Procesmanager voor Inclusief Wonen
Tintengroep

Functieomschrijving

Inclusief Wonen wordt opgezet in de gemeente Steenwijkerland. Het wordt opgezet vanuit een samenwerking tussen de gemeente Steenwijkerland, woningcorporatie Wetland Wonen, Sociaal Werk De Kop, Stichting J.P van den Bent, Zorggroep Noorderboog en Zorggroep Oude en Nieuwe land. Gezamenlijk is een doelstelling geformuleerd waarin betrokken partijen sociale isolatie en segregatie in wijken willen voorkomen en de wijken leefbaar en levendig worden gehouden. Wijkbewoners voelen zich samen verantwoordelijk en krijgen hierbij ondersteuning van de samenwerkende organisaties. Inclusief Wonen gaat hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Het doel dat mensen van verschillende leeftijden, achtergrond, met en zonder beperking zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Het concept van inclusief wonen gaat ervan uit dat dit vooral kan door samen te wonen en elkaar te ondersteunen en ontmoeten in praktische, sociale of maatschappelijke zin. Noaberschap wordt hiermee behouden en waar nodig versterkt. Dit kan binnen een woongebouw, maar ook binnen een buurt of wijk, waarbij gewerkt gaat worden vanuit de vraag vanuit de burger, wijk of stad/dorp. Hierbij zullen de samenwerkende organisaties het project op het gebied van woonruimte etc. faciliteren. Er zijn inmiddels een aantal concrete plannen t.a.v. locaties. De procesmanager ondersteunt op basis van het projectplan het project. Hij/zij draagt bij aan de input vanuit het gedachtegoed van inclusieve samenleving en draagt zorg voor het betrekken van alle spelers in Steenwijkerland die daar mee van doen hebben. Afhankelijk van de invulling van de functie zal het gaan om een contract voor 24-36 uur per week.

Functie eisen

Wij vragen:

 • Je hebt relevante werkervaring op hbo-/wo-niveau.
 • Je hebt een gedegen kennis van de maatschappelijke vraagstukken op het gebied van wonen, welzijn en zorg in de volle breedte zowel op strategisch-bestuurlijk, tactisch als operationeel niveau en kent de debatten die actueel spelen.
 • Je bent een out of the box denker en bent op de hoogte van Inclusief Wonen concepten elders zowel in Nederland als in het buitenland.
 • Je hebt een gedegen ervaring als procesmanager in complex strategische projecten.
 • Je kan op bestuurlijk niveau acteren, maar bent ook in staat om afspraken op dat niveau te vertalen naar wijkbewoners en medewerkers toe.
 • Je hebt een ruime kennis en ervaring op het gebied van samenwerking- en verandertrajecten.
 • Je hebt kennis van de maatschappelijke ontwikkelingen en bestuurlijke verhoudingen in de regio Steenwijkerland strekt tot voorkeur.
 • Je bent flexibel, hebt overtuigingskracht, kan mensen enthousiasmeren en verbinden.
 • Je hebt een proactieve en initiatiefrijke werkhouding.
 • Je hebt uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden.
 • Je hebt (externe) advieservaring in het sociaal domein.
 • Je levert kwalitatief werk, bent accuraat en houd je hoofd koel in stressvolle situaties.
 • Je hebt een hands-on mentaliteit: proactief en initiatiefrijk.
 • Je hebt een flinke dosis ambitie.
 • Je hebt de volgende competenties: probleemanalyse, oordeelsvorming, omgevingsbewust, zelfontwikkeling, trainen en presenteren, schriftelijk en mondelinge vaardigheid, lef.

Inschaling

Wij bieden

 • Een uitdagende functie, waarvoor je stevig in je schoenen moet staan, binnen een organisatie en een werkveld dat constant in beweging is.  
 • Vanuit goed werkgeverschap biedt Tinten Training en Advies haar medewerkers de mogelijkheid om verder te ontplooien, bijvoorbeeld via een persoonlijk scholingsbudget.
 • De procesmanager valt hiërarchisch onder de directeur Tinten Training en Advies, maar wordt vanuit de stuurgroep aangestuurd.
 • Arbeidsvoorwaarden en salariëring zijn volgens de CAO Sociaal Werk. Inschaling is schaal op basis van opleiding en ervaring.
 • De arbeidsovereenkomst is vooralsnog voor één jaar, maar bij gebleken geschiktheid bestaat de mogelijkheid tot verlenging.

Bijzonderheden

Contact

Mocht je vragen hebben over de functie dan kun je bellen met Henrieke Hofsteenge, manager Sociaal Werk De Kop via (088) 0305 160.

Wanneer je interesse hebt, stuur dan voor 25 april a.s. een motivatiebrief met CV naar Aletta Oostra, Managementassistente, via secretariaat@tintengroep.nl.

Ben je zzp’er? Ook dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren! De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 6 mei a.s. in Steenwijk.

Type Vacature
Organisatie Tintengroep
Locatie Tinten Training en Advies
Postcode 9461 AA
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 11-04-2019
Reageer voor 25-04-2019
Nummer 45107
Doorsturen Bekijk PDF

Tintengroep

Over ons De Tintengroep is sterk in sociaal werk. Wij helpen inwoners in Groningen, Drenthe en Overijssel om in een kwetsbare periode in hun leven op eigen kracht hun situatie te verbeteren. Dit doen we door mensen handvatten aan te reiken die zij nodig hebben om tot een oplossing te komen. We proberen hierbij altijd het sociale netwerk –gezin, buren, vrienden- van de hulpvrager in te zetten. Want we zijn van mening dat je samen meer bereikt dan alleen. De ondersteuning die wij bieden is kosteloos, op maat en altijd dichtbij. Ons doel? Ervoor zorgen dat mensen de toekomst weer met vertrouwen tegemoet zien en zichzelf (weer) kunnen redden in hun (t)huis, buurt en samenleving.

Meer over Tintengroep