Persoonlijk ondersteuner wonen
Frion

Functieomschrijving

Persoonlijk Ondersteuner Wonen (66%)
 
Prunuspark 7-8

 

In deze omgeving kom jij te werken

Aan de rand van de Zwolse wijk Berkum, ligt de Frion-locatie Prunuspark. Prunuspark bestaat uit 8 woonlocaties (met 6 cliënten per woonlocatie), 7 appartementen en een dagcentrum. Bij Prunuspark bieden wij intensieve begeleiding aan cliënten met een verstandelijke beperking en bijkomende psychische en/of gedragsproblemen. Wij ondersteunen bij de zelfzorg, wonen en vrijetijdsbesteding. Uitgangspunt daarbij is het in stand houden en waar mogelijk verhogen van de kwaliteit van het leven. Samen met de cliënt geven we vorm aan het dagelijks leven, de begeleiding ondersteunt onder andere bij vraagstukken die te maken hebben met werk, relaties, vrijetijdsbesteding. Wij werken daarbij vanuit de visie en methodiek Triple C.

Op Prunuspark 7-8 wonen 12 volwassen cliënten in de leeftijd van 28 tot 53 jaar. De cliënten  hebben een matig verstandelijke beperking met bijkomende motorische-  en gedragsproblematiek, Allen hebben  behoefte aan veiligheid en duidelijkheid door nabijheid van begeleiding, voorspelbaarheid en herkenbaarheid in het dagelijks leven.  Het merendeel van onze cliënten is geïndiceerd voor ZZP 6, 8 of 7.

Wat wij zoeken

Als persoonlijk ondersteuner is je hoofdtaak de coördinatie van de zorg- en dagactiviteiten voor 4 cliënten. Je bent verantwoordelijk voor de complete cliëntondersteuning en zorgt voor het opstellen en uitvoeren van de individuele plannen van de cliënten. Je draagt zorg voor een vertrouwd en voorspelbaar woon- en leefklimaat binnen de woonvorm. Cliënten krijgen de ruimte om een eigen leven te leiden in een individueel aangepast tempo. De begeleiding wordt bepaald door de individuele hulpvraag en is gericht op het bieden van rust en sfeer. Het bieden van veiligheid en duidelijkheid is voor onze cliënten belangrijk, om zo ruimte voor ontwikkeling te realiseren.

Je werkt vanuit de mogelijkheden en wensen van de cliënt en je richt je daarbij op hun persoonlijk welzijn. Om een menswaardige omgeving te creëren, wordt er intensief samen gewerkt met cliënten om hen succeservaringen te laten opdoen binnen de vier competentiegebieden van het dagelijks leven (zelfzorg, zorg voor woonomgeving, werk en vrije tijd).

Je onderhoudt contacten met het netwerk van de cliënt (familie/contactpersoon/ werk/ instanties). Samen met je collega’s geef je vorm en inhoud aan de visie van Frion. Je levert een constructieve bijdrage aan het samenwerkingsproces binnen het kernteam en je draagt bij aan een evenwichtige taakverdeling. Je ondersteunt collega’s in het toepassen van specifieke methoden. Je werkt nauw samen met verschillende specialisten, zoals een bedrijfsvoeringscoach, orthopedagoog, AVG-arts, medewerkers en waar nodig overige disciplines.

Functie eisen

Dit ben jij

De begrippen cliënt centraal, vraagsturing en respectvolle bejegening zijn voor jou leidend in de ondersteuning naar cliënten. Je bent in staat kennis, inzicht en levenservaring te vertalen in pedagogisch, consequent en praktisch handelen. Je bent er altijd voor de cliënt (onvoorwaardelijk). Je begrijpt het gedrag van de cliënt en kunt hier tijdig op bijsturen om onduidelijkheid of moeilijke situaties te voorkomen. Je neemt initiatief, kan buiten kaders denken. Je ziet werk liggen en pakt dit op.

Onze doelgroep vraagt ook dat je kunt reflecteren op je eigen functioneren, goed samenwerkt in het team en agressie kunt hanteren. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Wij zijn een team in ontwikkeling. Wij zoeken daarom iemand die stevig in zijn schoenen staat en bereid is met ons mee vooruit te bewegen. Vanuit jouw rol help je het team om doelen en resultaten samen te begrijpen. Je bent in staat om op een positief kritische wijze feedback te geven en te ontvangen. Je vindt het leuk om te werken in een resultaat verantwoordelijk team en beschikt over de competenties om ook collega’s te laten groeien in hun functioneren.

Wat wij vragen

Je beschikt minimaal over een afgeronde relevante  opleiding op HBO niveau. Je hebt relevante werkervaring in het werken met mensen met een verstandelijke beperking met een autisme spectrum stoornis en moeilijk verstaanbaar gedrag. Je hebt ervaring in een vergelijkbare functie, waarin je ervaring hebt opgedaan in het coördineren vanuit de zorginhoudelijke vraag. Je hebt ervaring met het coachend ondersteunen van een team van professionals. Je onderschrijft het denkmodel triple C en bent hiermee bekend of wilt je deze eigen maken. Je kunt werken op onregelmatige tijden en in weekenden.

Inschaling

Wat bieden wij?

Je komt te werken in een bijzondere organisatie. Frion werkt met Resultaatverantwoordelijke teams, dus ook jij hebt regie in eigen hand. Wij bieden een boeiende functie in een dynamische, inspirerende werkomgeving met enthousiaste collega’s. Jouw arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao gehandicaptenzorg geregeld. Jouw salaris is minimaal €2.016, - en maximaal € 3.084, - (FWG 45), afhankelijk van uren, opleiding en ervaring. Je krijgt bij ons ruime mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Daarnaast bieden wij een goede pensioenregeling via het PFZW en een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen). Een voorwaarde voor het werken bij Frion is dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gerelateerd aan het dienstverband wordt overlegd. Het betreft hier in eerste instantie een contract voor een jaar, met de mogelijkheid van  verlenging of een contract voor onbepaalde tijd.

Bijzonderheden

Ben je geïnteresseerd?

Reageer dan vóór 30 maart via de ‘direct solliciteren’ button op www.medewerkerbijfrion.nl. Heb je vragen? Neem dan contact op met woonlocatie Prunuspark 7-8 tel. 038-4564917 of via het email adres: prunuspark7-8@frionzorg.nl. De sollicitatie procedure bestaat uit 1 gesprek met de commissie  en wanneer nodig, een assessment. Je wordt  telefonisch benaderd als je wordt geselecteerd voor een gesprek.

Type Vacature
Intern nummer 2019153
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Prunuspark 7+8
Postcode 8024 BA
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 21.60
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst in overleg
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 6
Publicatiedatum 15-03-2019
Reageer voor 31-03-2019
Ingangsdatum 15-03-2019
Nummer 44448

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion