Praktijkopleider
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Ben jij een kei in het coördineren van het leerproces van studenten? Werk je graag als verbindende schakel tussen 's Heeren Loo, de onderwijsinstellingen en de studenten? Vind jij het leuk om manieren te bedenken om stagiairs te werven en ben je goed in social media? Als jij ook beslissingen durft te nemen en snel kunt schakelen, dan gaan wij graag met jou in gesprek!'' - Collega's Praktijkleren in regio Oost & Geeuwenbrug

Waar ga je werken?
Je wordt onderdeel van ons landelijk team Praktijkleren en je gaat samen met nog 1 collega werken voor de regio Oost & Geeuwenbrug. In de regio wordt je onderdeel van het actieve HR-team. Omdat de locaties ver uit elkaar liggen is afstemming en samenwerking met andere disciplines in de regio van groot belang.

Je hebt als praktijkopleider (de officiële functienaam binnen 's Heeren Loo is coördinator Praktijkleren) een vrij solistische functie, maar we overleggen veel en stemmen onze werkzaamheden af.

Mooi werk voor onze medewerkers, dat is één van de belangrijkste ambities van 's Heeren Loo. Mooi werk waarin de medewerker de ruimte krijgt om te helpen en te ontwikkelen op zijn manier. En leren is daarbij een heel belangrijk onderdeel. Zowel formeel via training en scholing, als informeel in de praktijk. Jij levert een belangrijke bijdrage aan een optimaal leerklimaat voor de leerling en stagiaire. Je bent ondernemend, adviserend en ondersteunend richting management en medewerkers.

Wat ga je doen?
Als praktijkopleider ben je een echte multitasker. Je werft, plaatst en examineert leerlingen en stagiairs en je bewaakt hun leerproces. Je zorgt voor een goede match tussen hun inzetbaarheid en de juiste werkplek. Ook ondersteun en begeleid je de werkbegeleiders en organiseer je bij- en nascholingen over werkbegeleiding.

Je signaleert knelpunten binnen de leersituatie, de werkplek of de opleiding. Hier reageer je snel op. Doorzettingsvermogen is een must bij het motiveren van stagiairs en leerlingen en het creëren van draagvlak bij managers. Met hen en je collega's onderhoud je optimaal contact en daarnaast zorg je voor een goede verbinding tussen de onderwijsinstellingen en het werkveld. Het is belangrijk dat je kunt netwerken, overzicht weet te creëren, verantwoordelijkheid durft te nemen en jezelf kunt presenteren, zowel binnen de organisatie als daarbuiten.

Jouw talent ligt in het organiseren, coördineren en ondernemen. Belangrijk is dat je ook op jezelf kan reflecteren. Een leven lang leren, ook als praktijkopleider.

Bekijk hier een filmpje over hoe het is om te werken als praktijkopleider bij 's Heeren Loo.

Dit bieden wij
 • Je komt in een groot team met ieder zijn eigen expertise waar je veel van kunt leren!
 • Een tijdelijk contract voor 28 - 32 uur per week voor de duur van een jaar met de intentie tot verlenging (bij wederzijdse tevredenheid).
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2.151,- tot maximaal € 3.289,- (FWG 45) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • Een vaste eindejaarsuitkering (13e maand) van 8,33% van je jaarsalaris en een vakantietoeslag van 8%.
 • Carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
 • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via 'Mijn Leeromgeving' en e-learning via GoodHabitz.
Dit ben jij
Je hebt een afgeronde relevante hbo-opleiding, bijvoorbeeld in de richting van de (gehandicapten)zorg of HRM. Ook heb je werkervaring of vrijwilligerswerk gedaan in de gehandicaptenzorg en bij voorkeur ervaring met het begeleiden van leerlingen of stagiairs. Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring opgedaan in een werkomgeving waarin je overstijgend denken eigen hebt gemaakt. Daarnaast verwachten we dat je:
 • snel kunt schakelen tussen verschillende taken en belangen en aanvoelt wat in een bepaalde situatie passend, juist of gewenst is
 • vernieuwend en strategisch denkt en niet bang bent om nieuwe dingen op te pakken
 • een kei bent op digitaal en administratief gebied
 • over sterke communicatievaardigheden beschikt en je goed kunt luisteren naar wat de student nodig heeft. Niet alleen in wat er wel gezegd wordt, maar ook in wat er niet gezegd wordt
 • flexibel inzetbaar bent, zowel in je eigen regio, als regio overstijgend. Je bent bereid om in andere regio's te werken wanneer dit nodig is en je bent in het bezit van eigen vervoer.
Sollicitatieprocedure en contact
 • Stuur je cv mét motivatiebrief, zodat we je sollicitatie direct in behandeling kunnen nemen.
 • De 1e gesprekken vinden plaats op woensdagochtend 29 september.
 • Een talentenanalyse (TMA) maakt onderdeel uit van de procedure en vindt plaats tussen het eerste en tweede gesprek.
 • Wil je meer informatie? Whatsapp of bel dan met recruitment: Bente Vesper (06 - 83 27 97 01).
 • Als dé geschikte kandidaat zich aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken wij langer door.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Postcode 7413 AP
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Praktijkopleider
Publicatiedatum 08-09-2021
Reageer voor 23-09-2021
Nummer 70960

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland