Projectleider Primair proces
De Twentse Zorgcentra

Ben jij de linking pin tussen het primair proces en het managementteam? Kan jij de interne behoefte vertalen naar externe partijen? Dan zoeken we jouw overstijgende blik en bijdrage op zowel operationeel; tactisch als strategisch niveau binnen ons projectteam.

Je gaat organisatiebrede en regio-overstijgende projecten voorbereiden en leiden, je zorgt ervoor dat de projectdoelstellingen worden gerealiseerd en je geeft advies en (beleids)ondersteuning op tactisch/ strategisch niveau. Je vertaalt keuzes naar concrete resultaten. Om dit te bereiken werk je samen met  andere projectleiders, beleidsmedewerkers, medewerkers uit de zorg en het lijnmanagement. Je ontvangt hierbij hiërarchisch leiding van één van de regiomanagers.

Je geeft ten aanzien van projectactiviteiten functioneel en operationeel leiding aan (meerdere) projectteam(s). Kortom, veel dynamiek en complexiteit, waarin je vanuit jouw rol een belangrijke bijdrage kunt leveren.

Al jouw projecten dragen bij aan kwaliteit van zorg binnen het primair proces. De thema’s die je tegen gaat komen hebben veelal raakvlakken op gebied van vastgoed en bouw. Je maakt hierin de kritische vertaalslag van de ondersteuningsvraag van de cliënt naar de praktijk (op bouwvlak). Je werkt vanuit de toekomstvisie passend bij de organisatie en huidige marktontwikkelingen maar verliest hierin maatwerk niet uit het oog. Als echte verbinder sluit je aan bij het primair proces: de cliënt, zijn netwerk en de teams. Met jouw communicatieve vaardigheden, tact en organisatiesensitiviteit weet je goed aan te sluiten bij zowel interne als externe gesprekspartners. Je durft hierin anders te denken en innovatief te zijn om elke keer opnieuw jouw bijdrage aan het primair proces te leveren.

Hoe zien je werkzaamheden eruit?
Naast het verder ontwikkelen van visie en het opstellen van projectplannen en bijbehorende businesscases zorg je voor het optimaliseren van de samenwerking tussen de verschillende belanghebbenden. Hierbij ben je scherp op welke mogelijke ontwikkelingen verder onderzocht dienen te worden. 

Voorbereiding projecten

 • Je werkt de door de regiomanager vastgestelde projectopdracht uit tot een projectplan incl. bijbehorende businesscase. Je draagt hierbij zorg voor alle voorbereidingen voor de ontwerpfase en de communicatie naar alle betrokkenen.

Projectleiding

 • Je leidt projecten conform vastgestelde projectplannen, stuurt projectmedewerkers en deelprojectleiders aan, signaleert knelpunten en neemt bijsturingsmaatregelen.
 • Je realiseert het project binnen het vastgestelde budget en conform vooraf afgesproken doelstellingen, signaleert afwijkingen en bespreekt voorstellen tot bijsturing met de opdrachtgever.

Advies en ondersteuning

 • Je ondersteunt bij implementatie en ontwikkelt eventueel methodieken en instrumenten voor de borging van de projectresultaten.
 • Je verwerkt de projectresultaten en –evaluatie tot een eindrapportage voor management en Raad van Bestuur.

Rapportage en administratie

 • Je verzorgt de projectadministratie rondom de projecten en stelt verslagen en managementrapportages op.
 • Je ontwikkelt, beheert en onderhoudt toegewezen onderdelen van handboeken, werkwijzen en/of protocollen.

Wij vragen

 • Hbo werk- en denkniveau met daarbij een afgeronde Hbo-opleiding.
 • Ruime kennis van projectmanagement en meerdere jaren ervaring met het leiden van projecten zijn vereist.
 • Affiniteit met en kennis van de doelgroep.
 • Een zelfstandige werkhouding bij het leiden en uitvoeren van projecten.
 • Jij gaat je richten op projecten wonen en dagbesteding binnen alle 3 de regio’s. Een rijbewijs is dus vereist om je zelfstandig door Twente te kunnen bewegen.
 • Een heldere wijze van communiceren. Je voelt je vrij om aan de diverse gesprekstafels jouw stem te laten horen, waarbij je met eventuele weerstand om kan gaan.

Wij bieden

 • Een afwisselende baan van gemiddeld 36 uur per week.
 • Een uitdagende functie waar jij direct en indirect mag bijdragen aan de dagelijkse kwaliteit van zorg. Het samenbrengen van de huidige woonontwikkelingen binnen de VGZ met de dynamische zorgwereld is hierin essentieel.
 • Plek binnen een klein maar open projectteam. Informatie uitwisselen en ruimte voor sparren is kenmerkend voor de wijze van samenwerken.
 • Een salaris van min. € 3.084,- / max. € 4.499,- (FWG 60) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantietoeslag van 8%. Daarnaast is een pakket aan secondaire voorwaarden waar je gebruik van kunt maken..
 • Bij aanstelling een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden, verlenging behoort tot de mogelijkheden. Als je op dit moment een vast contract hebt bij De Twentse Zorgcentra, worden bij aanvang afspraken gemaakt en vastgelegd over terugkeer naar je huidige of een gelijkwaardige werkplek. Je behoudt je vaste contract.

Procedure
In verband met corona hanteren we momenteel een aangepaste procedure. De gesprekken vinden digitaal plaats middels Teams.

De eerste selectiegesprekken vinden plaats op:
Woensdagochtend 2 december

Als je door bent naar de volgende ronde dan zijn de adviesgesprekken op:
Maandagmiddag 7 december.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O. 

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Wij gaan er vanuit dat wij deze mooie vacature zelf kunnen invullen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is dus niet nodig.

Type Vacature
Intern nummer 20.175
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra
Postcode 7524 AK
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 13-11-2020
Reageer voor 26-11-2020
Nummer 55956
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra