Persoonlijk Ondersteuner Wonen
Frion

Functieomschrijving

Persoonlijk Ondersteuner Wonen

Persoonlijk Ondersteuner Wonen

Baanstraat 77-99

24-32 uur per week

 

Ben jij onze nieuwe collega?

Ligt je hart bij het professioneel en respectvol begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking? Kun je in nabijheid rust en veiligheid bieden zodat onze bewoners zich optimaal kunnen ontwikkelen? Kijk je vooral naar wat iemand wel kan en durf je hem of haar met jouw professionele ondersteuning eigen verantwoordelijkheid te geven? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega!

In deze omgeving kom jij te werken

Baanstraat 77-99 te Zwartsluis is een groep waar 10 jongvolwassenen en 2 ouderen wonen met een matig tot licht verstandelijke beperking en daarbij komende gedragsproblemen. Deze groep cliënten woont verdeeld over twee woongroepen. Binnen Baanstraat 77-99  ben je vooral bezig met zorgen dat mensen zich kunnen ontwikkelen en je stimuleert ze om de wereld te leren ervaren en te ontdekken.

Je gaat niet alleen een relatie aan met de bewoners maar ook met hun familie en verwanten. Je bent gericht op samenwerking met hen en kunt hen een gevoel van vertrouwen geven. Je bent in staat om verwachtingen en vragen over ieders rol in het leven van de bewoners te bespreken. Dit vraagt om transparantie, flexibiliteit, inlevingsvermogen van jou en inzicht in je eigen waarden en normen in relatie tot die van anderen.

Wat wij zoeken

Je voelt aan wat jong volwassenen met ASS nodig hebben en ondersteund hen bij de dagelijkse taken. Je biedt structuur, veiligheid en vertrouwen aan onze bewoners en tegelijkertijd ben je een flexibele teamspeler.

Je staat positief in het leven en draagt dit uit naar onze bewoners en collega’s. Je kent je eigen kwaliteiten, zet deze optimaal in. Je bent daadkrachtig en flexibel inzetbaar. Je levert vanuit de kernwaarden van Frion een wezenlijke bijdrage aan onze teamontwikkeling naar resultaatverantwoordelijkheid.

Je kan samenwerken met het team en de andere persoonlijk ondersteuner. Jij zet de lijnen uit voor ondersteuningsplannen, weet doelen om te zetten tot werkplannen, waarbij jij de verantwoordelijkheid voelt en neemt. Jij kan dit bewaken en bijstellen waar nodig. Ook help je collega’s daar naar te handelen. Je kan goed observeren en analyseren en gaat in gesprek met de cliënt en/of diens vertegenwoordiger vanuit eigen initiatief. Daarnaast voer je vanuit een helikopterview overstijgende taken uit zoals het maken van het rooster, beheren van financiën etc.

Dit ben jij

 

Functie eisen

Persoonlijk Ondersteuner Wonen

Dit ben jij

 • Je versterkt de eigen kracht en zelfregie van de cliënt en het cliëntsysteem.
 • Je werkt vanuit een visie op volwaardig burgerschap aan het vergroten en in stand houden van de competenties van de cliënt.
 • Je werkt daadkrachtig samen binnen interdisciplinaire samenwerkingsverbanden en versterkt netwerken.
 • Je stuurt doortastend aan op betrokkenheid en participatie van de cliënt en het cliëntsysteem.
 • Je herkent signalen van crisissituaties en reageert hierop adequaat.
 • Je bedenkt creatieve oplossingen en anticipeert op veranderingen binnen de eigen werksituatie.
 • Je hebt een onderzoekende houding en neemt zelfstandig initiatief.
 • Je benut professionele ruimte en bent ondernemend.
 • Je bent in staat overzicht te houden, lijnen uit te zetten en deze te bewaken in samenwerking met het team.
 • Je beschikt over een kritische houding naar jezelf en je collega’s en samen ga je voor gedeelde verantwoordelijkheid.
 • Je staat sterk in je schoenen, kan kaders scheppen voor de cliënt en binnen deze kaders ruimte geven.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel als mondeling als schriftelijk.
 • Je hebt een enthousiaste en positieve houding en kunt methodisch werken
 • Je voelt je professioneel betrokken en bent besluitvaardig. Je beschikt over een kritische houding naar jezelf en je collega’s en samen ga je voor gedeelde verantwoordelijkheid.
 • Je hebt minimaal een relevante HBO opleiding afgerond en hebt ervaring in de rol van persoonlijk ondersteuner met kennis en deskundigheid van de doelgroep.

 

Inschaling

Persoonlijk Ondersteuner Wonen

Wat maakt het werk extra leuk?

 • Een boeiende functie in een dynamische, inspirerende organisatie met enthousiaste collega’s voor 24-32 uur per week.
 • Jouw salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao gehandicaptenzorg vastgesteld op minimaal € 2016,- en maximaal € 3084,- (FWG 45) afhankelijk van uren, opleiding en ervaring.
 • Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met de intentie om dit daarna om te zetten naar een vast dienstverband.
 • De mogelijkheid om je altijd te blijven ontwikkelen door o.a. scholing, (individuele) coaching en interne doorgroeimogelijkheden.
 • Daarnaast bieden wij onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW en een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).

Een voorwaarde voor het werken bij Frion is dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gerelateerd aan het dienstverband wordt overlegd. Een referentiecheck maakt onderdeel uit van de procedure.

 

Bijzonderheden

Persoonlijk Ondersteuner Wonen

De praktische invulling

We werken vroege-, late- en slaap diensten. Diensttijden zijn door de week van 6.45-9.45 tot 15.15-22.30 of van 15.45 tot 22.30 uur. Na een late dienst wordt 1 slaapdienst en vroege dienst gewerkt. De weekend diensten zijn: vanuit de slaapdienst van 8.00-12.00 / 12.00-17.00/ 12.00- 22.30 uur.

 

Persoonlijk Ondersteuner Wonen

Lijkt het je leuk om onze bewoners te begeleiden en ons team te komen versterken?

Reageer dan via www.medewerkerbijfrion.nl, via de ‘direct solliciteren’ button. Heb je vragen? Bel dan naar 038-3391033 of 038-3391034. We vertellen je graag meer over onze woongroepen en wat ons zo enthousiast maakt over ons werk! Mail kan natuurlijk ook: baanstraat3-4@frionzorg.nl We ontmoeten je graag! De eerste gesprekken zullen gepland worden op vrijdag 26 april.

 

 

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Baanstraat 77-99
Postcode 8064 EZ
Stad Zwartsluis
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 6
Publicatiedatum 09-04-2019
Reageer voor 23-04-2019
Ingangsdatum 09-04-2019
Nummer 45041

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion