Pleegzorgbegeleider - 24 uur (zwangerschapsvervanging)
Horizon

Wat ga je doen

iHUB gaat voor een veerkrachtige generatie in 2040. Hierbij nemen we de levenslust van kinderen en jongeren als vertrekpunt. Om ons ideaal te realiseren zoeken wij mensen met energie en een hart dat klopt voor kinderen en jongeren. Ben jij de stevige, gemotiveerde en flexibele pleegzorgwerker die wij zoeken? Heb je affiniteit voor onze doelgroep en wil je graag onderdeel uitmaken van een innoverende organisatie? Dan bieden wij jou de geweldige functie van pleegzorgbegeleider bij Horizon Jeugdzorg en Onderwijs.

Horizon Jeugdzorg en Onderwijs

Als expert in kennisoverdracht (onderwijs) en gedragsverandering (behandeling) sluit Horizon aan op wat iemand kan ontwikkelen. Iedere dag zetten wij onze expertise in om jeugdigen met complexe problemen en hun ouders te behandelen, begeleiden en te onderwijzen. Zodat zij weer grip krijgen op hun gedrag en op hun leerresultaten. Dat zowel jeugdigen als hun ouders weten wat ze willen bereiken en weten wat zij moeten doen om daar te komen. Horizon faciliteert hen om regisseur van hun eigen bestaan te worden.

Pleegzorg, regio Midden-Holland

Een veilig thuis bij ouders/opvoeders die voor je klaar staan en je steunen. Bij Horizon vinden we dat ieder kind daar recht op heeft. Maar soms zijn ouders/opvoeders tijdelijk niet in staat om voor hun kind te zorgen. Horizon begeleidt deze jongeren, hun ouders en zo'n 900 pleeggezinnen die voor hen zorgen. Voor iedere jongere probeert Horizon een passend pleeggezin te vinden. Daarbij houden we onder andere rekening met de woonplaats, gezinssamenstelling en geloofs- of levensovertuiging. We zijn dan ook altijd op zoek naar verschillende pleeggezinnen voor jongeren met een grote verscheidenheid aan achtergronden.

Wat ga je doen
Vanaf 15 augustus zijn wij ter zwangerschapsvervanging voor de regio Midden-Holland opzoek naar een Pleegzorgbegeleider voor 24 uur per week. Je stimuleert jongeren met complexe gedragsproblematiek en hun ouders/opvoeders om zelf de regie over hun leven te pakken. Dat vergt passie, flexibiliteit, lef en doorzettingsvermogen. Jij geeft talent een kans!

Je begeleidt procesmatig de jongere, de ouders, de pleegouders en eventuele andere kinderen in het gezin, voorafgaand aan en tijdens de gehele periode van plaatsing. Hierbij is het je verantwoordelijkheid om pleegzorgplannen en pleeggezinplannen op te stellen en tussentijds te evalueren. Op basis hiervan bepaal je mede de verder te nemen stappen in het traject. De caseload is een mix van crisisplaatsingen, tijdelijke en langdurige plaatsingen en weekendplaatsingen.

Zorg op maat bieden staat centraal.

Wat vragen wij van jou
Om jouw functie zo goed mogelijk te vervullen, breng je ervaring en kennis mee:
  • Je bent in het bezit van een relevant HBO diploma, bijvoorbeeld MWD;
  • Je hebt affiniteit met jeugdzorg/ pleegzorg, ervaring is ene pre;
  • Je hebt goede kennis van de wet- en regelgeving rondom jeugdhulpverlening;
  • Je hebt kennis van pedagogiek, ontwikkelingspsychologie en systeemtheorie.
  • Je bent een organisatietalent en het schrijven van rapportages gaat je goed af.
  • Je bent beschikbaar in de periode vanaf 15 augustus 2022 t/m januari 2023
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.
Als persoon ben je een doorzetter, flexibel, enthousiast en sta je stevig in je schoenen. Er wordt een grote mate van zelfstandigheid van je gevraagd. Zelfreflectie en jezelf kunnen positioneren ten opzichte van cliënten en samenwerkingspartners is van belang. Het is een dynamische functie, waarbij veel flexibiliteit van je verwacht wordt, qua planning, externe bezoeken en samenwerking met ketenpartners.

Wat bieden wij jou
Bij Horizon bieden we je een uitdagende functie bij een dynamische organisatie. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Jeugdzorg. De functie Pleegzorgwerker is gewaardeerd in schaal 9 (max. € 3739 o.b.v. een 36-urige werkweek). Daarnaast hebben we aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals een eindejaarsuitkering) en kun je je volop blijven ontwikkelen door middel van diverse trainingen via onze Horizon Academie.

Solliciteer en contact
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Esther van der Steeg, Afdelingscoördinator, telefoonnummer 06-23797892.

Je sollicitatiebrief en CV ontvangen we graag zo spoedig mogelijk via de knop "Direct Solliciteren" op onze website www.horizon.eu.

Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) screening maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Interne kandidaten hebben voorrang in deze procedure.

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Rijnhove, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs in Alphen a/d Rijn
Postcode 2406AG
Stad Alphen aan den Rijn
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, vervanging bij zwangerschap
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider/Werkbegeleider
Publicatiedatum 11-05-2022
Reageer voor 21-05-2022
Nummer 110796

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon