Programmamanager Identiteit & Eenzaamheid
Manna

Functieomschrijving

Maak jij van iets geheel nieuws een daverend succes? Heb jij een aanpakkersmentaliteit? Geloof jij in de visie van Manna? Dan moet jij reageren op deze functie!

Wat doe je als Programmamanager?

Als Programmamanager zorg je dat de nieuwe slogan en het gewaagde doel van Manna een vliegende start kunnen maken. De nieuwe slogan vertelt waarom wij zorg willen verlenen: Uit Liefde! Het vertelt ook wat we doen: we uiten liefde. Het gewaagde doel geeft ons de komende jaren richting. Manna in 2022: Bij ons voelt niemand zich eenzaam! Dit zijn onze wensen en ideeën die verder uitgewerkt moeten worden. Voor deze waardevolle opdracht zoeken we een Programmamanager Identiteit & Eenzaamheid die gelooft in wat wij doen. Iemand die binnen Manna vanuit onze identiteit het thema eenzaamheid op de kaart zet.

Wat gaan we doen, hoe gaan we zorgen dat niemand zich eenzaam voelt bij Manna, met wie gaan we daarvoor zorgen? We staan aan het begin.  Je verzorgt daarom allereerst de voorbereiding en verdere uitwerking van ons idee.  Je weet hierbij partijen (zowel in- als extern) samen te brengen die passen bij het initiatief in de strijd tegen eenzaamheid. Jij zorgt ervoor dat de interne randvoorwaarden kloppen om het programma voor Identiteit & Eenzaamheid op te zetten. De strategische, financiële en praktische onderbouwing leg jij op tafel. Dit alles doe je op basis van vertrouwen, creativiteit, enthousiasme en overtuigingskracht. Jouw flexibiliteit zorgt ervoor dat je makkelijk schakelt en kan inspelen op situaties. Uiteindelijk kan door jouw advies het programma Identiteit & Eenzaamheid worden opgestart door middel van projecten. Het voorwerk is al door jou verricht.

Nadat jij de weg hebt voorbereid kan het projectteam, waar jij sturing aan geeft, het overnemen. Je weet deze collega’s te vinden en bij elkaar te krijgen. Het budget en de voorzieningen zijn geregeld. Vanuit jouw rol als Programmamanager kun je nu sturen op concrete resultaten om de projecten succesvol te laten verlopen. Jij bent binnen Manna (intern) verantwoordelijk om de profilering van onze identiteit en het thema eenzaamheid stevig neer te zetten. Dit doe je in samenwerking met onze CIO-collega’s (Chief Identity Officer), de externe Kwartiermaker Eenzaamheid en onze Organisatieadviseurs binnen Manna.

Functie eisen

Wij zoeken iemand met

 • Eigenaarschap hoog in het vaandel;
 • HBO+ werk- en denkniveau en ervaring met programmamanagement;
 • Een vrije en onafhankelijke denkwijze die bezig is met het samenbrengen van partijen;
 • Een aanpakkersmentaliteit: van iets geheel nieuws word jij enthousiast en daarmee wil je aan de slag gaan;
 • Het talent om ideeën om te zetten in actie;
 • Een verbindende rol: je maakt een netwerk van mensen en organisaties rondom het thema eenzaamheid;
 • Een vooruitstrevende blik naar de toekomst;
 • Een doelgerichte houding; ons gewaagde doel verlies je niet uit het oog , daar geloof je in;
 • Aansluiting op onze identiteit.

Inschaling

Wat bieden wij?

 • Een functie die het verschil maakt voor de toekomst van Manna.
 • Een aantrekkelijk contractvoorstel voor de duur van het project. Minimaal een contract van 1 jaar met uitzicht op verlenging bij een daverend succes.
 • Loon en inschaling conform de CAO VVT in FWG 60.
 • Een platte organisatie met korte lijnen en alle ruimte om jezelf te zijn en te ontwikkelen.
 • Werk om helemaal in op te gaan, zodat je af en toe vergeet dat je aan het werk bent.

Bijzonderheden

Solliciteren
Stuur je brief met CV voor 31 maart 2019 naar po@zorggroep-manna.nl. De eerste gesprekken staan gepland op woensdagochtend 10 april 2019. Voor meer informatie kun je terecht bij André Kok, bestuurder of Michael Neijs, organisatieadviseur via 053-30 30 600.

Type Werkplein
Organisatie Manna
Locatie Zorggroep Manna - Manna ondersteuning
Postcode 7545NA
Stad Enschede
Werkveld Overig
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Informatie verkrijgen bij P&O
Functie(s) Medewerker communicatie/voorlichting
Publicatiedatum 15-03-2019
Ingangsdatum z.s.m.
Reageer voor 31-03-2019
Nummer 44419
Doorsturen Bekijk PDF

Manna

Manna biedt een totaal pakket zorg, ondersteuning en persoonlijke aandacht aan burgers in Twente met een ondersteunings- en/of zorgvraag. We doen dit liefdevol, dichtbij, in uw eigen context en bij u thuis of in kleine locaties. Onze zorg- en dienstverlening wordt verleend door gepassioneerde medewerkers en vrijwilligers. We doen dit vanuit kleine teams, lokaal in de wijk. De teams zijn slagvaardig en zichtbaar. De verantwoordelijkheid ligt laag. In onze houding willen we cliënten en bewoners van de locaties uitdagen in het nemen en benutten van eigen verantwoordelijkheid en mogelijkheden. Manna verbindt en zet het (in)formeel (christelijk) netwerk rond elke cliënt in.

Meer over Manna