 1550 medewerkers en 600 vrijwilligers bieden wij ontwikkelingsmogelijkheden, ondersteuning, (ambulante) begeleiding, verzorging of verpleging aan iedereen die dat nodig heeft om een zo zelfstandig mogelijk leven te kunnen leiden, midden in de samenleving. Dat doen we vanuit de opvatting dat iedereen erbij hoort. Ieder mens leeft zijn leven.

Meer over Baalderborg Groep