Praktijkondersteuners Huisartsen GGZ (POH GGZ)
Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Ben jij op zoek naar een afwisselende en interessante baan, eventueel naast je huidige baan, kies dan voor ons team van Stichting POH-GGZ Twente (samenwerking tussen Mediant en Thoon). Wij zoeken meerdere  

Praktijkondersteuners Huisartsen GGZ (POH-GGZ)

Aantal uren is bespreekbaar (tussen 12 en 36 uur)

Wie we zijn

Mediant is een ggz organisatie in de regio Twente met ca. 1.1000 medewerkers. We zijn een lijnorganisatie met duaal management op alle stuurlagen, waardoor bedrijfsvoering en behandelinhoud hand in hand gaan. Onze cultuur is informeel, de lijnen zijn kort en een collega om mee te sparren is zo gevonden. We zijn open, nuchter, weten van aanpakken en richten ons vooral op waar we voor zijn: het verlenen van Gewoon Goede Zorg!

Wat ga jij doen?

Als POH GGZ-er werk je in de huisartsenpraktijk en bied je generalistische geestelijke gezondheidszorg. Je ondersteunt de huisarts bij de zorg aan patiënten met psychische, psychosociale en (chronische) psychiatrische problematiek. Dit doe je door de problemen van patiënten in een of meerdere gesprekken te verhelderen, hem/haar te begeleiden en de huisarts over het vervolg te adviseren. In deze functie is het van belang dat je een goede inschatting kunt maken van wat je zelf doet en wat je, indien nodig, verwijst naar de gespecialiseerde GGZ of voorliggende voorzieningen.

Ook individuele en groepsgewijze preventieactiviteiten zoals Gezondheidsvoorlichting en psycho-educatie behoren tot het takenpakket.

Omdat je binnen de praktijk van de huisarts(en) werkzaam bent, zie je ook alle doelgroepen voorbij komen, evenals allerlei soorten problematiek. Het is een zelfstandige functie met veel autonomie, waarbij samenwerken met anderen een van de belangrijkste elementen is!

Jij hebt

 • Ervaring binnen het ambulante veld in de ggz
 • Kennis van de sociale kaart
 • een HBO-diploma Verpleegkunde (met BIG registratie) of agogische beroepsopleiding aangevuld met de post-HBO-scholing tot POH-GGZ, of bereid deze te volgen.
 • Een registratie in het kwaliteitsregister POH, of bent bereid deze te doen.
 • gevoel voor humor, een nuchtere insteek en goed kunnen relativeren.

Jij bent

 • een actief persoon die houdt van ontwikkelen
 • ondernemend en creatief in je aanpak
 • makkelijk in contact, empathisch, verbindend
 • toegankelijk met een professionele afstand
 • doortastend, actief, gestructureerd

Wat krijg je ervoor terug

 • Ruimte om te ontwikkelen, te leren en te ondernemen!
 • Een solistische functie binnen een team van de huisartsenpraktijk, waarbij een beroep wordt gedaan op jouw specifieke expertise.
 • Deelname aan geaccrediteerde refereerbijeenkomsten, waar actuele ontwikkelingen in de zorg aan bod komen.
 • De Stichting POH-GGZ organiseert bijscholing en intervisie.
 • Werken in een financieel gezonde organisatie.
 • Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, duur 1 jaar, met mogelijkheid/intentie tot verlenging.
 • Salaris tussen € 2.607 en € 4.218 bij een fulltime dienstverband (FWG 55-cao GGZ).

Voel jij je uitgedaagd?
Solliciteer dan uiterlijk 19 september a.s. via www.werkenbijmediant.nl.Wil je meer informatie over de inhoud van de functie en/of de opleiding, dan kun je bellen met Bert-Jan Bons, teammanager, telefoonnummer 06-23888892.

Volg ons!

Als je nieuwsgierig bent geworden naar Mediant en haar medewerkers, kijk dan ook op onze website, www.mediant.nl of volg ons op social media!

Wij kijken uit naar jou!

Type Werkplein
Intern nummer 105
Organisatie Mediant, geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant Geestelijke Gezondheidszorg
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Praktijkondersteuner
Publicatiedatum 09-09-2021
Reageer voor 19-09-2021
Nummer 70991

Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant, geestelijke gezondheidszorg