Persoonlijk woonbegeleider
Stichting De Berkelhof

Functieomschrijving

Wij zoeken een persoonlijk woonbegeleider (20 – 28 uur min / max contract)

Stichting De Berkelhof is een kleinschalige zorginstelling gevestigd op een Achterhoeks erf. Er wonen en werken (dagbesteding) volwassen mensen met een verstandelijke beperking en zorgvragen rondom verzorging.

Bij De Berkelhof werken we met kleine leefgroepen. Per dienst werk je in één van de verschillende groepen. Daarnaast werk je in een 1-op-1 begeleidingscasus waar geduld, doorzettingsvermogen en het kunnen bieden van houvast en geborgenheid in gespannen situaties van belang zijn.
Doordat je in verschillende groepen wordt ingedeeld, leer je uiteindelijk alle bewoners kennen. Je draait ook slaapdiensten.
Je kan altijd terugvallen op je collega's. Het team wordt ondersteund door een teamleider zorg en de gedragsdeskundige.

Je werk wordt gekenmerkt door het bieden van geborgenheid, structuur en veiligheid. Daarnaast biedt je veel ADL-ondersteuning en soms ook verzorging.

De mix van intensieve zorg en groepsbegeleiding biedt je de afwisseling en uitdaging waar je van houdt.

De diversiteit van de verschillende groepen is uitdagend en je bent in staat te schakelen. Juist het afwisselende karakter van deze opzet spreekt je aan. Het werk is inhoudelijk intensief en het contact met het netwerk van de bewoners belangrijk. Je staat open voor bijscholingen en ontwikkeling.

Er wordt zelf vers gekookt en ook de was van onze bewoners verzorgen we zelf. Dit zorgt voor een uitdaging die je met een glimlach aangaat!

We richten ons veel op het buiten leven.

De kleinschalige opzet spreekt je aan. Je bent een actief teamlid en je draagt de missie van geborgen zorg enthousiast uit. Er wordt nauw samen gewerkt met de collega’s van de dagbesteding en de andere groepen. Je kijkt reflecterend naar jezelf en je hebt een ondersteunende en signalerende houding naar je collega’s toe.

Je komt in dienst van de hele Berkelhof, dus een bepaalde flexibiliteit qua werken op een andere afdeling (bijvoorbeeld dagbesteding) is een pré.

Kijk voor meer informatie over De Berkelhof op onze website: www.deberkelhof.nl.

Functie eisen

 • Je bent (minimaal) zorg gerelateerd MBO-opgeleid en doelgericht werken vind je belangrijk.
 • Je hebt ruime ervaring opgedaan met de doelgroep (VG). Gezien de ontwikkelingen van De Berkelhof is het een pré als je ervaring hebt met de doelgroep EMB en ouderen VG. Je biedt als vanzelfsprekend duidelijkheid en structuur.
 • Je kan zorgplannen opstellen en doelen stellen en evalueren. Tevens kan je een zorgplangesprek voeren.
 • Je beschikt over een goed analytisch vermogen voor wat betreft het kunnen duiden van gedrag van cliënten.
 • Werken met en opstellen van signaleringsplannen, dagprogramma’s etc. is voor jou vanzelfsprekend.
 • Je werkt reflecterend en je hebt een open houding.
 • Multidisciplinaire samenwerking, zoals met gedragsdeskundigen, behandelaars en dagbesteding, is voor jou vanzelfsprekend.
 • Als persoonlijk begeleider van meerdere bewoners ben je in staat om op een adequate wijze met families en instanties samen te werken.
 • Je hebt veel affiniteit met de kleinschalige zorg en bent in staat om veelzijdige werkzaamheden te verrichten, waar ook begeleidingstrajecten rondom huishouding en keuken bij horen.
 • Je bent bekend met ADL-ondersteuning en verzorgende handelingen.
 • Je bent thuis in technische communicatie-ontwikkelingen en staat open voor het gebruik van domotica.
 • Je bent flexibel inzetbaar in je werktijden (24/7) en ook in staat de verantwoordelijkheid van slaapdiensten aan te kunnen.

Inschaling

Wat bieden wij?
Wij bieden een baan (jaarcontract, met intentie tot verlenging) aan voor 20 tot 28 uur per week (min-max contract). Flexibiliteit in verband met vervanging van collega's tijdens ziekte en vakantie wordt gevraagd.
Het enthousiaste team wonen bestaat uit negentien vaste collega's.
Salariëring is conform CAO gehandicaptenzorg.

Bijzonderheden

Solliciteren
Stuur vóór 1 februari een korte sollicitatiebrief met CV naar: [email protected] t.a.v. Susanne Krisse.

Naar verwachting vinden de sollicitatiegesprekken plaats in week 6 en 7. 

Wij nemen uitsluitend die sollicitaties in behandeling die voldoen aan bovengenoemd profiel.

Type Vacature
Organisatie Stichting De Berkelhof
Locatie Stichting De Berkelhof
Postcode 7273 PV
Stad Haarlo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd Onregelmatig
Uren van 20
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Kim Gillissen
Functie(s) Begeleider wonen
Publicatiedatum 10-01-2022
Ingangsdatum In overleg, z.s.m.
Reageer voor 01-02-2022
Nummer 107051
Doorsturen Bekijk PDF

Stichting De Berkelhof

Stichting De Berkelhof is een kleinschalig wooninitiatief waar achttien volwassen mensen van verschillende leeftijden wonen. Tevens bieden wij dagbesteding en logeren op hetzelfde boerderij-erf aan voor diverse doelgroepen.

Wonen en logeren
Er zijn verschillende woonvormen mogelijk. In overleg wordt bepaald welke mate van zorg nodig is, waarbij we proberen om de mensen toch zo zelfstandig mogelijk te laten wonen.
Sommige bewoners hebben een eigen appartement, anderen een eigen ruime kamer. In overleg kan er naar een andere woonvorm overgestapt worden.

Onze stichting beschikt over ruime, onlangs gerenoveerde kamers en appartementen. Het hoofdhuis biedt tien kamers, die vrijwel allemaal voorzien zijn van een eigen toilet en douche. Daarnaast zijn er verschillende gemeenschappelijke ruimtes, zoals de ruime woon-eetkeuken en de woonkamer.
De slaapruimte van de begeleiding bevindt zich ook in het hoofdhuis, zodat zij ook ’s nachts een oogje in het zeil kunnen houden en altijd gemakkelijk te bereiken zijn voor onze bewoners. Naast het hoofdhuis zijn er mogelijkheden voor wonen in een appartement, natuurlijk ook met 24-uurs zorg.

Dagbesteding
De Berkelhof heeft ruim dertig dagbestedingsplekken. Niet alleen onze bewoners, maar ook bewoners vanuit andere zorginstellingen of mensen die thuis wonen, kunnen deelnemen aan onze dagbesteding. We bieden hen onder begeleiding een zinvolle dagbesteding op ons erf.

Onlangs zijn we een nieuwe kleine, intensief begeleide dagbestedingsgroep gestart voor volwassenen met een ernstig meervoudig beperking (EMB). Hier is ook plek voor ouderen met een VG-profiel die in combinatie met ouderdom een andere zorgvraag krijgen, namelijk behoefte aan rust, structuur en verzorging.


Kijk voor meer informatie over De Berkelhof op onze website: www.deberkelhof.nl.

Meer over Stichting De Berkelhof