Programmamanager Cluster Ambulant
Cosis

Introductie en uren

Binnen cluster Ambulant zoeken we voor Cosis WDL een ondernemende en samenwerkingsgerichte Programmamanager die een leidende rol heeft in het implementeren van de voor Cosis WDL ontwikkelde strategie, voor 32-36 uur per week.

Wat vinden we belangrijk?

"Cosis kent drie zorgclusters: Wonen, Ambulant en KJG (Kind, Jeugd en gezin). Daarnaast zijn er twee ondersteunende clusters: Cosis Expertisecentrum en Cosis Servicecentrum. Het cluster Ambulant bestaat uit Cosis WDL (Werken, Dagbesteding en Leren), Ambulante ondersteuning en Beschermd Wonen."

Dat je als programmamanager de visie en strategie van Cosis WDL tot uitvoering brengt. Dat je stuurt op commitment en de afgesproken activiteiten binnen de planning weet te realiseren. Het ontwikkelde programma kent een uitwerking op vier vlakken:

 • op weg naar de trotse medewerker;
 • de blije klant met grip;
 • besturing en processen op orde;
 • op weg naar en optimale organisatie.

Wat betekent dat?

Cosis WDL biedt aan ca. 2200 cliënten invulling van hun dag. Dat varieert van onbetaald werk in het bedrijfsleven tot belevingsgerichte dagbesteding. Ontwikkelen van eigenwaarde, zelfstandigheid en burgerschap zijn daarbij belangrijk. De activiteiten worden aangeboden in diverse sectoren onder andere horeca, groen, zorg en detailhandel. Om tot een optimaal aanbod te komen wordt er samengewerkt met het onderwijs, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Cosis WDL wil de komende jaren een meer eenduidige en herkenbare dienstverlening gaan aanbieden, waarbij cliënten worden gezien, gehoord en een helder perspectief hebben. Een soepele aansluiting bij het onderwijs, de gemeenten, het bedrijfsleven en andere (sociale) organisaties is daarbij een voorwaarde.

Om dit te kunnen realiseren is het van belang dat Cosis WDL eenduidig wordt ingericht, de bedrijfsvoering gezond is en in staat is te innoveren. Zodat Cosis WDL zich zowel binnen de organisatie als in de regio helder kan profileren en zichtbaar is en een goed maatschappelijk en financieel rendement heeft. De programmamanager heeft een grote rol in het verbeteren van de bedrijfsvoering. Bij het implementeren van de ontwikkelde strategie werkt de programmamanager, die wordt aangestuurd door de directeur van cluster Ambulant, nauw samen met de leidinggevenden van de WDL-locaties en stuurt hen functioneel aan. Deze leidinggevenden geven leiding aan ca. 540 medewerkers.

 

Wat vragen we van je?

 • Een afgeronde relevante hbo-opleiding, bijvoorbeeld op bedrijfskundig vlak en een aanvullende opleiding op het gebied van projectmanagement, bijvoorbeeld PRINCE 2.
 • Meerdere jaren ervaring als programmamanager en met leidinggeven.
 • Kennis van en ervaring in de zorgsector is een pre.
 • Veranderkundige kennis en ervaring.
 • Bewezen implementatiekracht: de partijen mee kunnen nemen, enthousiasmeren maar ook ondersteunen bij het realiseren van de doelen.
 • Stevige en verbindende persoonlijkheid.
 • Bevlogen en ondernemend.
 • Gestructureerd en resultaatgericht.
 • Goed kunnen reflecteren op eigen handelen.

Wat hebben we jou te bieden?

 • Inschaling volgens FWG 60 van de cao gehandicaptenzorg.
 • Een contract voor de duur van het programma (2,5 jaar).
 • Een ambitieuze organisatie in een prachtige sector, waarin je betekenisvol kunt zijn voor mensen met een beperking.
 • Ruimte voor initiatieven en innovatie: jouw inbreng doet er toe!

Word jij onze nieuwe collega?

Ben jij uitgedaagd door deze vacaturetekst en weet jij dit aan ons over te brengen door middel van een pakkende motivatie? Reageer vóór maandag 27 september 2021. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Je kunt solliciteren via de button "solliciteren" op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel met de directiesecretaresse van cluster Ambulant, Isabelle Kraak via telefoonnummer 06 120 519 06 of mail naar i.kraak@cosis.nu. Dan zal er een terugbelafspraak me je worden gemaakt.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Type Vacature
Intern nummer 2021-1949
Organisatie Cosis
Locatie Cosis
Postcode 9405 BL
Stad Assen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Manager overig midden kader
Manager zorggebonden hoger kader
Publicatiedatum 13-09-2021
Reageer voor 27-09-2021
Nummer 71061

Cosis

Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Meer over Cosis