Pleegzorgbegeleider - 24/36 uur (ZZP)
Horizon

Wat ga je doen

iHUB gaat voor een veerkrachtige generatie in 2040. Hierbij nemen we de levenslust van kinderen en jongeren als vertrekpunt. Om ons ideaal te realiseren zoeken wij mensen met energie en een hart dat klopt voor kinderen en jongeren.

Ben jij tijdelijk opzoek naar een nieuw avontuur? En ben jij de stevige, gemotiveerde en flexibele Pleegbegeleider die wij zoeken? Heb je affiniteit voor onze doelgroep en wil je graag onderdeel uitmaken van een innoverende organisatie? Dan bieden wij jou de geweldige functie van Pleegbegeleider bij Horizon Jeugdzorg en Onderwijs.

Wat ga je doen
Je stimuleert jongeren met complexe gedragsproblematiek en hun ouders/opvoeders om zelf de regie over hun leven te pakken. Dat vergt passie, flexibiliteit, lef en doorzettingsvermogen. Jij geeft talent een kans!

Je begeleidt procesmatig de jongere, de ouders, de pleegouders en eventuele andere kinderen in het gezin, voorafgaand aan en tijdens de gehele periode van plaatsing. Hierbij is het je verantwoordelijkheid om pleegzorgplannen en pleeggezinplannen op te stellen en tussentijds te evalueren. Op basis hiervan bepaal je mede de verder te nemen stappen in het traject. De caseload is een mix van crisis-, tijdelijke-, langdurige- en deeltijdplaatsingen. Zorg op maat bieden staat centraal.

Een veilig thuis bij ouders/opvoeders die voor je klaar staan en je steunen. Bij Horizon vinden we dat ieder kind daar recht op heeft. Maar soms zijn ouders/opvoeders tijdelijk niet in staat om voor hun kind te zorgen. Horizon begeleidt deze jongeren, hun ouders en zo'n 900 pleeggezinnen die voor hen zorgen. Voor iedere jongere probeert Horizon een passend pleeggezin te vinden. Daarbij houden we onder andere rekening met de woonplaats, gezinssamenstelling en geloofs- of levensovertuiging. We zijn dan ook altijd op zoek naar verschillende pleeggezinnen voor jongeren met een grote verscheidenheid aan achtergronden.

Pleegzorg, regio Zuid-Holland

Horizon biedt pleegzorg in heel Zuid-Holland. Het team is opgedeeld in 3 regio's en werkt vanuit een kantoor in Dordrecht, Gouda en Alphen aan den Rijn. Je bezoekt zelf gezinnen, kunt op elk kantoor werken en vanuit huis. Er wordt zoveel als mogelijk rekening gehouden met je woonplek bij het verdelen van de gezinnen die gescreend moeten worden.

Wat vragen wij van jou
Om jouw functie zo goed mogelijk te vervullen, breng je ervaring en kennis mee:
 • Je bent in het bezit van een relevant HBO diploma waarmee je SKJ geregistreerd kunt worden of al bent.
 • Je hebt affiniteit met jeugdzorg/ pleegzorg;
 • Je bent een organisatietalent en het schrijven van rapportages gaat je goed af.
 • Je bent instaat te reflecteren op je eigen ontwikkeling.
 • Jezelf kunnen positioneren ten opzichte van cliënten en samenwerkingspartners is van belang.
 • Je bent goed in plannen, overzicht houden, prioriteiten stellen en zelfstandig werken.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.
Kom je bij ons werken? Dan vragen wij om een VOG (verklaring omtrent gedrag).

Wat bieden wij jou
 • Een halfjaar contract, daarna kan er worden bekeken of er verdere mogelijkheden zijn ontstaan binnen een van de pleegzorgteams.
 • Bij Horizon bieden we je een uitdagende functie bij een dynamische organisatie.
 • Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Jeugdzorg. De functie Pleegzorgwerker is gewaardeerd in schaal 9 (max. € 4.085,-o.b.v. een 36-urige werkweek) ZZP tarief in overleg;
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
 • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg.

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Rijnhove, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs in Alphen a/d Rijn
Postcode 2406AG
Stad Alphen aan den Rijn
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
Externe url Bekijk
Functie(s) begeleider ambulant
Publicatiedatum 11-03-2022
Reageer voor 21-08-2022
Nummer 108950

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon