Persoonlijk Ondersteuner Wonen
Frion

Functieomschrijving

Persoonlijk Ondersteuner Wonen

Ternatestraat

Uren in overleg (minimaal 24 uur / 66,67%)

 

In deze omgeving kom jij te werken

De Ternatestraat is een woonvorm met twaalf 1-persoonsstudio’s en vijf 2-persoonsappartementen. Er wonen 21 cliënten in de leeftijd van 30 tot 72 jaar met een licht verstandelijke beperking. Naast de verstandelijke beperking kan er sprake zijn van psychiatrische, sociale en emotionele problematiek of problematiek vanwege overvraging. Bij enkele cliënten is er sprake van een toename in zorgbehoefte of ondersteuning bij de ADL. De begeleiding vindt plaats op basis van dialoog met als doel een optimale kwaliteit van bestaan voor de cliënt. Daarbij is het bieden van nabijheid en overzicht, het behouden van een dagritme en waar mogelijk uitbreiden van vaardigheden en zelfstandigheid het uitgangspunt.

Op de Ternatestraat wordt 24-uurszorg geboden.

Wat wij zoeken

Door jouw passie en gedrevenheid ben jij de Persoonlijk Ondersteuner die wij zoeken. Jouw hart ligt bij het ondersteunen en begeleiden van mensen met een licht verstandelijke beperking. In samenwerking met de begeleiders en betreffende cliënt stel je de individuele plannen op, onderhoud je contact met het netwerk, en geef je uitvoering aan de gemaakte afspraken in het plan. Je kunt je inleven in de belevingswereld van de cliënt en weet persoonlijke stabiliteit en veiligheid te bieden zodat cliënten zich optimaal kunnen ontwikkelen. Je ondersteunt het leven van de cliënten dan ook op een persoonlijke, respectvolle en kwalitatieve manier.

Binnen de ondersteuning ben je in staat oplossingsgericht te werken. In jouw functie voldoe je aan de organisatorische voorwaarden voor het functioneren van het resultaatverantwoordelijke team. Je levert een constructieve bijdrage aan het samenwerkingsproces binnen het resultaatverantwoordelijke team.

Dit ben jij  

  • Je ziet het als een uitdaging om een voortrekkersrol te hebben binnen een resultaat verantwoordelijk team.
  • Je weet de rust te bewaren in hectische omstandigheden en anticipeert correct op complexe onverwachte situaties.
  • Je staat stevig in je schoenen, kunt kaders scheppen voor de cliënt en binnen deze kaders ruimte geven. Je hebt een enthousiaste en positieve houding, je kunt methodisch en oplossingsgericht werken.
  • Je bent in staat om reflectie toe te passen op eigen handelen en ook op die van je collega’s, je geeft en vraagt feedback. Je bent een teamspeler met ideeën en originele oplossingen.
  • Je bent sensitief als het gaat om het aanvoelen van wat cliënten nodig hebben en je durft je kwetsbaar op te stellen.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
  • Je kunt samenwerken in een resultaatverantwoordelijk team waarin de kernwaarden en de missie en visie van Frion leidend zijn.
  • Je neemt initiatief, bent besluitvaardig en draagt verantwoordelijkheid binnen jouw resultaatverantwoordelijk team.

Functie eisen

Wat wij vragen

Door jouw passie en gedrevenheid ben jij de Persoonlijk Ondersteuner die wij zoeken. Door jouw affiniteit met de doelgroep bied jij zorg op maat en weet het leven van de client professioneel, respectvol en kwalitatief te ondersteunen.

 Je bent in het bezit van een relevante, afgeronde HBO opleiding en je hebt ervaring in het werken met onze doelgroep. Wanneer je reeds als PO-er werkzaam bent binnen Frion, is een afgeronde MBO-4 opleiding afdoende, mits je de HBO-cursus voor Persoonlijk Ondersteuner volgt.

Je ziet het verschil tussen kunnen en aankunnen en weet ernaar te handelen. Daarbij kijk je naar de mogelijkheden van de cliënt. Je bent bekend met de methodiek “Oplossingsgericht werken” of voornemens je hierin te laten scholen.

Je bent in staat overzicht te houden, lijnen uit te zetten en deze te bewaken in samenwerking met het team. Je bent een verbindende factor in de processen die zich afspelen zowel binnen als buiten het team in de organisatie. Je hebt een enthousiaste en positieve houding.

Omgaan met feedback en reflecteren op eigen handelen zie jij als een kans om je zelf verder te ontwikkelen.

Bij blijk van geschiktheid kan een assessment onderdeel van de procedure zijn, uitgezonderd wanneer je reeds als PO-er binnen Frion werkzaam bent.

Inschaling

Wat bieden wij?

Je komt te werken in een bijzondere organisatie. Frion werkt met resultaat verantwoordelijke teams, dus ook jij hebt regie in eigen hand. Wij bieden een boeiende functie in een dynamische, inspirerende werkomgeving met enthousiaste collega’s.

Jouw salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao gehandicaptenzorg Nederland vastgesteld op op minimaal € 2016,- en maximaal € 3084,- (FWG 45), afhankelijk van aantal uren, opleiding en ervaring. Vooralsnog gaat het om een tijdelijke vacature voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast contract.

Daarnaast bieden wij onder andere het Frion Festival, (sport)activiteiten voor medewerkers en cliënten en nog veel meer!

Een voorwaarde voor werken binnen Frion is dat er een verklaring omtrent het gedrag (VOG) gerelateerd aan het dienstverband wordt overlegd.

Bijzonderheden

Ben je geïnteresseerd?

Reageer dan via de ‘direct solliciteren’ button op www.medewerkerbijfrion.nl. Heb je vragen? Neem dan contact op met Christel Carta of Yolanda Nijland via 038-4540838.

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Ternatestraat
Postcode 8022 NL
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 6
Publicatiedatum 27-11-2019
Reageer voor 27-12-2019
Ingangsdatum 27-11-2019
Nummer 47120

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion