Persoonlijk Ondersteuner Wonen
Frion

Functieomschrijving

Persoonlijk Ondersteuner Wonen

Gouverneurlaan  

 28,8 uur per week (80%)

Over Frion

Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassenen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion heeft ruim 80 locaties. Er werken 1000 professionals die ongeveer 1000 cliënten ondersteunen. Regie in eigen hand is waar het om draait in onze ondersteuning.

Over de locatie

De Gouverneurlaan 28-30 is een groep waar 14 jong volwassenen wonen met een verstandelijk beperking en daarbij komende gedragsproblemen. De locatie is onderverdeeld in 2 groepen. 1 groep bestaande uit 6 cliënten, de andere groep uit 8 cliënten. De ondersteuning en begeleiding van deze groep cliënten wordt gedaan door 1 team. De locatie Gouverneurlaan bestaat uit twee woningen die horen bij de eenheid mvb / lvb waar beperkt 24-uurs begeleiding geboden wordt. Op de Gouverneurlaan zijn 14 studio’s, de voordeur komt uit op een gezamenlijke gang. De locatie heeft 2 gezamenlijke woonkamers waar gekookt en gegeten kan worden. Ook wordt de woonkamer gebruikt voor gezamenlijke activiteiten. De locatie is gelegen in Zwolle zuid.

Je biedt de jong volwassene een veilige omgeving, waarin het belangrijk is dat de ze de mogelijkheden en stimulans krijgen om te leren en waarin zij zo normaal mogelijk tot ontwikkeling en ontplooiing kunnen komen. Het accent bij de Gouverneurlaan ligt op de ondersteuning naar zelfstandigheid en is gericht op sociale netwerken maar met de veiligheid van een woon/leefgroep.

Wat wij zoeken

Door je passie, betrokkenheid en gedrevenheid ben jij de persoonlijk ondersteuner die wij zoeken. Jij staat erom bekend dat je hart hebt voor het ondersteunen en begeleiden van cliënten. Hierbij durf jij een ondersteuningsrelatie aan te gaan met de persoon met de verstandelijke beperking en ondersteun je hem/haar met het in stand houden van zijn/haar mogelijkheden en competenties. Ook weet jij rust, structuur en veiligheid te bieden zodat de cliënt zich prettig en veilig voelt in zijn omgeving. Je weet het leven van de cliënt professioneel, respectvol en kwalitatief te ondersteunen en weet daarbij nét dat stukje extra te geven!

Functie eisen

Dit ben jij

  • Jij bent in staat om de cliënt te ondersteunen en begeleiden in zijn/haar dagelijkse ritme
  • Je begrijpt de disbalans tussen verstandelijk en sociaal emotioneel functioneren van de cliënten en kunt hier naar handelen
  • Je bent goed in staat om je in te leven in de achterliggende zorgvragen van de cliënt
  • Je durft kritisch te zijn t.a.v. je eigen handelen en dat van je collega’s
  • Je bent goed in staat flexibel en met verantwoordelijkheidsgevoel in te spelen op onverwachte situaties
  • Je bent sensitief, spontaan en hebt het lef om je o.a. kwetsbaar op te durven stellen
  • Je kunt samenwerken in een resultaatverantwoordelijk team waarin de kernwaarden van Frion leidend zijn
  • Je neemt graag initiatief, bent doortastend en draagt verantwoordelijkheid binnen jouw team
  • Je bent flexibel, enthousiast en weet sfeer te creëren binnen onze woonvorm.

Wat wij vragen

Je hebt minimaal een zorg gerelateerde hbo-opleiding afgerond. In de functie van persoonlijk ondersteuner ben je verantwoordelijk voor het opstellen, coördineren en (doen) uitvoeren van het zorg- en dienstverleningsaanbod van de cliënt. Het werken in een resultaatverantwoordelijk team vraagt doorzettingsvermogen, respectvolle omgang met elkaar en een kritische blik.

Door jouw affiniteit met de doelgroep bied jij zorg op maat en weet het leven van de cliënt professioneel, respectvol en kwalitatief te ondersteunen. Jij werkt vanuit de wensen en mogelijkheden van de cliënt en geeft hen eigen verantwoordelijkheid gericht op wat hij/zij kan. Je weet de hulpvraag van cliënten om te zetten in de dagelijkse zorg. Naast het ondersteunen bij de ADL ben jij ook verantwoordelijk voor ondersteuning bij het invullen van passende tijdsbesteding. Jij kan kijken in mogelijkheden en niet in beperkingen. Jij kan rust en veiligheid bieden zodat de cliënten zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Je kan goed contact onderhouden met ouders en verwanten. Je weet het belang van het netwerk te benadrukken, door hen te betrekken in de dagelijkse zorg.

Inschaling

Wat bieden wij? (arbeidsvoorwaarden)

Een boeiende functie in een dynamische, inspirerende organisatie met enthousiaste collega’s voor 28.8 uur per week. Jouw salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao gehandicaptenzorg vastgesteld op minimaal € 2016,- en maximaal € 3084,- (FWG 45) afhankelijk van uren, opleiding en ervaring. Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Je krijgt bij ons de mogelijkheid je te blijven ontwikkelen. Daarnaast bieden wij onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW en een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).

Een voorwaarde voor het werken bij Frion is dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gerelateerd aan het dienstverband wordt overlegd. Een referentiecheck maakt onderdeel uit van de procedure.

Bijzonderheden

Ben je geïnteresseerd?

Reageer dan via www.medewerkerbijfrion.nl, niet via een externe website. Heb je vragen? Neem dan contact op met Marleen Smidt via msmidt@frionzorg.nl of 038 4606740  en/ of Jorien van Grol via jvgrol@frionzorg.nl of 038 4606740  

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Gouverneurlaan 26-28
Postcode 8016 BK
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28.80
Uren tot 28.80
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 6
Publicatiedatum 09-04-2019
Reageer voor 23-04-2019
Ingangsdatum 09-04-2019
Nummer 45053

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion