Psychiater FACT Team Enschede
Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Functieomschrijving

PSYCHIATER FACT TEAM ENSCHEDE
Uren in overleg, onbepaalde tijd

 

Wat doen we in een FACT team?
Wij verlenen volgens de FACT methodiek ambulante zorg aan cliënten met Psychotische stoornissen of Cluster A persoonlijkheidsproblematiek, waarbij co-morbiditeit met bijvoorbeeld verslaving, verstandelijke beperking, ASS of andere ziektebeelden mee behandeld worden. FACT biedt zowel specialistische als basiszorg aan.
Het geeft veel voldoening eraan bij te kunnen dragen dat cliënten zichzelf minder zien als ‘anders’ en juist oog krijgen voor hun eigen kwaliteiten en daarmee herstel.
Helaas stagneert de ambulante behandeling soms of ontstaat er een zorgvraag die enkel klinisch kan worden beantwoord. Dan gaan we over tot opname. Belangrijk is dat deze opname wordt gezien als een intermezzo tijdens de ambulante behandeling en bieden we de cliënt zo snel mogelijk voldoende handvaten zodat de ambulante behandeling kan worden hervat.
Het FACT team bedient bepaalde wijken of regio’s, om zo een goed netwerk op te kunnen bouwen met de diverse maatschappelijke organisaties.

Wat gaat u daar doen?
U bent verantwoordelijk voor de psychiatrische diagnostiek en behandelingen van de aan u toegewezen cliënten. U bent regiebehandelaar binnen een multidisciplinair team en werkt nauw samen met verschillende collega’s binnen en buiten het team. Juist door de multidisciplinaire samenwerking, ieders eigen professionele achtergronden, expertise en wijze van behandeling, kunnen cliënten weer stabieler in het leven staan.
Als psychiater heeft u een voortrekkersrol en bent u gericht op (zorg)innovatie. Natuurlijk staat u open om consultatie en advies te geven aan collega’s en ondersteunt u hen in hun ontwikkeling. U bent een prettige gesprekspartner, waarbij cliënten, verwijzers en collega’s zich op hun gemak voelen. Hierdoor kunt u alles bespreekbaar maken en toelichting geven op uitkomsten van onderzoeken en/of behandelprogramma.

Naast het werken in het FACT team, neemt u als achterwacht deel aan de 7x24 uurs dienst.

Functie eisen

Wat verwachten we?
Vanzelfsprekend heeft u een afgeronde medisch specialisten opleiding tot psychiater. Daarnaast bent u geregistreerd als psychiater in het BIG-register en bij de Medisch Specialisten Registratie Commissie.
We werken de hele dag met mensen. Dit zijn natuurlijk allereerst de cliënten, maar daarnaast wordt ook nauw samengewerkt met verwijzers, familie van cliënten en collega’s. Wanneer dit vanuit een klantgerichte en professionele houding gedaan wordt, waarbij u gebruik maakt van uw communicatieve vaardigheden en een ‘evidence based’ werkwijze, kan het niet anders dan dat de samenwerking succesvol is en de beste resultaten behaald worden. En daar doen we het uiteindelijk allemaal voor!

Inschaling

Wat bieden we?
Wij bieden een arbeidsovereenkomst aan voor onbepaalde tijd. De arbeidsvoorwaarden en rechtspositie zijn conform de CAO-GGZ.  
Uren en werkdagen zijn in overleg in te vullen.

Bijzonderheden

Wij maken graag kennis met u!
We vertellen u graag vooraf al dat Mediant een interessante organisatie is, waar een informele cultuur heerst. Wij zijn dan ook gewend om elkaar, tot op het hoogste niveau, met ‘je’ aan te spreken. Alleen omdat wij elkaar nu nog niet kennen, tutoyeren wij nog niet.
Onze informele cultuur werkt in alles door. Zo werken wij snel en zijn onze lijnen intern kort. Een collega om mee te sparren is zo gevonden en beslissingen die in de lijn worden genomen, zijn ook snel gecommuniceerd.
Daarnaast zijn wij open en nuchter, met een ‘hands-on’ mentaliteit, waardoor we ons vooral kunnen richten op waar we voor zijn; het verlenen van Gewoon Goede Zorg.

Spreekt u dit alles aan en wilt u ook graag kennis met ons maken? Dan kunt u contact opnemen met Silvana Termijtelen, teammanager. Zij is bereikbaar op telnr. 06-51901525. Zij vertelt u graag meer.

Wanneer u gelijk wilt solliciteren kan dat natuurlijk ook. Stuur dan uw reactie via www.zorgselect.nl of per email via vacatures@mediant.nl.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kunt u ook bellen met de stafafdeling P&O, tel.nr. 053-4755525.

Als u nieuwsgierig bent geworden naar Mediant en haar medewerkers kunt u ook eens kijken op www.mediant.nl of www.youtube.com/mediantggz.

Wij zien er naar uit!

Type Werkplein
Intern nummer 07.34/1.40 – 1119 FJR/jbr-f
Organisatie Mediant, geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant Geestelijke Gezondheidszorg
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Arts
Psychiater
Publicatiedatum 15-07-2019
Reageer voor 01-02-2020
Nummer 47254
Doorsturen Bekijk PDF

Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant, geestelijke gezondheidszorg