PMT - 24 uur
Horizon

Wat ga je doen

Ben jij de gedreven Psychomotorisch Therapeut die jeugdigen en gezinnen met spel en beweging helpt? Leer jij hen grip te krijgen op hun problemen en zichzelf positief te ontwikkelen? Kan jij vanuit jouw opleiding en ervaring je bevindingen in praktische en bruikbare adviezen omzetten? Antwoord jij hier volmondig "ja" op, dan bieden wij jou de geweldige functie van Psychomotorisch Therapeut op onze locatie Rijnhove in Alphen aan den Rijn aan! We hebben ruimte voor 2 nieuwe collega's.

Wat ga je doen
Als psychomotorisch therapeut bied je behandeling aan jongeren waarbij sprake is van een psychische aandoening, psychische kwetsbaarheid of een andere reden die hen in meer of mindere mate beperkt in het dagelijks functioneren. Je stelt samen met de cliënt een ontwikkelplan op en werkt vervolgens samen aan de gestelde doelen. Je stemt je aanpak af binnen jouw (multidisciplinair) team en in overleg met de bij de cliënt betrokken opvoeders / vertegenwoordigers. Deze behandeling kan zowel individueel als op groepsniveau plaatsvinden.

Locatie Rijnhove te Alphen aan den Rijn

Met geheel eigen sport- en onderwijsvoorzieningen biedt Rijnhove residentiële zorg en onderwijs aan jeugdigen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar met complexe ontwikkelings-, leer-, en/of gedragsproblemen. Hierdoor hebben zij extra aandacht en begeleiding nodig die hun ouders/opvoeders niet voldoende zelf kunnen geven. De jeugdigen verblijven zowel overdag als s nachts op de groep. Een deskundig, professioneel en betrokken multidisciplinair team biedt deze jeugdigen specialistische behandeling en begeleiding op het gebied van opvoeding, onderwijs en vrije tijds besteding. Onze jeugdigen verblijven in een open of gesloten groep.

Wat vragen wij van jou
 • Een afgeronde HBO-opleiding Vaktherapie PMT;
 • Werkervaring als psychomotorisch therapeut in de jeugdhulp;
 • Je bent geregistreerd in het Register vaktherapeutische beroepen (SRVB);
 • Je bent en hebt een stevige persoonlijkheid die kan omgaan met weerstand en hierin doortastend weet te handelen;
 • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden.
Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om eenVOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat bieden wij jou
 • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
 • Salaris conform CAO Jeugdzorg, de functie Psychomotorisch Therapeut is ingedeeld in schaal 9. Het salaris bedraagt maximaal € 3888,56 bruto per maand bij een fulltime (36 uur per week);
 • Het betreft een tijdelijk dienstverband van een jaar met een mogelijkheid tot verlenging;
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
 • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg.

Solliciteer en contact
Ben jij de PMTer die zich in dit profiel herkent en denkt "Ja! Deze functie is mij op het lijf geschreven!"? Solliciteer dan direct! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marissa Hagenstein, Afdelingscoördinator, via telefoonnummer 06-18547945.

Interne kandidaten hebben voorrang in deze procedure bij gelijke geschiktheid. Voor iHUB is diversiteit en inclusiviteit binnen de organisatie waardevol. Sollicitanten die een afspiegeling zijn van onze eigen cliënten (culturele, etnische en seksuele diversiteit en/of ervaringsdeskundigheid met de problematiek en hulpverlening) zijn van harte welkom.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Rijnhove, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs in Alphen a/d Rijn
Postcode 2406AG
Stad Alphen aan den Rijn
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Psychomotorisch/bewegingstherapeut
Publicatiedatum 21-02-2022
Reageer voor 21-05-2022
Nummer 108272

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon