Praktijkondersteuner Huisartsen GGZ Jeugd (POH-GGZ)
Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Ben jij op zoek naar een afwisselende en interessante baan, eventueel naast je huidige baan, kies dan voor ons team POH-GGZ Jeugd. Wij zoeken een

Praktijkondersteuner Huisartsen GGZ Jeugd (POH-GGZ)

8-12 uur

Wie we zijn

Mediant is een ggz organisatie in de regio Twente met ca. 1.200 medewerkers. We zijn een lijnorganisatie met duaal management op alle stuurlagen, waardoor bedrijfsvoering en behandelinhoud hand in hand gaan. Onze cultuur is informeel, de lijnen zijn kort en een collega om mee te sparren is zo gevonden. We zijn open, nuchter, weten van aanpakken en richten ons vooral op waar we voor zijn: het verlenen van specialistische Zorg!

Vanuit ons team werken we in opdracht voor verschillende gemeenten in diverse huisartsenpraktijken.

Wat ga jij doen?


Als POH GGZ-er Jeugd werk je in de huisartsenpraktijk en bied je generalistische geestelijke gezondheidszorg aan de doelgroep Jeugd (0-18 jaar). Je ondersteunt de huisarts bij de zorg aan patiënten met psychische, psychosociale en (chronische)psychiatrische problematiek. Dit doe je door de problemen van patiënten in een of meerdere gesprekken te verhelderen, hem/haar te begeleiden en de huisarts over het vervolg te adviseren. Contact met de ouders/verzorgers is in deze functie belangrijk. Je kunt een goede inschatting maken van wat je zelf doet en wat je, indien nodig, verwijst naar de gespecialiseerde GGZ of voorliggende voorzieningen. Een goede samenwerking met de jeugdconsulenten van de gemeente is van groot belang.

Omdat je binnen de praktijk van de huisarts(en) werkzaam bent, zie je ook allerlei soorten problematiek voorbijkomen. Het is een zelfstandige functie met veel autonomie, waarbij samenwerken met anderen een van de belangrijkste elementen is!

Jij hebt

 • ervaring binnen de jeugd ggz
 • kennis van de sociale kaart
 • een hbo-diploma verpleegkundige met BIG-registratie of agogische beroepsopleiding met SKJ registratie aangevuld met de post-hbo scholing tot POH-GGZ
 • gevoel voor humor, een nuchtere insteek en kan goed relativeren.

Jij bent

 • ondernemend en creatief in je aanpak
 • makkelijk in contact, empathisch en verbindend
 • toegankelijk met een professionele afstand
 • doortastend en gestructureerd.

Wat krijg je ervoor terug

 • Ruimte om te ontwikkelen, te leren en te ondernemen!
 • Een solistische functie binnen een team van de huisartsenpraktijk, waarbij een beroep wordt gedaan op jouw specifieke expertise.
 • Deelname aan geaccrediteerde refereerbijeenkomsten, waar actuele ontwikkelingen in de zorg aan bod komen.
 • Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • Salaris tussen € 2.866 en € 4.468 bij een fulltime dienstverband (FWG 55-cao GGZ).

Voel jij je uitgedaagd?


Solliciteer dan voor 5 juni aanstaande via de sollicitatiebutton. Wil je meer informatie over de inhoud van de functie, dan kun je bellen met Cindy Scholte in ’t Hoff, teammanager, telefoonnummer 06-22545423.

Volg ons!


Als je nieuwsgierig bent geworden naar Mediant en haar medewerkers, kijk dan ook op onze website, www.mediant.nl of volg ons op social media!

Wij kijken uit naar jou!

Type Werkplein
Intern nummer 378
Organisatie Mediant, geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant Geestelijke Gezondheidszorg
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Cindy Scholte in ’t Hoff, teammanager, telefoonnummer 06-22545423
Functie(s) Praktijkondersteuner
Publicatiedatum 17-05-2023
Reageer voor 05-06-2023
Nummer 120158

Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant, geestelijke gezondheidszorg