Persoonlijk ondersteuner interventies
Frion

In deze omgeving kom je werken

Als persoonlijk ondersteuner interventies maak jij deel uit van een team dat bestaat uit vijf collega’s. Iedere collega ondersteunt één of meerdere locaties wanneer er sprake is van een ontwikkelvraagstuk. Jij maakt tijdelijk deel uit van het desbetreffende team totdat de opdracht (positief) is afgesloten. Vervolgens wordt, in afstemming met jouw leidinggevende, een nieuwe en passende opdracht geboden binnen onze organisatie.
 
Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion wil talent (h)erkennen, bijdragen aan een goed leven, zorgen voor mooi werk, en professionele ontwikkeling ondersteunen. Zowel voor cliënten als medewerkers. Bijna 1.000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion. Denk hierbij aan logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis, in de klas, dagbesteding, werken en wonen bij Frion. Achter hen staan rond de 1000 professionals.
 

Hoe ziet de rol er uit

Als persoonlijk ondersteuner interventie intervenieer jij, in opdracht van een bedrijfsvoeringpartner en orthopedagoog, één of meerdere teams bij complexe vraagstukken. Jij brengt de situatie in kaart en stemt dit af met alle betrokkenen. Wanneer jij met alle betrokkenen een plan van aanpak hebt opgesteld, is het zaak om de situatie zo snel mogelijk te stabiliseren. Om dit te realiseren creëer jij randvoorwaarden waardoor de situatie wordt opgelost of door het team kan worden overgenomen. Het doel van de opdracht is dat de deskundigheid van de teams wordt bevorderd en de kwaliteit van ondersteuning aan cliënten wordt geoptimaliseerd. Deze ondersteuning moet aansluiten op de wens van de cliënt en het cliëntsysteem én sluit aan op de visie van onze organisatie. Dit alles binnen financiële en wettelijke kaders.
Tijdens een dergelijke opdracht heb jij een signalerende en adviserende rol. Jij herkent knelpunten, ontwikkelmogelijkheden en de behoefte aan aanvullende ondersteuning binnen het team. Hebben zij aanvullende ondersteuning nodig? Dan kan jij onder andere gebruik maken van het TOF-team.
Op basis van jouw bevindingen ben jij in staat om verbetervoorstellen op te maken en de juiste interventies toe te passen in samenwerking met de leidinggevende(n). Dit vraagt om expertise op zowel cliëntniveau als op teamniveau.
 

Wat vragen wij

 • Jij hebt ervaring in het begeleiden van team-ontwikkeltrajecten en bent in staat om teamprocessen positief te beïnvloeden;
 • Jij bent in staat om situationeel leiderschap te tonen vanuit de verbinding met interne- en externe stakeholders;
 • Jij bent een professional die bij complexe- of crisissituaties kan spiegelen, reflecteren en de dialoog durft aan te gaan met collega’s in het team;
 • Jij kan uitstekend communiceren op verschillende niveaus;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in een soortgelijke functie;
 • Jij hebt uitgebreide kennis en/of ervaring met de volgende methodieken: oplossingsgericht werken, Triple C en LACCS;
 • Je vindt het vanzelfsprekend nieuwe ontwikkelingen binnen je vakgebied bij te houden en de daarvoor benodigde opleidingen te volgen;
 • Jij hebt een zorg gerelateerde hbo-bachelor opleiding afgerond en bent bereid om een hbo post-bachelor opleiding te volgen.

Wat bieden wij

 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 50;
 • Scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Jij kan deelnemen aan verschillende projecten en werkgroepen binnen onze organisatie;
 • 8,33% eindejaarsuitkering én 8% vakantiegeld;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan en fiscale uitruil reiskosten).
Let op: de eerste gesprekken vinden plaats op donderdagmiddag 2 juni. Wanneer jij én wij erg enthousiast zijn na dit gesprek, plannen wij een tweede gesprek op dinsdagmiddag 7 juni. Wij willen je alvast vragen hier op voorhand rekening mee te houden.

Over Frion

Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion wil talent (h)erkennen, bijdragen aan een goed leven, zorgen voor mooi werk, en professionele ontwikkeling ondersteunen. Zowel voor cliënten als medewerkers. Bijna 1.000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion. Denk hierbij aan logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis, in de klas, dagbesteding, werken en wonen bij Frion. Achter hen staan rond de 1000 professionals.
 
 
Geïnteresseerd?
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Tevens geven wij geen toestemming om de vacature (automatisch) te plaatsen op externe vacaturesites.
Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion , locaties regio Zwolle
Postcode 8021 ET
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Onregelmatig
Arbeidsovereenkomst in overleg
Functie(s) Begeleider niveau 6
Publicatiedatum 13-05-2022
Reageer voor 27-05-2022
Nummer 109675
Doorsturen Bekijk PDF

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion